Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Vigo'yu Tanıyalım...  (Okunma Sayısı 10277 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yönetici
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 09, 2006, 11:30:57 ÖÖ »

selam... ben vigo... tanımayanlar için kısaca kendimi tanıtiim.
neredeyse ilk amiga gruplarından Zombie Boys üyesi, BRONX'un kurucularındanım.
Commodore Dergisi, Amiga Dünyası'nda yazılar yadım. En son MegAmiga'yı çıkarmıştık. Şu an, Bronx ve Zombie Boys'un haricinde,
Tri Star Red Sector (TRSI) , Titan ve Deviance gruplarındayım.

2006 başından beri, PC WORLD'de Demoscene ve Retroloji adlı iki köşe yazıyorum ve her ay bolcana amiga, c64 , atari , amstrad , sinclair, msx oyunları tanıtıyorum.
Bir yıl oldu, sadece 1 kişi'den email geldi...

2002 yılından beri, DEMOSCENE partileri düzenliyoruz.

2002 -> 7d2 bronx demo party
2003 -> 7d3 bronx demo party
2004 -> 7d4 bronx demo party
2005 -> 7d5 demoscene party
2006 -> nightshift'06 - kayıp uygarlık
ve aralık'da ( 2-3 aralık 2006 ) 7d6 demo party

olacak.

amiga'yı commodore'u yaşatmak için önerilerim

1 - grup kurun. illa demo release etmeniz gerekmiyor. utility pack çıkarabilirsiniz, disk mag olabilir... mutlaka yapacak bişi bulunur. illa amiga yada c64 grubu demiyorum. sadece "scene" ve "grup" hissini yakalayın.

2 - partilere gelin, diğer amiga - commodore sevenlerle tanışın.

3 - buluşmalara , meetinglere gelin

4 - yurt dışındaki partilere gidin muhakkak.

5 - makinenizle bişiler üretin. amiga'nın sadece "eski oyunların oynandığı" bir makine olarak görülmesine içerliyorum.

forumdaki arkadaşlar, iyi niyetli bir şekilde, bi aktivite, bişi yapmak istiyor. destekliyorum. ama şunu bilinki, grup olmasanız bile, demoscene aktivitelerini kaçırmayın. çünki herşey paylaşınca güzel oluyor.

günümüzde internet gibi bi araç var. bunu kullanarak herkes herşeyi çok kolay öğrenebilir ve hatta her tür yazılımı anında elde edebilir. bu avantajları kullanmak lazım.

en basit olay şu; ben şahsen, etrafta sebil gibi bulunan bu "free" yada "open source" forum / bulletin olayına süper kıl oluyorum. en az 4-5 tane forum sitesi var türk. amiga ve c64 le ilgili...

merakım şu ki bi Allah'ın kuluda yok mu PHP yada ASP bilen ve basit bile olsa bi forum kodu yazabilen? 3-4 yıldır bakıyorum kimseden tık yok... bunuda mı ben yapiim yani?...

tüketmek yerine üretelim...

Not: Bu tanıtım mesajı başka bir forum başlığından, Vigo'nun affına sığınarak,  yönetici tarafından buraya taşınmıştır.
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2006, 14:53:11 ÖS »

MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2006, 02:00:59 ÖÖ »

selam vigo düşüncelerin cok güzel yanında olmamak için, amigacı olmamak lagzım bunu tekrar yayınlayan arkadaşada saygılar arada hatırlatmak gerekiyo demek ki..biz böyle bi oluşum içindeyiz ve baya başarılı olucagımıza inanıyorum en azından bi arayışa girmek bile bi başlangıç...herkezi böyle güzel gruplaşmalar içinde görmek bence cok güzel olur...

A 500 HD8+ GVP
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2006, 03:30:12 ÖÖ »

Alıntı
en basit olay şu; ben şahsen, etrafta sebil gibi bulunan bu "free" yada "open source" forum / bulletin olayına süper kıl oluyorum. en az 4-5 tane forum sitesi var türk. amiga ve c64 le ilgili...

vigo iyi güzel diyosun da, hepimiz iş güç sahibi evli barklı adamlar olduk. Hazır forum programı kullanmak hem kullanıcı dostu oluyor, hem pratik. HErkes aradığı şeyi görmek ister. Arama, avatar, mesajlaşma, quote sistemi, BBcode falan. Bunu yapamazsan forum yarım olur. Bunu oturup yazarsan sen, ne güzel. bir açık kapanmış olur.

Ben kendi sitem için sıfırdan bir portal yazmaktaydım ki gün geçtikçe bunun ne kadar salakça bir fikir olduğunu görmüş oldum. Bu bir aylık emek herhangi bir hazır scripti customize etmeye harcanmış olsaydı, site çoktan çalışıyor insanlar haberleşiyor olurdu. Buyrun bu work-in -progress site (bu siteyi bitirmeyi düşünmüyorum şuanda, forumla uğraşıyorum daha hızlı gidiyor):
http://www.kisafilm.org/morg_layt

Daha önce yaptığım tasarımla 2003'de aydın doğan vakfı (hürriyet) en iyi internet yayıncılığı ödülünü almıştım ve orda hazır bir news scripti kullanmıştım. Şimdi anlıyorum ki bir siteyi özgün yapan şey script'in sıfırdan yazılmış olmasından çok içeriğidir. İçerik de o siteye katılımda bulunan insanlardır. Bu forumda LW3D, sen, ben vs. olmasa bu forum da içi boş olur, sen nekadar yeni kod kassanda.

Şimdi bir düşünüyorum da artık ben de hiçbir yerde custom bir forum görmüyorum, herkes bir script'i modifiye ediyor. Ama özel yazılmış birkaç forumdan örnek verirsen bize, en azından bu işe girişecek olanlara bir basamak olsun. (aman pouet deme)

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2006, 10:01:50 ÖÖ »

arda: aslinda bu konuyla ilgili iki farkli bakis acisini degerlendirmeni oneririm. Bir tarafta bir siteyi hazir bir sistem kullanarak yapmanin avantajlari oldugu dogru. boyle bir sistem kullaninca siteyi yapan kisinin ne arti deger kattigi bence onemli olan

ornegin bir forum sitesi yapan kisi hazir bir sistem kullanir. ama cok guzel grafik dizayn ekler. cok akilli modifler ve customizasyonlar yapar. ya da dedigin gibi icerigini cok dolu kilmak uzere adimlar atar. mesela cok iyi adminlik yapar cok dolu postlar atar, atilmasini saglar vs. bunlarin hepsi gercekten onemli arti degerlerdir bence ve biri hazir sistemin ustune kendisi boyle deger ekliyorsa eyvallah.

ama ote yandan biri kalkip hem hazir bir sistem kullanir, hem de o urune hic bir arti deger eklemezse, o zaman o hazir sistemi kullanan diger bin kisiden farki kalmaz. iste o noktadaki bir kisinin ben daha az fonksiyonalite saglayan ama daha ozgun birsey ortaya cikarmasini tercih ederim. vigonun daha once beni dusunmeye sevk eden sozu "isterse en basit html olsun ama ozgun olsun sizin olsun" lafini iste ben boyle yorumladim. ve kendim bi gun oturdum biraz php kurcaladim biraz ugrastim ve kendi basit content management sistemimi yazdim ve kendi sitemde onu kullaniyorum. burdan hic olmazsa benim icin pekcok arti deger saglandi. bu sayede php ogrendim biraz, arti hic bi hazir sistemde bulamadigim, dokuman agaci ve cross referanslama olayini ekledim. yarin baska bi ozellik istersem ekleyebilecek durumdayim. hala php gurusu sayilmam elbette ve bu sistemi yayinlamaya kalksam bisuru insanin elinde patlar eminim. ama dedigim gibi artilari oldu benim icin

dolayisiyla bu konuyu her proje icin yeniden degerlendrimekte fayda var bence. elbette her defasinda tekerlegi yeniden icat etmek istemiyoruz, ama farklilasmamizi veya glismemizi saglayacak imkanlari sagliyorsa bazen tekerlege geri donmekte fayda olabilir
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 26, 2006, 22:42:25 ÖS »

arda: aslinda bu konuyla ilgili iki farkli bakis acisini degerlendirmeni oneririm. Bir tarafta bir siteyi hazir bir sistem kullanarak yapmanin avantajlari oldugu dogru. boyle bir sistem kullaninca siteyi yapan kisinin ne arti deger kattigi bence onemli olan

sevgili nightlord, bence, hani derler ya "zurnanın zırt dediği yer bu" diye. Eğer bir "camia", topluluktan bahsediyorsak tek bir kişinin oluşturacağı forum yazılımıyla sağlanan artı değer çok küçük olacaktır. Forum denen şey insanları haberleştiren birşey. Forumda artı değer bu iletişimden kaynaklanan dolaylı birşey. Forumda toplanır demo kodlamaya kalkarsın, forumda toplanır müzeye bir bilgisayar alırsın, forumda toplanır, başkalarının bilmediği konularda bilgilerini paylaşırsın, falan filan. Bir forumun iyi olması bu iletişimi mükemmel ve beklenen şekilde sağlaması değil midir? Böylece oluşan artı değer daha yüksek olur.

Forum bir demoparty gibi bence. İster maltepe üni'de yaparsın, ister bilgide, ister sokak arasındaki bir odada. Maksat orda bir wireless olsun, elektrik olsun, elbette insanlar gelsin, bazen kafa çekelim, bazen kod kasalım. Herkes neyi biliyorsa onu yapsın. Çıkarken de güzel sözlerle tekrar buluşmak üzere ayrılalım.

Ha derseniz ki camianın bir kimliğe ihtiyacı var, ozaman pouet ya da scenek gibi siteler öne çıkar. Orada ürünler tartışılıyor ve her zaman ürünler tartışılıyor. Ozaman o tür sitelerin iletişim yöntemini baştan kodlayabilirsin. O iş başka.

Bu tür forumları sanki birer kişisel site yaklaşımıyla çözümlememelisiniz. Burası LW3D'nin kişisel sitesi değil. Fakat bu forumun yöneticisi LW3D olduğu için, kendisini tanıdığım ve camiada sayılı aklı başında insandan biri olduğunu bildiğim için (hemde şimdi bir bronx üyesi?)  buraya katılıyorum, mesajlar atıp fikirlerimi paylaşıyorum. Biliyorum ki LW3D insanlara her zaman nazik ve eşit davranır, "elite" yobazlığı yoktur, çok iyidir ve gerçekten yaptığı işte de ustadır. Burda admin'in kattığı artı değer budur.

Düşünün camianın en kıl adamı (mesela ben:) ) bir forum kodlasa, kaç kişi o foruma gelir, forumun her yeri artı değer olsa ne yazar doğru söylemiyomuyum ama?

diğer konular üzerinde hemfikiriz zaten. Evet, yeni bir forum yazmak yerine varolan altyapıyı kullanarak modifikasyonlar yapmak, zaten kolayca halledilebilen template'leri düzenlemek, yapılabilecek şeylerdir, ama standart bir forum kullanmanın da kendine göre avantajları vardır.
forum template demişken, şu çok mu güzel şimdi:
http://www.forumtemplates.com/images/177.jpg

ya da şu:
http://www.forumtemplates.com/images/175.jpg

"kaş yaparken göz çıkarmak" diye bir terim var, diyerek bitireyim.

Bu yaptığımız tartışmalara "yapıcı eleştiri" deniyorsa, varacağımız nokta bizim oluşturduğumuz ortak artı değerdir. Forumlara dekonstrüktif bir bakış atarsak, üretim üzerine daha doğru şeyler söylemiş olmaz mıyız? Hadi bakalım

(Burda paylaştığım fikirler tamamen kendi bakış açımı yansıtmaktadır. Doğruluğunu kesinlikle iddia etmiyorum. Bu konuda gerbner, laswel, riley&riley gibi iletişim teoristlerinin dışında akademik bir çalışma da olmadığında kelli, salla gitsin stili yazmaktayım haberiniz ola.)
« Son Düzenleme: Aralık 26, 2006, 22:49:12 ÖS Gönderen: Arda » Logged

vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Aralık 27, 2006, 10:52:33 ÖÖ »

bu biraz bilgisayar kültürü ile ilgili. benim bu işlere ilk başladığım dönemlerde en önemli şey bir şeyi kendin yapmandı. bilerek anlayarak. forum sistemleri o kadar karmaşık ki? çok daha "light" sistemler yapılabilir. tonlarca opsiyon boşa duruyor. keza, önemli olan içerik birde. arda, senin yapacağın foruma neden insanlar gelmesin ki? internet den önce BBS'ler vardı, sadece text based... ve bugünki en kral foruma 1000 basardı
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 27, 2006, 20:36:59 ÖS »

evet, haklısın vigo, bilgisayar kültürü öyle birşey, bu yüzden demoscene var: "Bakın ben/biz ne yaptım/k". Ama bu yapı daha çok dediğim gibi pouet/scenek türü sitelerin kültürüne uyuyor. Forum ise daha çok bir nevi daimi "MSN conference". Tabi haklısın, birçok gereksiz şey var, ama birsürü de gerekli şey var Gereklilerin sayısı da az değil ve kodlamaya girişince insanın kökü kuruyor onu biliyorum. Gerçi sende çok iyi bilirsin, koca okulun altyapısını yazmak kolay iş değil.

Bilmiyorum siz bukadar ısrar ettikçe fikrim hafiften değişmeye başladı bir deniyeceğim sanırım şubat tatilinde.

vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Aralık 28, 2006, 10:18:58 ÖÖ »

hatta yardım da ederim sana... takıldıın bi yer olursa, fikir anlamında, kod anlamında...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: