Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PS2 Kalın kasa Okuma sorunu  (Okunma Sayısı 5850 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Wandyke
Üye
**

Today is yesterday's tomorrow.

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 15, 2017, 21:17:35 ÖS »

Herkese iyi akşamlar sevgili forum üyeleri konu başlığında belirttiğim gibi fat kasa PS2'imde okuma sorunu var
Disc read error yazıyor ve araştırdığımda bunun çözümünü buldum ama karışık geldi pek anlayamadım
Bu sorunumu nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum
Iyi forumlar

WanDerDracken
It is said the Grand Elven Archers of AvLee can best Erathian Marksmen.
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 15, 2017, 21:28:01 ÖS »

Herkese iyi akşamlar sevgili forum üyeleri konu başlığında belirttiğim gibi fat kasa PS2'imde okuma sorunu var
Disc read error yazıyor ve araştırdığımda bunun çözümünü buldum ama karışık geldi pek anlayamadım
Iyi forumlar

Hiç uğraşma aliexpresten bir tane sipariş ver 3-5 dolar zaten sıfır lens tak.Ps2 nin model numarasını yazarsan lens kodunu söylerim.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 15, 2017, 21:36:30 ÖS »

Iyi forumlar

Hiç uğraşma aliexpresten bir tane sipariş ver 3-5 dolar zaten sıfır lens tak.Ps2 nin model numarasını yazarsan lens kodunu söylerim.

+1 aynen katılıyorum @eemiroglu84'e...

Laser voltajlarıyla oynayarak tekrardan disk okur hale gelebiliyor ancak voltajı artırmak lensin ömründen yiyor ki zaten eknomik kullanım hedefini çoktan doldurmuş bir cihaz için 1-2 sene sonra benzer problem yine çıkabilir anlamına geliyor...

aliex'den lens almak en iyisi ancak dikkat etmen gereken gidip en ucuz satıcıdan değil ürün yorumu bol olan en çok yıldızlı olan ürünü al. aksi taktirde zaten ölmüş ve yeniden voltaj ayarı yapılmış ikinci el bir lens gelir

bir de elindeki modele göre uygun olan lensi alman lazım @eemiroglu84'unun dediği gibi.

tabi hepsinden öte ps2'yi söküp yeni lensi takabilmen ve üst kapağı açarken aceleyle ön panel butonlarına giden ribbon kabloyu koparmaman lazım Kahkaha (tabi elindeki fat'in modeline göre ribbon olmayan bir model de olabilir)

değişim için önce bir kaç youtube videosu izlemini öneririm

Wandyke
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 15, 2017, 21:37:22 ÖS »

Iyi forumlar

SHPH:3900004 çok teşekkür ederim peki bu düzeltme işini yapmak zor mu ? izlediğimde disk kısmının arkasındaki beyaz yeri çeviriyorlar

WanDerDracken
Wandyke
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 15, 2017, 21:59:38 ÖS »

Iyi forumlar

+1 aynen katılıyorum @eemiroglu84'e...

Laser voltajlarıyla oynayarak tekrardan disk okur hale gelebiliyor ancak voltajı artırmak lensin ömründen yiyor ki zaten eknomik kullanım hedefini çoktan doldurmuş bir cihaz için 1-2 sene sonra benzer problem yine çıkabilir anlamına geliyor...

aliex'den lens almak en iyisi ancak dikkat etmen gereken gidip en ucuz satıcıdan değil ürün yorumu bol olan en çok yıldızlı olan ürünü al. aksi taktirde zaten ölmüş ve yeniden voltaj ayarı yapılmış ikinci el bir lens gelir

bir de elindeki modele göre uygun olan lensi alman lazım @eemiroglu84'unun dediği gibi.

tabi hepsinden öte ps2'yi söküp yeni lensi takabilmen ve üst kapağı açarken aceleyle ön panel butonlarına giden ribbon kabloyu koparmaman lazım Kahkaha (tabi elindeki fat'in modeline göre ribbon olmayan bir model de olabilir)

değişim için önce bir kaç youtube videosu izlemini öneririm
Çok teşekkürler @yavuzg yöneticim youtube ye tekrar bakıcam

WanDerDracken
eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 15, 2017, 22:04:02 ÖS »

39004 ise khs400b lens alman lazım değişim çok zor değil yavuz abinin dediği gibi bolca yorum almış satıcılardan al lensi şimdiden kolay gelsin.

eemiroglu84
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 15, 2017, 22:08:47 ÖS »

Birde 39004 model kasalarda yavuz abinin dediği gibi çok cins bir biçimde bağlanmış flat kablo var açarken dikkatli ol zarar verme.
« Son Düzenleme: Ekim 15, 2017, 22:14:28 ÖS Gönderen: eemiroglu84 » Logged

Wandyke
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 15, 2017, 22:12:20 ÖS »

Birde 39004 model kasalarda yavuz anilin dediği gibi çok cins bir biçimde bağlanmış flat kablo var açarken dikkatli ol zarar verme.
teşekkür ederim ilginiz ve dikkatiniz için beni zorlayan kısımda orası halletmeye çalışacağım umarım olumlu sonuç verir tekrardan sağolun

WanDerDracken
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: