Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Retro Teyp/Radyo anıları  (Okunma Sayısı 59626 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Mayıs 13, 2019, 12:10:58 ÖS »

Bir süredir bunlarla uğraşıyordum. En sonunda somut bir noktaya ulaştım:

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Mayıs 13, 2019, 12:52:39 ÖS »

Harika. Komponent sistem gibisi yok. İyi günlerde kullanın.

Use the brute force, Luke
daily.hero
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Mayıs 13, 2019, 14:18:56 ÖS »

Nefis görünüyor. Güle güle kullan

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mayıs 13, 2019, 17:02:07 ÖS »

Sene 86-87 olması lazım, rahmetli babam Almanyadan dönüşte C64 ve Evdeki Vestel kasetçalarda kullanmak üzere bir kutu 60 dakkalık Sony kasetler getirmişti. Sony kasetin kalitesini şöyle anlatayım. Normal Raks marka keseti en başa alıp play tuşuna basınca bantın başındaki şeffaf kısım geçip manyetik alana gelince tıssss diye bir ses gelip 3-5 saniye sonra parça başlar. Bu tısss sesini parça aralarında 3-5 saniyelik müziksiz yerlerdede duymak mümkündür.

Sony kasetlerde ise böyle bir tıss sesi duymazsınız, nerdeyse CD kalitesindedir. Müzik setinin sesi sonuna kadar açık olsa bile hiç farketmezsiniz gümbür gümbür müzik başlayıverir insanı ters köşeye yatırır.

Neyse ben o aralar 3-5 ayda bir 25 kilometre uzaktan Bursa'ya C64 kasedi doldurtmaya gidiyorum. Bursanın zibilyon tane bilgisayarcı dolu ünlü bir pasajı var, girdim bi tanesine, meydanlarus büyüklüğünde katalogdan oyun seçtim verdim datasetle ile jelatini açılmamış sony kaseti, koltuklardan birine oturdum. Neyse herhalde 2 saatte falan dolduruyolardı o zamanlar. Kaseti aldık geldik eve, ilk başlarda herhangi bir durum sezmedim, yeni oyunların heyacanıyla bayağı bir vakit geçti 2 hafta falan sonra kaseti en başa aldım, gözüme bir şey ilişti, kasetin en başındaki şeffaf yerde "RAKS" yazıyor.

Bu nasıl olur falan diye kafa patlatırken, ulen sen bilgisayarcı 2 metre dibimde kasetin vidalarını açıp içindeki bobinleri değiştirmiş.
integer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mayıs 13, 2019, 17:22:47 ÖS »

Sene 86-87 olması lazım, rahmetli babam Almanyadan dönüşte C64 ve Evdeki Vestel kasetçalarda kullanmak üzere bir kutu 60 dakkalık Sony kasetler getirmişti. Sony kasetin kalitesini şöyle anlatayım. Normal Raks marka keseti en başa alıp play tuşuna basınca bantın başındaki şeffaf kısım geçip manyetik alana gelince tıssss diye bir ses gelip 3-5 saniye sonra parça başlar. Bu tısss sesini parça aralarında 3-5 saniyelik müziksiz yerlerdede duymak mümkündür.

Sony kasetlerde ise böyle bir tıss sesi duymazsınız, nerdeyse CD kalitesindedir. Müzik setinin sesi sonuna kadar açık olsa bile hiç farketmezsiniz gümbür gümbür müzik başlayıverir insanı ters köşeye yatırır.

Neyse ben o aralar 3-5 ayda bir 25 kilometre uzaktan Bursa'ya C64 kasedi doldurtmaya gidiyorum. Bursanın zibilyon tane bilgisayarcı dolu ünlü bir pasajı var, girdim bi tanesine, meydanlarus büyüklüğünde katalogdan oyun seçtim verdim datasetle ile jelatini açılmamış sony kaseti, koltuklardan birine oturdum. Neyse herhalde 2 saatte falan dolduruyolardı o zamanlar. Kaseti aldık geldik eve, ilk başlarda herhangi bir durum sezmedim, yeni oyunların heyacanıyla bayağı bir vakit geçti 2 hafta falan sonra kaseti en başa aldım, gözüme bir şey ilişti, kasetin en başındaki şeffaf yerde "RAKS" yazıyor.

Bu nasıl olur falan diye kafa patlatırken, ulen sen bilgisayarcı 2 metre dibimde kasetin vidalarını açıp içindeki bobinleri değiştirmiş.

2000lerde bilgisayarcıya tamire kasa getirmeye korkardık. Bilgisayarcı
 kasanın içinden parça çalar diye bir dedikodu vardı. Demekki taa o zamanlar varmış bu hırsızlık meselesi ama bu kaset işi hırsızlığın nirvanası filan olmalı...
atakantas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mayıs 13, 2019, 17:38:47 ÖS »

Bu da benimki.

Radyosunu günlük olarak kullanıyorum.

* 20190513_173215.jpg (322.06 KB, 1729x1080 - Görüntüleme: 1114 kez.)

AMIGA 1200 | GVP A1230 TURBO+ JAWS II | 20 MB RAM | INDIVISION AGA MK2CR | 3.9 ROM | 32 GB CF
AMIGA 500 | VAMPIRE V500 V2+ | GOTEK | 2 MB CHIPRAM | HDMI520 |
C64 BREADBIN | 1071 CRT| 1541 | IRQHACK64
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Mayıs 13, 2019, 17:59:59 ÖS »

Bu nasıl bir hırsızlık ya Kahkaha Kahkaha Kahkaha

nightwolf
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Mayıs 13, 2019, 20:13:33 ÖS »

BioMenace sistemin gayet güzel hosuma gitti valla.

dr.alban_ it's my life,no coke,born in africa,hello africa
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Mayıs 13, 2019, 21:25:46 ÖS »

Nefis görünüyor. Güle güle kullan

BioMenace sistemin gayet güzel hosuma gitti valla.

Teşekkürler arkadaşlar daha iyisi sizlerin olsun.
« Son Düzenleme: Mayıs 13, 2019, 21:30:08 ÖS Gönderen: BioMenace » Logged

atakantas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Mayıs 13, 2019, 21:39:19 ÖS »

Bir süredir bunlarla uğraşıyordum. En sonunda somut bir noktaya ulaştım:

Çok Çok güzel !

AMIGA 1200 | GVP A1230 TURBO+ JAWS II | 20 MB RAM | INDIVISION AGA MK2CR | 3.9 ROM | 32 GB CF
AMIGA 500 | VAMPIRE V500 V2+ | GOTEK | 2 MB CHIPRAM | HDMI520 |
C64 BREADBIN | 1071 CRT| 1541 | IRQHACK64
muhendis
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Kasım 27, 2021, 19:34:02 ÖS »

konuyu hort yapıyorum ama bendede var zamanım olursa bakım yapacam teybe çok kaliteli teyp mono olsada hala favorim
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: