Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeMac Mini G4 1.58Ghz Overclock
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Mac Mini G4 1.58Ghz Overclock  (Okunma Sayısı 4087 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 09, 2017, 02:57:13 ÖÖ »

Üyemiz Blasterreal'dan aldığım 1.25Ghz gelip de 1.42Ghz'e çıkarılmış Mac Mini G4 sonunda elime geçti. Tabi ben de her zamanki gibi yetinmeyip yine bir işler açtım başıma. İşin güzel tarafı bu da S-Video kablo gibi mutlu sonlu oldu. Ne yazık ki fotoğraf çekemedim, internet verilerini kullanacağım.

Speed   R362   R358   R355   R351
1.25GHz   yes   yes   yes   -
1.42GHz   -   yes   -   yes
1.50GHz   -   -   -   -
1.58GHz   -   yes   -   -

İlk revizyon olan Mac Mini G4 serisinin donanımda hiçbir farkı yok aslında, 2 model de aynı CPU ile geliyor. İşlemci hızlarını belirleyen şey dirençleri. Modeliniize göre istediğiniz Ghz'de sökmeniz gerekiyor. Blastterreal zaten 1.42'ye çıkarmıştı benimkini. Havyamın bozuk olması nedeniyle maket bıçağıyla az kanırttım. Tam hatırlamasam da yanlış kanırtma durumunda köprü yapmak da işe yarıyormuş

Denediğimde 750Mhz gözüküyordu, ve aslında beklenen bir şeydi. Bir yolunu bulamazsam nasıl olsa sorunsuz çalışan 1.5Ghz'e düşürürüm dedim. Bir anda mac-forums'da bir konu buldum sisteme gerçek hızını anlatmak için.

- Cmd-Opt-F kombinasyonu ile Open Firmware'i açıyoruz;
- "nvedit" komutunu giriyoruz.
- Sırasıyla;
dev /
9eb18ef encode-int " clock-frequency" property
dev /cpus
dev PowerPC,G4@0
5e2ce2fd encode-int " clock-frequency" property
9eb18ef encode-int " bus-frequency" property
5e1da0c0 encode-int " rounded-clock-frequency" property
5e178682 encode-int " recalced-clock-frequency" property
27ac63b encode-int " timebase-frequency" property
dev l2-cache
5e2ce2fd encode-int " clock-frequency" property
dev /

Komutlarını girip Ctrl-C ile çıkıyoruz.
- "nvstore" komudunu ve ardından "setenv use-nvramrc? true" komudunu girip son olarak "reset-all" yazarak çıkıyoruz.

Not - Bende başta olmadı, bir hata yapmalıyım. İşin garibi notlarınız kapatsanız da gitmiyor o yüzden yeniden başlamak için "set-defaults" komudunu çalıştırmanız gerekiyor.

MorphOS'de de doğru gösterdi benimkisi hızı. Kurulum tamamlansın, detaylıca ekleyeceğim sonuçları. Son olarak çoğu site 750Mhz meselesi yüzünden 1.42'de veya 1.5'te bırakmaktan bahsetmiş. Benimkisi umarım yanmaz, bilmiyorum. Riskli bir proje olduğunu yazmışlar, ve çoğu kişinin kartı ölmüş. Sanırım şanslıyım bu konuda, bir daha da ellemem. Kahkaha

Kaynak;
http://www.applefritter.com/?q=node/10820
http://www.mac-forums.com/apple-desktops/18180-mac-mini-1-58-overclock-correction-mac.html
« Son Düzenleme: Kasım 09, 2017, 18:00:07 ÖS Gönderen: Fitzgerald » Logged

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2017, 07:58:17 ÖÖ »

bence işlemci ısınıyorsa yavaşlatılmalı, fan varsa sökülmeli. ılık çalıştığı için hem aletin ömrü uzar hem sessiz çalışır.

2000 yılı civarı tnt2ultra ekran kartımın fanı durunca kart yanma tehlikesiyle yüzyüze geldi. önce bir fan buldum taktım, ses yaptı, sonra bir programı açılışta yükleyerek ekran kartını yavaş çalıştırdım, fanı söktüğüm halde ısınmıyordu. ılık diyelim. oyun hızı da pek değişmedi, meğer cpu ekran kartına yetişemiyormuş,

o zamandan beri hızlı işlemcileri mümkün olduğunca downclocklu çalıştırıyorum. hız lazımsa etrafta onun kat kat hızlısı bir sürü sistem var oluyor zaten. overclock yazık bence, güzelim aletleri azıcık daha hızlı çalıştırıp ne olacak, neredeyse hiçbirşey değişmiyor. neredeyse hiçbirşey elde etmeden elimizdekinden oluyoruz.

Use the brute force, Luke
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 09, 2017, 08:55:52 ÖÖ »

@Levent (Lvnt)

Celeron 300A da güzel overclock ediliyordu ama, itiraf et
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 09, 2017, 10:49:57 ÖÖ »

hiç celeron 300a overclock etmedim, edenleri de şiddetle kınıyorum
not: elimde bir tane var ne olur ne olmaz

Use the brute force, Luke
Blasterreal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 09, 2017, 11:52:23 ÖÖ »

Hemen moda girmişsin bir forumda 32vmem i eleman 64 mb'a yükseltiyordu aslında o mod kafama çok yattı ama dödüm yemedi

Amiga 1200
ACA 1221 28 MHz 64 MB RAM Maprom
Amiga OS 3.9
------------
Mac Mini 1.42 GHZ 1GB RAM ATİ 9200 32MB 160GB HDD
Morphos 3.9
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: