Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetNintendo Game Boy DMG01 - Game Boy Pocket Karşılaştırması
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Nintendo Game Boy DMG01 - Game Boy Pocket Karşılaştırması  (Okunma Sayısı 5671 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 26, 2018, 22:59:51 ÖS »

Merhaba arkadaşlar
Geçenlerde küçük bir video çektim. Sizlere faydalı olabilir diye burada paylaşmak istedim. 

1989 model ilk Game Boy (DMG-01) ve 1996'de çıkan Game Boy Pocket
Kısa bir bilgilendirme de yapıp meraklı arkadaşlara yol göstermek isterim.

Game Boy (DMG-01) gri cihaz, 21 Nisan 1989 Japonya'da piyasaya sürülmüş. Z80 işlemciye benzer 8 bit bir cihazdır. 2.6" ekran boyutu,  160x144 çözünürlükte, yeşil renkli (bezelye çorbası/pea soup) bir LCD ekrana sahipti. DMG açılımı "Dot Matrix Game" 'dir. 1995'de beş farklı renk ile piyasaya çıkmış. Kırmızı, sarı, yeşil, siyah ve açık. 4 tombul kalem pil (AA) ile çalışan bu el konsoluna çıktığı zamanlarda aramızdan çok küçük bir azınlık sahip olmuştu...

Game Boy Pocket ilk modelin aynı özelliklerine sahip, yeni tasarlanan versiyonudur. Daha küçük ve daha hafiftir. 2 Kalem minik (AAA) pil ile çalışır. Ekranı siyah beyaz renklere sahiptir ve ilk model ile ciddi farklar içerir. Yedi renk ile piyasaya çıkmış. Kırmızı, sarı, yeşil, siyah, açık, gümüş, mavi ve pembe.

Videoda arada fark çok belli olmasa da pocket'ı neden tercih ettiğim görülecektir:

savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2018, 07:40:25 ÖÖ »

Çok güzel olmuş. Teşekkürler İlker.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2018, 07:45:03 ÖÖ »

Cok tesekkurler .ben DMG-01 derim yine de
« Son Düzenleme: Nisan 27, 2018, 07:51:49 ÖÖ Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2018, 09:37:00 ÖÖ »

Bencede DMG-01 ama verdiği keyif çok başka. Ama ben kullanabilmek için büyüteç gözlük ışık anca algılıyorum. Geçen seyehatte yanıma alayım dedim oynayamadım. Aparatları takıyorum sarsıntı ekran ışığı yetersiz Evde okey. Seyehatte beni biraz zorladı. Gameboy pocketlara bakınca da color opsiyonlu olanı var. Bu cihazlarda avantaj ekranı daha büyük ve sadece 2 pil mevcut, birazda ufaklar tabi cebe daha rahat giriyor. Color'ın internetten gördüğüm kadarıyla pocket kadar ekranı net değil. Durumu toparlayınca bir color almayı planlıyorum. Memnun kalmaz isem sonra pocket.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2018, 09:56:51 ÖÖ »

Küçüklügümde Pocket Aldım.İlk Denememde Dmg den Turrican Kasetini Söktüm Pocket e Taktım .Taktım ama Ekrana Bakıyorum Başka Oyun Gibi Geliyor Dedim Acaba Kasetleri mi Karıştırdım Kahkaha Ekran Görüntü Detayında Aşırı Bir Fark Var.Pockette Uçan Düşman Kuşları Görürken DMG de Sadece Nokta Olarak Görebiliyorduk Kahkaha

Ben DMG nin Kasasına Pocket in Ekranına Hastayım Keşke Benimde Gameboy um Olsa

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2018, 16:17:52 ÖS »

Bu arada biraz youtube baktım, galiba pocketın ekranı daha iyi. Hem biraz daha geniş hemde daha net gibi. Sanırım kredimi ilk pocketta kullanıcam

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 28, 2018, 01:36:32 ÖÖ »

Küçüklügümde Pocket Aldım.İlk Denememde Dmg den Turrican Kasetini Söktüm Pocket e Taktım .Taktım ama Ekrana Bakıyorum Başka Oyun Gibi Geliyor Dedim Acaba Kasetleri mi Karıştırdım Kahkaha Ekran Görüntü Detayında Aşırı Bir Fark Var.Pockette Uçan Düşman Kuşları Görürken DMG de Sadece Nokta Olarak Görebiliyorduk Kahkaha

Ben DMG nin Kasasına Pocket in Ekranına Hastayım Keşke Benimde Gameboy um Olsa

Süleyman senin yorumu okuyunca bu reklam aklıma geldi Kahkaha Kahkaha Kahkaha

<a href="http://www.youtube.com/v/EVQ1fP7dNEE&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/EVQ1fP7dNEE&rel=0</a>

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: