Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MacMini için OS4  (Okunma Sayısı 74205 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #90 : Ocak 10, 2008, 19:58:34 ÖS »

daha once Guvenc sormus microsoftta windows'un 64 bit'e gecmesi esnasinda ne problemler yasanmisti diye. valla ben o donemde burada degildim, ama 64 bit gecisinde pek cok kullanici acisindan problem olabilecek konu olmus. Ornegin hic bir donanimin 64 bit driver'i yokmus uzun sure. uzun yillar icinde 64 bit versiiyonlari cikmis.

Ama asil daha buyuk surprizler ve problemlerle 32-64 gecisinde degil. single-multi core gecisinde yasanmis.

Buradan hareketle, Cell mimarisin tanimamakla beraber, bir kernel portunda Cell'in 64 bit olmasinin degil paralel mimarisinin daha cok yenilik ve potansiyel problem cikaracagini bekliyorum
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #91 : Ocak 10, 2008, 20:00:37 ÖS »

bende de sun ultara 5 var bende sparc için os 4 istiyorum

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #92 : Ocak 11, 2008, 06:38:33 ÖÖ »

Seneye herşey çok daha güzel olacak bence...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
OnTEC
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #93 : Ocak 11, 2008, 12:11:18 ÖS »

PS3'ün kendi isletim sistemi ne peki?

ps3 ü bilmem ama psp linux kerneli kullanan bir işletim sistemi kullanıyor.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #94 : Ocak 11, 2008, 12:30:59 ÖS »

Buradan hareketle, Cell mimarisin tanimamakla beraber, bir kernel portunda Cell'in 64 bit olmasinin degil paralel mimarisinin daha cok yenilik ve potansiyel problem cikaracagini bekliyorum

değişim ve ilerleme için biraz acı çekmek gerekir elbette. Bu süreçlerin ana dayanağı ekonomi olduğuna göre, cell'in ortaya çıkıp devrim yaratması da yine ekonomik getirisi hızında olacaktır.

Hep PS3 PS3... Biraz gerçekçi olun lütfen ve doğru yolu bulun. Z80 portunu istiyoruz OS4'ün!!!   

Nihayet biri gerçek aydınlanmanın yolunu göstermiş!
« Son Düzenleme: Ocak 11, 2008, 12:32:44 ÖS Gönderen: Arda » Logged

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #95 : Ocak 11, 2008, 14:05:47 ÖS »

cell'den mucizeler beklemeyin. cell'in ana islemcisi kirpiklanmis bir G5. cell isletim sistemleri icin degil, oyunlar icin tasarimlanmis bir sistem. oyunlardaki kompleks 3d hesaplamalarini SPE'lere paylastirip yaptirarak isin altindan kalkiyor. Oyunlarda, 3d hesaplamalarda bu paylasim mumkun, ama bir isletim sisteminin boyle paylasik bir yapida calistirmaya pek musait olmadigini dusunuyorum. olsa bile cok buyuk efor gerektirecektir.

Ben de tam bu konuya değinmek istemiştim aslında. PS3'e port edilmiş bir OS4 ne kadar iyi kodlanmış olursa olsun, bu işletim sistemi üzerinde çalışacak her yazılımın parallel processing mantığı çerçevesinde kodlanması lazım. Klasik mantıkla veya dikkatsizce hazırlanmış, ana işlemciye yüklenen tek bir yazılım, o anda koşulan bütün thread'lerin tıkanması yol açabilir.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #96 : Ocak 11, 2008, 14:28:36 ÖS »

2008 yılına girmişiz...Ortalıkta tek core olan işlemci kalmamış, biz işletim sistemini ilerimi götüreceğiz? yoksa olduğu yerde saysa bize yetiyor mu? Yani bazen yazılanları okuyunca, hedefiniz nedir onu çıkaramıyorum.

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #97 : Ocak 11, 2008, 15:15:59 ÖS »

biz olsa kotu olur demiyoruz. olmasi cok zor diyoruz. ama yapan olursa ne guzel olur, yarin hyperion PS3 icin os4 cikacak diye cikarsa ortaya gidip ilk ps3 alan ben olurum (ki burada sony'den ne kadar nefret ettigimi ve hayati boyunca konsol edinmemis, konsollardan nefret eden bir insan oldugumu belirtmeliyim, ama ps3 klasik konsollardan biraz farkli). bence bu konuyu uzatmanin bir alemi yok, ps3 icin os4 cikacagi varsa cikar zaten, cikmazsada bizim burada olurdu olmazdi diyerek kazanacagimiz fazla birsey yok.

bu arada cell programlama ile ilgili bir iki kaynak :
http://www.blachford.info/computer/articles/CellProgramming1.html
http://www-01.ibm.com/chips/techlib/techlib.nsf/techdocs/9F820A5FFA3ECE8C8725716A006258
http://www.power.org/resources/devcorner/cellcorner/cellworkshop0606/
http://cell.scei.co.jp/e_download.html

Kahkaha os4 port edicek arkadaslara simdiden kolay gelsin 
« Son Düzenleme: Ocak 11, 2008, 15:40:49 ÖS Gönderen: coze » Logged

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #98 : Ocak 11, 2008, 16:19:50 ÖS »

Arkadaşlara söyledim, ilgileniyorlar. MorphOS'dan önce çıkartmayı hedefliyorlar

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #99 : Ocak 11, 2008, 16:25:26 ÖS »

Daha eski mesajlarıma bakarsanız OS4'ün PS3 üzerinde çalışmasına -eğer böyle bir şey olabilecekse - ben de taraftarım.

Paralel çalışan işlemci çekirdeklerinde üzerinde koşacak yazılımların hazırlanmasındaki zorluklar konusundaki fikirlerim de intel'in çok çekirdekli işlemcilerinin gelecekte karşılaşabileceği sorunlar hakkında bir makaleden edinilmiştir.

PS3'e benden de tam destek. OS4'ün kurtuluşu -bence- OS4 harici bir iş daha yapabilen sistemlerede yatıyor. Bu x86 olur, macmini olur XBOX olur hiç faketmez.

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #100 : Ocak 11, 2008, 16:27:46 ÖS »

Arkadaşlara söyledim, ilgileniyorlar. MorphOS'dan önce çıkartmayı hedefliyorlar

Biraz önce ofisten bir arkadaş yeğenin başından geçen bir diyalog iletti. Yeğen'in abi PS3 için çip gelmedi mi daha, şeklindeki sorunusunu DVD'ci arkadaşlar üzerinde çalışıyorlar, diye cevaplamış.

Çok güldük. Bu senin espiri de ona benzedi.
« Son Düzenleme: Ocak 11, 2008, 16:29:52 ÖS Gönderen: wiz_of_wor » Logged

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #101 : Ocak 11, 2008, 16:50:34 ÖS »

Yok benimki espri değildi Ciddiydi aslında Aşağıdaki notlara bakarsanız, Cell portunun ne kadar ciddi olduğunu ve aklın yolunun bir olduğunu göreceksiniz...

Aşağıdaki PDF'den bazı dialogları yapıştırıyorum... Özellikle 7.sayfanın sonlarına bakınız.
http://merlancia.us/amiga-hyperion/35-4decmcewenexhibit3show_case_doc.pdf

Thomas Frieden: "I think what we lack is definitely a high-end system. The low end is pretty much covered, but we need some "beast" with a G5, or even better a cell... The Cell is extremely interesting, especially since Toshiba's roadmap shows a lot of promise about it in the future.

Bill McEwen: "We are working with IBM very closely on the Cell, and they have offered us some support for Cell. RJ Mical agrees with you as well about the cell."

Hans-Joerg Frieden: "Cell is certainly the way to go for the longer term future."

Bill McEwen: "OK, the next reason that I am asking is becuase we have been approached by Sony on PS3 stuff. They want to have Amiga available on that platform "

Hans-Joerg Frieden: "The PS3 is a logical target"

Thomas Freden Says: Great. That would be a logical next step, yes.

Bill McEwen says: I told them that for the time being it would have to wait, but hopefully in the near future.

Thomas Freden Says: I've already been making plans about the integration of the Cell's SPE's into the system, so we already have a rough concept there....

Dediğim gibi arkdaşlar çalışıyorlar

Not: Cell'in içinde ilk açıklandığı zaman kopya koruma için, dışarıdan ulaşılamayan bir bölüm olduğu söylenmişti...bence PS3'ü hiçbir zaman, en azından yakın bir gelecekte Sony istemedikçe kıramayacaklar...

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #102 : Ocak 11, 2008, 17:06:29 ÖS »

Programcıların önünü elbet açacak bi açık verecekler sonunda ve bu sayede konsola eğilen dahaçok olacak ve satışlar artarak devam edecektir, halen ps2 satılmasının sebebide bu değilmiydi zaten...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #103 : Ocak 11, 2008, 19:25:08 ÖS »

Bill McEwen says: I told them that for the time being it would have to wait, but hopefully in the near future.

Ya abi bu adam beni oldurecek ya, hakkaten yakinda gidip dovecem herifi, ofislerinde kenarda cop gibi duran a4000'i de kurtaricam. Sirf LW3D'nin arkadasi diye kendimi tutuyorum valla
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #104 : Ocak 11, 2008, 19:30:56 ÖS »

Bakma bizde yeni tanıştık Hatta haberimiz bile yok... Benim tanıdığım, arkadaşım olan pek cins yoktur. Steve Wozniak hariç

Programcı ekibinin Cell'i incelemeri ve Cell için araştırma yapmaları bence umit verici bir gelişme. Burda tek kaygı verici durum Bill McEwen'ın kendisi. Bu işleri bırakıyorum, inzivaya çekileceğim dese Amiga coşar OS4 Alcofribas'ın Z80'li Amstrad'ına bile çıkar

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: