Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelYouTube 'dan Harika Bir AmigaONE Videosu
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: YouTube 'dan Harika Bir AmigaONE Videosu  (Okunma Sayısı 7427 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 04, 2007, 01:53:38 ÖÖ »

Arkadaşlar, bu video'yu dikkatli incelemenizi öneririm.AmigaONE 'ı bir çok yönden güzel bir şekilde tanıtmış kullanıcı arkadaş.Yalnız dikkatimi çeken bir nokta var.

Süre 02:50 olunca bir pencerede Windows XP açılıyor.Üstelik AmigaONE 'nın yavaş olduğunu söyleyen arkadaşlarımın aksine sistem çok hızlı her konuda.Windows XP 'nin açılması ve çalışması konusunda da durum aynı.

Kendi AmigaONE 'ımı daha güzel bi şekilde kullanmak nasip olmadı.AmigaONE kullanıcısı arkadaşlardan AmigaONE üzerinde WindowsXP emüle edilmesini, bilgileri ölçüsünde açıklamalarını rica ediyorum.

Hoşça kalın

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2007, 01:57:15 ÖÖ »

YouTube linki : <a href="http://www.youtube.com/v/yk9LMdEof-A&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/yk9LMdEof-A&rel=0</a>

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 04, 2007, 02:02:41 ÖÖ »

AmigaOne uzerinde windows calismiyor, VNC adinda bir yazilim ile network uzerindeki bir windows makinesine baglaniyor, amiga uzerinden windows'u kontrol ediyor.

windowsXP emulasyonu biraz uzer A1'i

Retro Hincal Uluc
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 04, 2007, 02:06:13 ÖÖ »

Teşekkürler Coze.WindowsXp 'nin çalışması için gerekli minumum konfigrasyonu düşününce AmigaONE 'ın bu işi yapabileceğini düşündüm.Ama o zamanda şöyle bir sorun ortaya çıkıyordu.Acayipp bir hız söz konusu oluyordu.. Tekrardan tşk dostum.

tabu, sende bilemedin ama yaklaştın

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 04, 2007, 02:51:31 ÖÖ »

Tabu tunu çıartma bana haaa...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 04, 2007, 02:52:28 ÖÖ »

Kahkaha

Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 04, 2007, 08:55:19 ÖÖ »

Bu oldukça eski bir video. Yanlış hatırlamıyorsam OS4 Prerelease 3 zamanında hazırlanmıştı. Şu anda OS4 final ile daha etkileyici videolar hazırlanabilir. Hatta, OS5 çıkmadan önce ben de inşallah bir OS4 videosu hazırlayacağım. Kahkaha
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 04, 2007, 09:01:07 ÖÖ »

Şu A1 'imi kullanmaya başlayayım bende bişeyler dökerim ortaya

bu arada Alp hocam, OS4,0 'da pc emülasyonu sağlayan bir program var mı?

Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Aralık 04, 2007, 09:18:26 ÖÖ »

@Devilish
O makinede ide ayarları ile ilgili bir sıkıntı vardı. Cihazın senden önceki sahibi U-boot konfigürasyonda udma ayarlarını düzgün yapamamış sanırım. Bu konuda veya A1 ve OS4 ile ilgili herhangi bir konuda takıldığın noktalar olursa bana özel mesaj ile veya cepten her zaman ulaşabilirsin.

PC emulasyonu için Bochs adlı program mevcut. Ben bulduğum hazır bir Win95 (yoksa 98 miydi!) harddisk imajını OS4 üzerinde çalıştırdım. Fakat mouse emulasyonu ile ilgili bir sorun var sanırım. Düzgün kullanamadım mouse'u. Emulatörün quick port olmasından kaynaklanıyor bu durum.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 04, 2007, 09:20:02 ÖÖ »

Teşekkür ederim Alp Hocam, yakında seninle irtibata geçeceğim.Görüşmek üzere..

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: