Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Mame ve ikinci ekran  (Okunma Sayısı 4770 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Chameleon
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 03, 2017, 00:06:41 ÖÖ »

Kaç zamandır benim kabine ikinci ekranı bağlama gibi bir düşüncem var. Gerekli bir upgrade değil ama üzerinde oynamayı seviyorum Mame'de ikinci ekranı marquee olarak çalıştıranlar gördüm( ultra wide ekran). Bende 5 inçlik bir monitörle hareketli instructions ya da oyuna özel tuşları gösteren birşeyler yapmak istiyorum. Sıkıntım şu, calamity driverları ile çalışan ati 4xxx serisi bir kartım var. Buna ikinci ekranı taktığım an hem arcade monitörüm iptal oluyor hemde taktığım lcd o çzöünürlüğü desteklemediği için sapıtıyor. Dedimki bir tane daha ekran kartı alsam, ondan da küçük lcd için çıkış alabilir miyim? Boardda bir tane pci-e x16 giriş var, o da benim ekran kartına ayrılmış duurmda. Sonra pci x1 girişinde x16 kart çalıştıran adaptörleri gördüm. Bununla sorunumu çözerim gibi geliyor. Kfamda bir soru var; Şimdi bu ikinci ekran kartını ati alırsam o da calamity ile çalışmaya çalışıp işleri berbat edebilir di mi? Bu ekran kartını intel ya da nvdia mı almalıyım? En adi pci-e kart bile işimi görür aslında ama yanlış kartı alıpta para ve zaman kaybı yaşamayayım  Böyle birşey deneyen var mı? Olur mu, olmaz mı?
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2017, 00:33:21 ÖÖ »

2 monitörlü sistem için Calamity'Nin sürücülerini (crtemu) calamity'nin web sitesinde gösterdiği gibi yükledin mi?

http://geedorah.com/eiusdemmodi/forum/viewtopic.php?id=295

Ekran kartına göre (HD4xxx kullanıyorsan aşağıdaki linki tıkla)

http://geedorah.com/eiusdemmodi/forum/viewtopic.php?pid=1016#p1016

İkinci monitörü Windows'a doğru bir şekilde tanıtmak için yukarıdaki yazı önemli.

Bir arkadaşa geçenlerde Hyperspin ve Hyper marquee'li bir düzenek kurmuştum... Tek ekran kartı kullandım. HD4350'ydi galiba...

Chameleon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2017, 02:17:39 ÖÖ »

Kesinlikle o linklerde anlatılar gibi yapmadım  ÜZerinden zaman geçti hatırlamıyorum ama temiz bir windows xp 64 bite crt emudriver kurdum, tray iconun ordan çıkan simgeden çözünürlüğü seçtim ve kullanmaya başladım. Bu linklerde bayaa bir aşama var. Yarın iyice inceleyeyim ben bunu çok sağol Yavuz Hocam.
mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2017, 03:06:31 ÖÖ »

Hayran kaldım ustam sana bir virtual pinball makinası giderdi ustam

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2017, 08:44:44 ÖÖ »

Üstad o jpac"in yanindaki  elemanin adi neydi 2ci ekran kartını onami bagliyorsun
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2017, 09:21:23 ÖÖ »

Üstad o jpac"in yanindaki  elemanin adi neydi 2ci ekran kartını onami bagliyorsun

ikini ekran kartı yok. iki monitör de tek ekran kartına bağlı. her iki çıkışın da sinyal seviyeleri arcade monitör video girişine uygun şekilde yğkseltiliyor. Sorduğun şey video amfi.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: