Herkese iyi akşamlar sevgili forum üyeleri konu başlığında belirttiğim gibi fat kasa PS2'imde okuma sorunu var
Disc read error yazıyor ve araştırdığımda bunun çözümünü buldum ama karışık geldi pek anlayamadım
Bu sorunumu nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum
Iyi forumlar
Hiç uğraşma aliexpresten bir tane sipariş ver 3-5 dolar zaten sıfır lens tak.Ps2 nin model numarasını yazarsan lens kodunu söylerim.
+1 aynen katılıyorum @eemiroglu84'e...
Laser voltajlarıyla oynayarak tekrardan disk okur hale gelebiliyor ancak voltajı artırmak lensin ömründen yiyor ki zaten eknomik kullanım hedefini çoktan doldurmuş bir cihaz için 1-2 sene sonra benzer problem yine çıkabilir anlamına geliyor...
aliex'den lens almak en iyisi ancak dikkat etmen gereken gidip en ucuz satıcıdan değil ürün yorumu bol olan en çok yıldızlı olan ürünü al. aksi taktirde zaten ölmüş ve yeniden voltaj ayarı yapılmış ikinci el bir lens gelir

bir de elindeki modele göre uygun olan lensi alman lazım @eemiroglu84'unun dediği gibi.
tabi hepsinden öte ps2'yi söküp yeni lensi takabilmen ve üst kapağı açarken aceleyle ön panel butonlarına giden ribbon kabloyu koparmaman lazım

(tabi elindeki fat'in modeline göre ribbon olmayan bir model de olabilir)
değişim için önce bir kaç youtube videosu izlemini öneririm