Üyemiz Blasterreal'dan aldığım 1.25Ghz gelip de 1.42Ghz'e çıkarılmış Mac Mini G4 sonunda elime geçti. Tabi ben de her zamanki gibi yetinmeyip yine bir işler açtım başıma. İşin güzel tarafı bu da S-Video kablo gibi mutlu sonlu oldu. Ne yazık ki fotoğraf çekemedim, internet verilerini kullanacağım.

Speed R362 R358 R355 R351
1.25GHz yes yes yes -
1.42GHz - yes - yes
1.50GHz - - - -
1.58GHz - yes - -
İlk revizyon olan Mac Mini G4 serisinin donanımda hiçbir farkı yok aslında, 2 model de aynı CPU ile geliyor. İşlemci hızlarını belirleyen şey dirençleri. Modeliniize göre istediğiniz Ghz'de sökmeniz gerekiyor. Blastterreal zaten 1.42'ye çıkarmıştı benimkini. Havyamın bozuk olması nedeniyle maket bıçağıyla az kanırttım. Tam hatırlamasam da yanlış kanırtma durumunda köprü yapmak da işe yarıyormuş
Denediğimde 750Mhz gözüküyordu, ve aslında beklenen bir şeydi. Bir yolunu bulamazsam nasıl olsa sorunsuz çalışan 1.5Ghz'e düşürürüm dedim. Bir anda mac-forums'da bir konu buldum sisteme gerçek hızını anlatmak için.
- Cmd-Opt-F kombinasyonu ile Open Firmware'i açıyoruz;
- "
nvedit" komutunu giriyoruz.
- Sırasıyla;
dev /
9eb18ef encode-int " clock-frequency" property
dev /cpus
dev PowerPC,G4@0
5e2ce2fd encode-int " clock-frequency" property
9eb18ef encode-int " bus-frequency" property
5e1da0c0 encode-int " rounded-clock-frequency" property
5e178682 encode-int " recalced-clock-frequency" property
27ac63b encode-int " timebase-frequency" property
dev l2-cache
5e2ce2fd encode-int " clock-frequency" property
dev /Komutlarını girip Ctrl-C ile çıkıyoruz.
- "
nvstore" komudunu ve ardından "
setenv use-nvramrc? true" komudunu girip son olarak "
reset-all" yazarak çıkıyoruz.
Not - Bende başta olmadı, bir hata yapmalıyım. İşin garibi notlarınız kapatsanız da gitmiyor o yüzden yeniden başlamak için "
set-defaults" komudunu çalıştırmanız gerekiyor.
MorphOS'de de doğru gösterdi benimkisi hızı. Kurulum tamamlansın, detaylıca ekleyeceğim sonuçları. Son olarak çoğu site 750Mhz meselesi yüzünden 1.42'de veya 1.5'te bırakmaktan bahsetmiş. Benimkisi umarım yanmaz, bilmiyorum. Riskli bir proje olduğunu yazmışlar, ve çoğu kişinin kartı ölmüş. Sanırım şanslıyım bu konuda, bir daha da ellemem.

Kaynak;
http://www.applefritter.com/?q=node/10820http://www.mac-forums.com/apple-desktops/18180-mac-mini-1-58-overclock-correction-mac.html