Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3 ... 8   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MacMini için OS4  (Okunma Sayısı 74242 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 17, 2007, 11:34:17 ÖÖ »

Dün gece EAB forumunda enteresan bir gelişme yaşandı. Bir üye "Project Moana" dosyalarını, yani OS4'ün MacMini üzerinde çalışmasını sağlayan dosyaları zone'a upload etti! Dosya zone'da birkaç saat kaldı ve silindi. Tabi bu birkaç saatlik süre içerisinde dosyayı indiren birkaç kişi oldu. Bu dosyalar ile OS4 classic versionun orijinal dosyalarını birleştirdiğinizde OS4'ün MacMini üzerinde çalışacağı söyleniyor ve bu iddia henüz kesin olarak yalanlanmış değil. Eğer bir MacMini sahibiyseniz ve OS4 kullanmak istiyorsanız bir adet orijinal OS4 klasik satın alıp, MacMini için gereken dosyaları indiren biri ile temasa geçip bu dosyaları da elde ederek OS4'ü MacMini üzerinde çalıştırmanız mümkün "olabilir".

Biraz dedektiflik yapıp bu dosyaları ele geçirmeye çalışmak isteyenler için gerekli adres: http://eab.abime.net/showthread.php?t=33668

Tabii bu işin ne kadar legal olduğu tartışılır. Ama işin ucunda orijinal OS4 klasik satın almak olduktan sonra "bence" gerisi çok da önemli değil. Amiga Inc. düşünsün. Kahkaha
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2007, 12:33:17 ÖS »

Dosya artık şuradan indirilebiliyor. Tabii orada ne kadar kalır, bilemem. 
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2007, 12:34:16 ÖS »

Keske gercek olsa ama bana cok yalan bir muhabbet gibi geldi, o yuzden fazla ciddiye almadim. Ama eger calistiran cikarsa MacMini satislarinda patlama yasanabilir

Retro Hincal Uluc
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2007, 12:38:49 ÖS »

Dosyalara şöyle bir göz gezdirdim ve bana gerçek olabilir gibi geldi! Frieden biraderler veya Hyperion'dan herhangi biri bu konuda tek kelime konuşmuş değil. Bu da dosyaların fake olmayabileceğini gösteriyor. Tabii bu, OS4 klasik satışlarını artırmak için yapılmış bir iş olabilir. Yani bu dosyalar bilinçli olarak sızdırılmış olabilir. Bana mantıklı geliyor.
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2007, 12:40:08 ÖS »

En geç 1-2 gün içerisinde kokusu çıkar. Bu arada dosyaları bir köşede bulundurmakta fayda var. Kahkaha
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2007, 13:28:07 ÖS »

Bu konuda Chris forumumuza bir mesaj atmıştı. Amiga forumlarında çok önceden MacMini ile ilgili mesajlarda görmüştüm... bence Mümkün...Ama bu dosyalarla mı? Emin değilim..

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=947.0

Birde şu PDF'e bir baksanıza..Sonlarında ilginç bazı bilgiler var..(kaynak)
http://merlancia.us/amiga-hyperion/35-5decmcewenexhibit5show_case_doc.pdf

ilgili kısmı kesip, mesaja ekledim.. Bana öyle geliyor ki yakında PS3'de OS4'ü görürsek hiç şaşırmamak gerekiyor

* macmini_bilgi.jpg (91.07 KB, 509x560 - Görüntüleme: 1622 kez.)

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 17, 2007, 13:37:27 ÖS »

alla alla, isler karisiyor McEwen neden sam440'e port edilmesi icin hyperion'a para vermiski ? AmigaInc Sam440'a karsi degilmiydi ?

bende macmini ilanlarini hafiften takibe basliyayim

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2007, 14:45:07 ÖS »

Herkes birilerine OS4 portu için para vermiş... Bu italyan geliştiriciler kim acaba? PDF'in devamında, Projenin kod ismi Moana deniliyor. Belki Amiga Inc. izin vermeyince, adamlardan birileri Macmini için olan sürümü sızdırmıştır.

MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Aralık 17, 2007, 15:00:57 ÖS »

Mac mini PPC tabanlımıdı?
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 17, 2007, 15:06:45 ÖS »

ilk macminiler PPC tabanliydi, sonra 2006 gibi mac intel'e donunce Core2 oldular ...

yani eski minimaclere hucum 1.25, 142 GHz G4.

http://en.wikipedia.org/wiki/Macmini#Mac_mini_G4

Retro Hincal Uluc
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 17, 2007, 15:38:20 ÖS »

PPC tabanlı MacMini serisini Kanyon AVM'deki Apple Center(Tam adını unuttum) açılışında 200Euroya sattılar. Hala da Bilkom'un elinde stok fazlası ve teşhir ürünü olarak var sanırım. Bilkom'dan gelen reklam-depo satışı amaçlı e-postalarda bu tür PPC cihazlara yer veriliyor. Diyeceğim o ki araştırırsanız cidden uygun rakamlara bulunabilir.

Misal Eylül 2007'de bana ulaşan şu liste var mesela.

Bunlar da diğer bilgiler:

Apple IMC Turkiye
0216 454 01 01
http://www.apple.com.tr

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Aralık 17, 2007, 20:13:20 ÖS »

Henüz MacMini üzerinde OS4 calistirabilen olmamis eab forumunda. Dosyayi gönderen AmigaMac calistigini iddia ediyor ama net bir kurulum yönergesi belirtmiyor.

Calissa dahi; artik üretilmeyen bir platform icin isletim sistemi cikarmis olacak Amiga Inc.

Bir türlü güncelligi yakalayamadilar. Yazik. Yapmalari gereken sey, su güzelim isletim sistemini mümkün olan en fazla donanimda calisabilir hale getirmek, yapamasalar bile tesvik etmek.

Olayin legal boyutu da ayri tabi.

Ayrica chat transcript'inden de yorumladigim kadariyla, BillMcEwen benim tanidigim BillMcEwen ise, davayi acmistir bile, diger kisi heyecanla yaptigi isi anlatmaya calisirken, o agzindan laf almaya calisiyor

« Son Düzenleme: Aralık 17, 2007, 20:21:51 ÖS Gönderen: Güvenç Kaplan » Logged

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Aralık 18, 2007, 02:00:31 ÖÖ »

@Güvenç
Amiga Inc. OS4'ün herhangi bir platform için çıkartılmasını istemiyor. Aksine OS4'ün yeni donanımlarda çalıştırılamaması için anlaşılmaz ve kararlı bir çaba içerisinde.

Okuduklarımdan anladığım kadarıyla OS4 şu anda Sam440 ve MacMini üzerinde çalıştırılabiliyor. Ancak mahkeme süreci devam ettiği için bu konu fazla kurcalanmıyor. Bunu sadece az sayıdaki betatester kendi gözleri ile görmüş olsa gerek. Fakat bu son gelişme gerçekten ilginç. Amiga Inc.'in çabalarına rağmen OS4'ün MacMini üzerinde çalışmasını sağlayan dosyalar şu veya bu şekilde sızdırılmış durumda ve şu anda internetten indirilebiliyor. Henüz "ben çalıştırdım" diyen (dosyaları ortaya çıkaran şahıstan başka) yok ancak indirdiğim ISO dosyanın içeriğinden anladığım kadarıyla ve son olarak aşağıdaki resimden gördüğüm kadarıyla bu dosyalar gerçek! Sadece, OS4'ü MacMini üzerinde çalıştırmak için neler yapılması gerektiği konusunda biraz daha bilgiye ihtiyaç var ve bu bilgiyi de birkaç gün içerisinde yabancı forumlardan öğrenebileceğimizi düşünüyorum.
Kim yaptı bilmiyorum ama birileri OS4 klasik satışlarını artırmak ve PPC kartlı klasik Amiga sahibi olmayanlara da OS4 kullanma imkanı sağlamak için bir "yılbaşı hediyesi" verdi. Hepimiz kolaylıkla ve hiç de uçuk olmayan fiyatlarla bir MacMini bulabiliriz öyle değil mi? En azından bir A1 veya bir PPC işlemcili turbo kart bulmaktan çok daha kolay olacağından şüphem yok!
Mevcut durumda OS4 kullanabilmek için güzel bir imkan olacağını düşünüyorum. Mahkeme süreci sona erdiğinde OS4'ün x86 dahil birçok donanımda çalıştırılabilir hale getirileceğine de inanıyorum. Hyperion tuttuğunu koparan bir firma.

« Son Düzenleme: Aralık 18, 2007, 02:04:46 ÖÖ Gönderen: Alp Yener » Logged
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 18, 2007, 03:02:12 ÖÖ »

Bide işin ekonomik ve uluslararası boyutu var. Şööleki ,hindistan biliyosunuz microsoft un yazılım üssünün olduğu yer,pekala bu herifler parayla amiga inc. i satın aldırıp elini ayağını bağlattırmışta olabilirler bu açıdanda bakın, söz konusu kapitalse gerisi tefarruattır bili bili gates e göre. İşin bilinmeyen diğer taraflarıda olabilir,bakınız mac le de uğraşıp sonunda onada intel çipini soktular ve şirket ortağı oldular.Bu herif gençliğinde bu sistemler gelişirken başına bela olabilecek şeyleri görüp büyüdükçe yok etti ve elegeçirdi. Amiganın yapısını çok iyi bilen biri sistem batmışken yazılım olarak bile olsa tekrar hortlamasına izin verirmi sanıyosunuz...Aramızda para toplayıp vucuduna trojan atalım bu herifin bence....

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 18, 2007, 09:03:24 ÖÖ »

Bide işin ekonomik ve uluslararası boyutu var. Şööleki ,hindistan biliyosunuz microsoft un yazılım üssünün olduğu yer,pekala bu herifler parayla amiga inc. i satın aldırıp elini ayağını bağlattırmışta olabilirler bu açıdanda bakın, söz konusu kapitalse gerisi tefarruattır bili bili gates e göre. İşin bilinmeyen diğer taraflarıda olabilir,bakınız mac le de uğraşıp sonunda onada intel çipini soktular ve şirket ortağı oldular.Bu herif gençliğinde bu sistemler gelişirken başına bela olabilecek şeyleri görüp büyüdükçe yok etti ve elegeçirdi. Amiganın yapısını çok iyi bilen biri sistem batmışken yazılım olarak bile olsa tekrar hortlamasına izin verirmi sanıyosunuz...Aramızda para toplayıp vucuduna trojan atalım bu herifin bence....
Bill Gates'in 200kisinin kullandigi bir OS ile isi olmaz adam yerine bile koymaz OS4 x86'da calissa bile adam olmaz
Hobi icin kullanilabilir ve kurcalanabilir ve gelistirilebilir
Sayfa: [1] 2 3 ... 8   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: