Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelAmiga'da yazdığım program disketlerini okumak ve pcye aktarmak
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga'da yazdığım program disketlerini okumak ve pcye aktarmak  (Okunma Sayısı 5294 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
phrozen72
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 05, 2018, 10:11:04 ÖÖ »

Merhabalar çok eski bir amiga500 kullanıcısı ve yazılımcısı olarak o tarihlerde amigabasic ile yazdığım o döneme göre son derece kompleks olan programlarımın olduğu disketleri okuyarak WinUAE emülatörü ile pcde açmak ve kodları tekrar kullanmak istiyorum. Neler yapmam gerekir? Bu kodları ve algoritmaları elde etmek benim için gerçekten çok önemli. Zira aynı programların benzerlerini şimdi c# ve javada yazarak pc ve mobil platformlar için kullanıma sunacağım.

Sorunum şu: Çalışır durumda bir amigam yok ve laptop için floopydrive alsam da bu amiga500 formatlı disketleri okumayacaktır.

Dolayısıyla bunun için çalışır durumda Amiga500'ü olan bir arkadaş (istanbul'da varsa) benim bu disketlerimi amigada açarak adf file (veya emülatörde açabileceğim başka bir formatta) formatında flash diske veya pc'me aktarabileceğim şekilde mail yoluyla bana iletebilir mi?

Gerçekten çok makbule geçecek. O arkadaşa elimdeki eski amiga500 oyun ve program disketlerimi de hediye edeceğim.

Veya bunun ucuz yollu başka bir yöntemini biliyorsanız yazabilir misiniz?

Rahatsızlık verdiysem kusuruma bakmayın. Cevap veren vermeyen herkese çok teşekkürler.
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2018, 10:20:32 ÖÖ »

İstanbul Avrupa yakasındayım. Her türlü yardımcı olabilirim.

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2018, 10:27:31 ÖÖ »

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Eski Amiga programcılarını görmek çok güzel. Yazdığınız programlar çalışır vaziyette miydi yoksa prototip haldeler mi? Ne progrmları? Açıkçası çalışanlar varsa programları kurcalamak isterdim.

Dilerim disketleriniz bozulmamıştır. Bozulmadıysa .adf'ye çevirmek çok kolay. İstanbul'da bu işi seve seve yapacak bir çok arkadaş vardır. Olurda İstanbul olmazsa bende yardımcı olmak isterim. Yalnız ben Ankara'dayım.

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2018, 10:51:46 ÖÖ »

Disketlerin bozulmuş olmasından daha mühim ve elim olanı içlerinden ne tür virüsler çıkacağı bence

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2018, 11:29:01 ÖÖ »

Saddam vardi 😅

phrozen72
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2018, 12:29:05 ÖS »

Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar. Madde madde yazayım:
1. Üzerinden çoook çok uzun zaman geçtiği için hatırlayabildiğim şey; amigabasic içinde run tuşuna bastığımda derlenip çalışan uygulamalardı. O döneme göre oldukça spesifik şeyler yazmıştım hatırladığım kadarıyla ama üstünden neredeyse 35 sene geçmiş çok detay hatırlamıyorum. 100'lerce uygulamam vardı o dönemde internet falan olmadığından yayınlamak falan imkansızdı. Ancak dergilerde kodlar çarşaf çarşaf yayınlanabiliyordu. Sonra lise üniversite hayatı derken pc128'ler çıktı falan unutuldu.

2. Disketlerin bozulduğunu sanmıyorum gözüm gibi kilitli disket kutusunda sakladım hiç dokunmadım neredeyse.

3. Disketlerde virüs kesinlikle yok. Zaten kendi formatladığım ve sadece kodlarımı save ettiğim disketlerdi. Halen cep telefonları için java ile ve pclerde c#, java ile yazılım geliştirip üreten biri olarak söylüyorum bunu virüs yok.

4. Kaan hocam çok teşekkür ederim. Ben her türlü gelebilirim istanbul içinde bir yere. Disketlerimi getirsem sanırım 2-3 tanesini halletsek bana yeterli olur da onları flash diske mi alacağız yoksa internet üzerinden mail yoluyla mı?

Arkadaşlar tekrar çok teşekkürler. 
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2018, 12:34:07 ÖS »

Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar. Madde madde yazayım:
1. Üzerinden çoook çok uzun zaman geçtiği için hatırlayabildiğim şey; amigabasic içinde run tuşuna bastığımda derlenip çalışan uygulamalardı. O döneme göre oldukça spesifik şeyler yazmıştım hatırladığım kadarıyla ama üstünden neredeyse 35 sene geçmiş çok detay hatırlamıyorum. 100'lerce uygulamam vardı o dönemde internet falan olmadığından yayınlamak falan imkansızdı. Ancak dergilerde kodlar çarşaf çarşaf yayınlanabiliyordu. Sonra lise üniversite hayatı derken pc128'ler çıktı falan unutuldu.

2. Disketlerin bozulduğunu sanmıyorum gözüm gibi kilitli disket kutusunda sakladım hiç dokunmadım neredeyse.

3. Disketlerde virüs kesinlikle yok. Zaten kendi formatladığım ve sadece kodlarımı save ettiğim disketlerdi. Halen cep telefonları için java ile ve pclerde c#, java ile yazılım geliştirip üreten biri olarak söylüyorum bunu virüs yok.

4. Kaan hocam çok teşekkür ederim. Ben her türlü gelebilirim istanbul içinde bir yere. Disketlerimi getirsem sanırım 2-3 tanesini halletsek bana yeterli olur da onları flash diske mi alacağız yoksa internet üzerinden mail yoluyla mı?

Arkadaşlar tekrar çok teşekkürler. 

Hiç farketmez. Mail ile gönderebilirim. Zaten .adf yaparsak bir disket 1mb tutar.

Özelden numaramı gönderiyorum size.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: