Geçenlerde "i_r_on" hocam, bir başlığın altında raspbery'den crt tv de görüntü almak için yaptığı kablodan bahsetmişti
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=14320.0Benim vga666 adaptör gelmediği için deneyip yapamamıştım. Geçenlerde kabloyu yaptım. Bir de şemasını çıkardım belki birine gerekir diye. Gerçi "i_r_on" zaten şemasını da çıkarmıştı ama ben photoshopta üzerinden geçtim.
Ne işe yarıyor:
Bu kablo ile raspberry pi 3 üzerinden 15khz görüntüyü CRT tlevizyonunuzun scart girişine gönderiyorsunuz. Bunun için öncelikle raspberry pi 3 ve vga666 kartına sahip olamanız lazım. Sonra raspbery de bazı ayarlamalar yapmanız gerekiyor. Bu ayarları "i_r_on" un yukarıda verdiğim başlığında bulabilirsiniz.
Ben, emulasyonları retropie ile yaptım. Birkaç alternatif daha var ama kurcalamadım daha. Retropie 240p de, default olarak gelen teması ile pek iç açıcı durmuyor. Yazılar okunmuyor, simgeler bir garip. Şimdilik başka bir tema yükledim, bunda yazılar daha iyi ama albenisi sıfır

Daha güzelleri kesin vardır. Bir tane örnek video kaydetmeye çalıştım. Gerçekte görüntülerin rengi kalitesi çok güzel. Cep telefonu ile pekte güzel görüntü alamadım yine de derdini anlatıyor. Bir de sıkıntım ekranın sağ tarafında border kalıyor, timingler ile alakalı bir durum olmalı. Onun da çaresini bulmak lazım.
Sony Tv yi ikinci el kumandasız almıştım. Servis menüsüne giremiyorum, görüntü ekrana sığmıyor ana menüde. n11 den bir tane yan sanayi kumanda ile bu sıkıntıyı halledicem