Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelEfsane geri donecek mi soylenti mi yine?
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Efsane geri donecek mi soylenti mi yine?  (Okunma Sayısı 21994 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Şubat 02, 2018, 19:57:10 ÖS »

Efsanenin hatırına  Commodore logolu tuşu koysalardı bari. The C64 tuşu koymuşlar.

Haklisin kardes ne diyeyim. Bir bakalaim 29 martta baska sey cikar karsimiza bakarsin.

C64 ve A500 gerisi teferruat
kemalkutlu
Üye

RETRO-ROCKER

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Şubat 02, 2018, 21:58:22 ÖS »

efsaneler dönmez..maksatlari nostalji yaşatmak mis oyun konsolu gibi sunuyorlar 65 dolar fiyatta ucuz. .millet takılsın diye tuşlar görüntü den ibaret USB klavye baglanabilecekmis. .emulator sitemi gibi birşey benziyor ekran Bike mavi 64k değil. .maden amaç nostalji yaşatmak sa aslına bağlı aynı şekilde teyipli filan uretsinler .sd sürücü de eklesinler bitane de numunelik kaset oldu bitti al sana nostalji)))
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Şubat 02, 2018, 22:32:49 ÖS »

Keske su olayi yaparken bir anket yapsalardi bu sekilde oylamaya sunsalar ben de redderdim herhalde tuşlarının basmamasi bile simdiden cok kotu geldi dusununce .yine de bir ciksin ortaya belki  kotu tecrube bile olsa bir sonraki sefer icin ders olur uretim olursa yeniden ileride

C64 ve A500 gerisi teferruat
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Şubat 03, 2018, 08:46:33 ÖÖ »

Commodore logolu tuş koymamalarının nedeni, muhtemelen telif haklarıyla vs.. uğraşmamak içindir

Commodore için birşeyler üretiliyor olması elbette güzel. Fakat bana birazda marka üzerinden rant gibi geliyor. Ama hiç olmamasından yinede iyidir

Bana göre en gerçeği, C64 Reloaded MK2.

Diğer yandan, biz/ben bu cihazları orjinal haliyle sevdik. C64 teybe kafa ayarı yaparken bizi/beni 90'lara götürmesi lazım. Yada Spectrum'un kauçuk tuşlarına dokunduğum zaman, klik-klik sesleri duymam, kasetten yükleme yaparken kenardaki sarı-lacivert çizgileri görmem lazım. Abi, ekranda guru meditation hatasını görmeden Amiga kullanılır mı?

Yani özetle ben bu cihazları, günlük stresden kurtulmak için bir liman olarak görüyorum. Oyun yüklerken başında bekleyip hayallere dalmam gerekiyor.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Şubat 03, 2018, 08:58:22 ÖÖ »

Commodore'un ticari hakları şu anda kimde acaba, Yeahronimo Ventures'den sonra koptum olaydan...
kemalkutlu
Üye

RETRO-ROCKER

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Şubat 03, 2018, 17:34:31 ÖS »

klavyenin en pahalı olduğu zamanda bile c64 klavyesi ile meşhurdu ..hangi çağda yaşıyoruz htuşlar görüntü olarak kalmış.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Şubat 03, 2018, 17:36:40 ÖS »

Commodore'un ticari hakları şu anda kimde acaba, Yeahronimo Ventures'den sonra koptum olaydan...

Şurdan tekrar yakala...
http://www.commodorecorp.com/

Alper
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Şubat 03, 2018, 19:34:37 ÖS »

Şu an 4 senelik android tablete usb porttan klavye ve joypad takarak hdmi ile monitöre bağlayarak akıcı bir şekilde oyun oynayabiliyorum, satılan şey bundan çok üstün değil gözümde.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Şubat 03, 2018, 22:35:57 ÖS »

High Definition output at 720p via HDMI
Pixel Perfect graphics at 4:3 ratio, with full width, CRT filter and US/Europe display mode options
Save game function
2 USB ports: plug in a USB keyboard and use as a fully functional home computer with C64 BASIC, or add a second joystick for 2-player games
Supports software updates via USB flash drive
Note: The keyboard keys are non-functional

Baya emülatör yani ben biraz soğudum. Commodore ibaresi yok. Tuşlar basmıyor. Yani benim fantezi yalan internete girerim felan. İçinde sadece oyunlar var joyistik var birde bilemedim. Nintendonun miniği daha mantıklı. Keşke klavye aktif olsa commodore böyle birşey çıkarsaydı

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: