tralaylom, kimse cevap vermemis, oyleyse sazi elime aliyorum arkadaslar !
Oncelikle uc buyuklerden baslayalim.
Amiga.orgAmigaworld.netEABbunlardan amiga.org genel olarak her tip insanin bulundugu ve her tur konunun konusuldugu bir yerdir (OS3.x, OS4, morphos). Bir takim buyuk projelerin burada kendilerine ozel basliklari vardir. Minimig ve
Minimig68x mesela. Minimig yaraticisi Dennis buraya post atar.
AmigaWorld OS4-AmigaOne'cilarin forumudur. Benim pek takilmadigim bir yerdir, acikcasi o yuzden ne gibi projeler var bilmiyorum. Yeni yeni morphoscularida almaya baslamislar ama galiba.
EAB (English Amiga Board) kendi icinde cok ilginc projeler barindiran, benim favorim diyebilecegim bir board'dur. Burasinin diger ikisinden farki, copyright konusunda biraz gevsek olmalari. Amiga.org'da korsan bir adf iceren bir link aninda kaldirilabilirken burada adf'ler zone denen gecici bir upload mekaninda silsile halinde doner. Biraz daha underground bir mekandir. WHDLOAD'cularin forumudur ayni zamanda. (WHDLOAD nedir dersen
onunla ilgili bir basligimiz var). Whdload slave'leri yazan elemanlar burada istek oyunlari, bug reportlari alirlar.
Eye of the Beholder'i AGA grafiklerine uyarlamak gibi ucuk projeler yer alir (PC versiyonundan grafikleri ripleyip amiga ECS versiyonuna ekleyerek)(ve bu projeler baya adam gibi ilerler, olmezler). Net uzerindeki en buyuk amiga oyun database'i oldugunu tahmin ettigim
Hall of Light (HOL) bu elemanlarin projesidir. Keza ayni sekilde hazir bir workbench kurulumu olan
Classic Workbench'de. Yayinlanmis tum amiga dergilerini scanleyip online olarak erisilebilir kilmak gibi dudak ucuklatan bir misyona sahip
Amiga Magazine Rack (AMR). Amiga games that weren't, SPS gibi baska projeler de ama ben direk senin en ilgini cekecegini tahmin ettigim
coder's heaven bolumune geliyim. HAM8 / chunky-planar filan konusulurken
kalms(TBL) gelip post atar filan. oyle cool bir yerdir

(edit :
hardware projeleri bolumunu unutmusum.)
bunlarin disinda morphos'cularin mekani
morphzone'dur. Burada morphos hakkinda cesitli geyikler doner, bir ara bir TCP/IP port etme projesi vardi. Birde sputnik diye bir web browser gelistirme projeleri var galiba. Burayi cok iyi takip etmiyorum.
Amiga Demoscene Archive'in forumundada ilginc basliklar bulabilirsin. Buradada Kalms(TBL), Skipp(Potion) filan gelip post atarlar.
Birde yeni kesfettigim
Utility base diye bir yer var. Burasi sirf coding uzerine kurulmus bir forum oldugundan ilgini cekecegini ve cok faydalanacagini tahmin ediyorum. Her amiga platformuna hitap ediyor (Os3.x, OS4, Morphos, 68k, PPC).