Elladar
|
 |
« : Ekim 16, 2017, 16:38:28 ÖS » |
|
Merhabalar; Başlık da belirtiğim gibi istanbul'da Sony PVM tamiri yapabilecek bir yer arıyorum.
Bir arkadaşımın sayesinde bir PVM daha buldum. Cihaz kozmatik olarak iyi durumda fakat görüntüde dalgalanma var bazen hızlanıyor bazen yavaşlıyor, konuyu yabancı forumlarda araştırdım bazı kondansatör sorun olabileceğini söylüyorlardı teknik bilgimi aştığı için bende cihazı sırtladım kapı kapı tamirci gezdim ama kimse ilgilenmedi. Bekli sizlerin bildiği bu işlerde deneyimli yardım sever bir servis vardır.
|
|
|
|
|
|
|
zangief_34
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 16, 2017, 16:52:54 ÖS » |
|
crowded nickli Cüneyt arkadasımız belkı konu ıle ılgılenır,bır gorusun.
|
|
|
|
|
|
|
Elladar
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 16, 2017, 17:25:18 ÖS » |
|
Hemen danışayım 
|
|
|
|
|
|
|
Jester
|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 16, 2017, 20:00:06 ÖS » |
|
Ben pvm'e convergence ayarı yaptırmak için bir çok yere başvurdum ama hiçbiri ilgilenmedi sonunda açıp kendim yaptım 
|
|
|
|
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
|
|
|
egemur
|
 |
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2025, 18:39:52 ÖS » |
|
Selamlar, Bende 14 inch bir Sony PVM-1454QM model monitör var. Şu anda açılmış/demonte durumda. Arızası ise şu şekilde: Monitörün arka panelinde yeşil dikdörtgen içine aldığım (LINE girişleri) bağlantıları kullandığımda görüntü siyah-beyaz geliyor. Ancak alt kısımdaki (RGB/COMPONENT) girişleri kullandığımda görüntüde herhangi bir sorun olmuyor, renkli olarak çalışıyor. Konunun üzerinden epey zaman geçmiş (2017’de açıldığını gördüm) ama belki hâlâ takip eden veya bu işin ustasını bilen vardır diye buraya yazmak istedim. İstanbul içinde veya yakın illerde bu işten anlayan, PVM tamiri yapabilecek yer veya usta tavsiyesine ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler. 
|
|
|
|
Commodore 64/64c - 1541 Ultimate+ - Ultimate 64 Elite Amiga 500 - Gotek Floppy Drive
|
|
|
Foxbat
|
 |
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2025, 19:13:21 ÖS » |
|
Şu ana kadar sadece bir deneyimim olduğu için pek iddialı konuşmak istemem ama daha öncesinden memnun kaldığım Maltepe/Küçükyalı Hayırlı Elektronik'i söylebilirim. Zaten bu işlerle uğraşan pek bir esnaf kalmadığı için pek fazla bir tercihiniz de yok.
|
|
|
|
|
|
|
egemur
|
 |
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2025, 19:54:40 ÖS » |
|
Çook sağolun. Muhtemelen doğru adres.
|
|
|
|
Commodore 64/64c - 1541 Ultimate+ - Ultimate 64 Elite Amiga 500 - Gotek Floppy Drive
|
|
|
dodogildo
|
 |
« Yanıtla #7 : Eylül 01, 2025, 19:55:18 ÖS » |
|
Bereket, PVM’nizin gerçekten gerekli yegane girişI (RGB) çalışır vaziyette. Ben olsam hiç dert etmezdim.
|
|
|
|
|
|
|
sgi
|
 |
« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2025, 21:05:57 ÖS » |
|
Bereket, PVM’nizin gerçekten gerekli yegane girişI (RGB) çalışır vaziyette. Ben olsam hiç dert etmezdim.
Composite'e çok haksızlık yapılıyor zira composite kadar pratik, dertsiz bir sinyal formatı daha yok. Çok yaygın ve basit yapısı sayesinde gelmiş geçmiş en iyi formatlardan biri bence. Dikkat görüntü kalitesi olarak en iyi demedim. Zaten PVM'de composite de oldukça kaliteli, görüntü kalitesi de aslında çok fark etmiyor. Benim PVM'in de ön çerçevesini kırıp çok kötü bir işçilikle sıvayıp boyamışlar. Bunu nasıl elden geçirebilirim? Genel mekanik ve plastik tamiri, maketçilik vs deneyimi olanların tavsiyelerine açığım
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 01, 2025, 21:07:32 ÖS Gönderen: sgi »
|
|
|
|
|
AmigaEsref
|
 |
« Yanıtla #9 : Eylül 01, 2025, 21:15:41 ÖS » |
|
@sgi abi 3d printer ile ekranın dışına ince bir kabuk yapıp kaplasan bence güzel olabilir. 3d printer ile ince bir çerçeve veya bir parçayı zımparalayıp boyayıp yapıştırabilirsin bence. Öyle aklıma geldi. Yazayım dedim belki işine yarar 
|
|
|
|
AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520 COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S 'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
|
|
|
sgi
|
 |
« Yanıtla #10 : Eylül 01, 2025, 21:25:07 ÖS » |
|
@sgi abi 3d printer ile ekranın dışına ince bir kabuk yapıp kaplasan bence güzel olabilir. 3d printer ile ince bir çerçeve veya bir parçayı zımparalayıp boyayıp yapıştırabilirsin bence. Öyle aklıma geldi. Yazayım dedim belki işine yarar  İyi fikir fakat bende 3d yazıcı yok, olan birinde bastırsam tasarlayamam, fakat hazır tasarlanmışı varsa süper olur ona bakayım bir... sağolasın
|
|
|
|
|
|
|
segaa
|
 |
« Yanıtla #11 : Eylül 01, 2025, 23:51:03 ÖS » |
|
Selamlar, Bende 14 inch bir Sony PVM-1454QM model monitör var. Şu anda açılmış/demonte durumda. Arızası ise şu şekilde: Monitörün arka panelinde yeşil dikdörtgen içine aldığım (LINE girişleri) bağlantıları kullandığımda görüntü siyah-beyaz geliyor. Ancak alt kısımdaki (RGB/COMPONENT) girişleri kullandığımda görüntüde herhangi bir sorun olmuyor, renkli olarak çalışıyor. Konunun üzerinden epey zaman geçmiş (2017’de açıldığını gördüm) ama belki hâlâ takip eden veya bu işin ustasını bilen vardır diye buraya yazmak istedim. İstanbul içinde veya yakın illerde bu işten anlayan, PVM tamiri yapabilecek yer veya usta tavsiyesine ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.  Monitöre hangi cihazı bağlıyorsunuz? Eğer NTSC bir cihaz bağlıyorsanız composite bağlantısı siyabh beyaz görüntü verir, ancak RGB ile renkli görüntü alabilirsiniz. Bu bilgiyi kesin biliyorsunuzdur da ben belki bir ihtimal böyle bir durum vardır diye bir yazayım dedim.
|
|
|
|
|
|
|
sgi
|
 |
« Yanıtla #12 : Eylül 02, 2025, 12:43:44 ÖS » |
|
Monitöre hangi cihazı bağlıyorsunuz? Eğer NTSC bir cihaz bağlıyorsanız composite bağlantısı siyabh beyaz görüntü verir, ancak RGB ile renkli görüntü alabilirsiniz. Bu bilgiyi kesin biliyorsunuzdur da ben belki bir ihtimal böyle bir durum vardır diye bir yazayım dedim. PVM'de NTSC desteği de var, renk sistemi sıkıntısı olmaması lazım.
|
|
|
|
|
|
|
Oğuzhan
|
 |
« Yanıtla #13 : Eylül 02, 2025, 14:01:06 ÖS » |
|
Monitöre hangi cihazı bağlıyorsunuz? Eğer NTSC bir cihaz bağlıyorsanız composite bağlantısı siyabh beyaz görüntü verir, ancak RGB ile renkli görüntü alabilirsiniz. Bu bilgiyi kesin biliyorsunuzdur da ben belki bir ihtimal böyle bir durum vardır diye bir yazayım dedim. PVM'de NTSC desteği de var, renk sistemi sıkıntısı olmaması lazım. Tam olarak NTSC PAL demodulation yapan devrede sorun olabilir. Bence büyük ihtimalle yanık bir direnç veya soğuk lehim çıkacak bu işten 
|
|
|
|
Amiga 500/500+/1200/4000 Commodore 64 Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600 Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88 Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11" Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
|
|
|
sgi
|
 |
« Yanıtla #14 : Eylül 03, 2025, 00:26:57 ÖÖ » |
|
Monitöre hangi cihazı bağlıyorsunuz? Eğer NTSC bir cihaz bağlıyorsanız composite bağlantısı siyabh beyaz görüntü verir, ancak RGB ile renkli görüntü alabilirsiniz. Bu bilgiyi kesin biliyorsunuzdur da ben belki bir ihtimal böyle bir durum vardır diye bir yazayım dedim. PVM'de NTSC desteği de var, renk sistemi sıkıntısı olmaması lazım. Tam olarak NTSC PAL demodulation yapan devrede sorun olabilir. Bence büyük ihtimalle yanık bir direnç veya soğuk lehim çıkacak bu işten  Captir cap
|
|
|
|
|
|
|
|