Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet*** Değerlendirme***13 Mayıs Pazar Buluşması***
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: *** Değerlendirme***13 Mayıs Pazar Buluşması***  (Okunma Sayısı 11310 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mayıs 21, 2018, 11:13:54 ÖÖ »

i_r_on abi bu epromların üzerini kapatmışsın stickerla bende açık duruyor. Epromlarda ışıktan etkilenme oluyor mu? Bende kapatayım mı?

Epromlar Uv ışık ile siliniyorlar. Kapatmak en güvenlisi. Kasa içinde Uv nereden gelecek tabi ama olsun
Bizde Eprom açıkta ya abi kapatmak en güvenlisi o zaman bende bantlıyım.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mayıs 21, 2018, 11:18:28 ÖÖ »

i_r_on abi bu epromların üzerini kapatmışsın stickerla bende açık duruyor. Epromlarda ışıktan etkilenme oluyor mu? Bende kapatayım mı?

Epromlar Uv ışık ile siliniyorlar. Kapatmak en güvenlisi. Kasa içinde Uv nereden gelecek tabi ama olsun
Bizde Eprom açıkta ya abi kapatmak en güvenlisi o zaman bende bantlıyım.

irqhack64 mü Kahkaha ben o yüzden kutuyu kapalı tasarlamıştım

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mayıs 21, 2018, 11:39:19 ÖÖ »

Evet abi irqhack64 bantladım ben bilmiyordum ki eprom ışıktan etkileniyor

Yani yaz günü güneşe bıraksan tüm gün beklese anca silinir. Esas tehlike verinin bozulması.

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Mayıs 21, 2018, 11:44:52 ÖÖ »

Evet abi irqhack64 bantladım ben bilmiyordum ki eprom ışıktan etkileniyor

Güneş ışığında açıkta bir iki ay falan beklemesi lazım silinme olması için. Siz silinmemesi için uğraşıyorsunuz. Bizim gibi proje yapanlar da bazen silmek için uğraşıyor bunları Güneş bu anlamda çok iyi bir yöntem değil. UV ışık veren eprom siliciler kullanıyoruz.

Ana soruya dönersek : Etiketleri eprom silinmesin diye koymadım aslında. Temel mantık etiketlemeydi Zaten dikkatle bakılırsa soldaki EEPROM (UV ile değil elektriksel olarak silinen. Güneş bir şey yapmaz buna) , sağdaki ise UV ile silinen EPROM.

UV ile silinenlerin üstünde cam bir pencere oluyor.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: