Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetKargo gönderimi ile ilgili bir öneri,
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kargo gönderimi ile ilgili bir öneri,  (Okunma Sayısı 8725 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 22, 2018, 11:28:23 ÖÖ »

Merhaba
Site üzerinden forumdaki arkadaşlar alım olsun, hediye olsun , sıkça kargo gönderimi yapılıyor,

Bazen kargo ücretleri yuksek rakamları buluyor,
Bildiğim kadarı ile standart ufak paket gönderim 16-18 lira arası dolaşıyor. Daha yukseklerede çıkabilşyor.

Bunun ile ilgili bir arkadaşım ile bir çözüm ürettik;
Gitti gidiyor yada zebrano da 5 tlye cakma urun  acıp burasının 5-6 tl olan kargosunu kullanıyoruz.
Satın aldı iseniz 5 tl eksik havale ediyorsunuz sorun çözülüyor, Gg yada zebrano ise 50 krş pay alıyor, kazanç 10 tl gibi oluyor.

Bu tarz kargo kullanımı sizce nasıldır ? Nasıl yorumlarsınız ?
Alternatifler varmıdır. Ekonomik kargo yöntemleri vs.
Paylaşmanızı isterim, herkes kolay gelsin.

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 22, 2018, 13:09:12 ÖS »

Siz de söylemişsiniz "çakma ürün" listelemesi yaratıp bu sitelerin kurallarını ihlal etmiş oluyorsunuz.

Hafif tabiri ile suistimal daha ağır ifade etmek gerekirse modern hırsızlık bu. O uygun fiyatlı kargoyu sunabilmek için belirli bir komisyon kazancı elde etmeyi planlıyor demek ki bu şirketler. Siz ise sallıyorum 100 tl'lik bir ürünü 5 tl'ye listeleyip normalde 10 tl olacak komisyonu 50 kuruşa indiriyorsunuz.  İlaveten, hiç bir şekilde satış konusu olmayan bir ürünü gereksiz yere ilgili sitelere listeletmiş, gerçekleşmeyen bir satışı da gerçekleşmiş gösterip sitemleri yanıltmış oluyorsunuz.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 22, 2018, 14:01:12 ÖS »

Buluşmaları daha sık yapıp, buluşmalarda önceden kararlaştırılan ihtiyaçları hediye/takas/alışveriş vb. yolla gidermek daha sosyal ve güzel bir alternatif sanki.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 22, 2018, 14:02:35 ÖS »

Buluşmaları daha sık yapıp, buluşmalarda önceden kararlaştırılan ihtiyaçları hediye/takas/alışveriş vb. yolla gidermek daha sosyal ve güzel bir alternatif sanki.

Kesinlikle.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mayıs 22, 2018, 14:18:16 ÖS »

Evet bazen yüksek kargo ücretlerinden yakınıyoruz en uygun ve en düzgün hangi firma taşıma yapar bunun araştırmasını yapıyoruz hatta aldığımız ürünün değerinden daha fazla kargo parası ödediğimiz oluyor ama sonuçta taşıma yapan firmalarda bir sürü insan çalışıyor vergi veriyorlar yakıt harcıyorlar tabiri caizse hamallık yapıyorlar emek harcıyorlar alın teri döküyorlar o yüzden bu tarz yaklaşımlar pek hoş değil benim şahsi fikrim
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 22, 2018, 15:00:45 ÖS »

Ustad ,
GG kargonun etik olmadığını ve dezavantajlarını güzel sıralamış. Çok istisnai dururmlar dışında kullanmak çok doğru olmaz.
Gercek urun ve gercek fiyat ancak 30-35 tl ve altı ise , istisnai bir opsiyon ancak olabilir. Buyuk ve yuklu kargolar zaten komisyon oranından dolayı kurtarmaz.
« Son Düzenleme: Mayıs 22, 2018, 15:04:12 ÖS Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 22, 2018, 15:12:42 ÖS »

Ben şu şekilde gönderiyorum, Sigortasız, şubeden teslim diyorum Yurtiçi kargo ile başlangıç 11 TL oluyor, 3 kg ürün 17 TL oluyor, sigortalıda sigortasız da yan yana gidiyor yani taşıma açısından bir fark yok ama 5-10 TL indirimli oluyor.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 22, 2018, 15:14:29 ÖS »

Kesinlikle ve bunu uyguluyoruz Ankara ekibi olarak.

Yazılanlara göre; en iyi tabir ile, ben de Gg kargosunu suistimal ediyorum. Bu alternatifi kargo ile gönderim isteyenlere sunuyorum. Ama çakma ürün değil, gönderdiğim ürünün bilgilerini yazıyorum ve her zaman belli bir ücretin altına inmeden gönderiyorum.

Sistem her satıştan komisyon alıyor. Bazı siteler listelemeden de ayrıca ücret alıyor. Ayrıca kargo şirketleri de yoğun bir şekilde bu durumdan faydalanıyor.

Bu işlemlerin Gg ve ilgili kargo şirketleri tarafından kesinlikle bilinerek izin verildiğini düşünüyorum. Yani herkes her şeyin farkında olarak göz yumuyorlar. Her türlü iki firma da reklam yapıyor ve her türlü ücret alıyor.

Kargo gönderimi yaparken standart kargodaki faiş fiyat ile bu şekilde fiyat arasında uçurum gibi fark var. Kargo şirketleri yaptıkları bu süper indirimin bir kısmını vatandaşa normal zamanda yansıtsalar hiç böyle bir gereksiz işleme kimse kalkışmaz...

Her geçen gün ülkece ekonomik anlamda küçülüyoruz. Ülkede her şey ateş pahası. Kargo fiyatları yurt dışı kargosuna çok yakın. Ekonomik anlamda herkes bir şekilde bir arada bir şeyleri düzeltmeli. Biz de elimizden geleni yapmalıyız. Ama şu anda durum maalesef bu şekilde...

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 22, 2018, 15:30:59 ÖS »

Dün bana savageryden bir paket geldi (içeriği söylersem sizi öldürmek zorunda kalırım)

Aras kargo 23 TL.

Aynı paketi. SAğlam olsun diye daha büyük bir paket içine koydum.

Yurtiçine verdim.

Cep uygulaması var yurtiçikargo nun. üye olursanız kampanyalara girip kod alıyorsunuz (sınırsız ücretsiz) direkt %30 indirim uyguluyor.

Aynı kargo 2 katı büyüklükte pakette yurtiçi torbası içinde 11 TL'ye gitti.

Bilginize

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 22, 2018, 15:55:50 ÖS »

@Oğuzhan

Yurtiçi Kargo, kötülerin arasında en iyisi diyebilirim. Ben de cep uygulamasını kullanıyorum. Gerçi şehir dışına normal A4 boyutundaki evrak gönderimi bile yaklaşık 11TL tutuyor ama sürprizlerle (farklı şubeye gitme ve bir gün de oradan asıl şubeye aktarım için bekleme vb) karşılaşmıyorsunuz. Son 1 haftada Hepsiburada'dan aldığım 2 paket ne yazık ki artık Aras Kargo ile çalıştıkları için şehir içinde 1 gün gecikmeyle elime geçti ve ara aşamalarda firmanın kendi yetkilileri bile doğru dürüst bilgi edinemiyor paketle ilgili. Her iki durumda da detaylı adrese rağmen alakasız dağıtım şubelerine gönderilen paketin 1 gün gecikmeyle dağıtım şubesine aktarılması nedeniyle gecikme olmuştu. Yoksa bu durum bir taktik mi diye düşünmeden edemiyorum.
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 22, 2018, 15:56:50 ÖS »

Dün bana savageryden bir paket geldi (içeriği söylersem sizi öldürmek zorunda kalırım)

Aras kargo 23 TL.

Aynı paketi. SAğlam olsun diye daha büyük bir paket içine koydum.

Yurtiçine verdim.

Cep uygulaması var yurtiçikargo nun. üye olursanız kampanyalara girip kod alıyorsunuz (sınırsız ücretsiz) direkt %30 indirim uyguluyor.

Aynı kargo 2 katı büyüklükte pakette yurtiçi torbası içinde 11 TL'ye gitti.

Bilginize

Ben hayattan bıktım bana söyle panpa Kahkaha

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mayıs 22, 2018, 18:57:08 ÖS »

Bir alışveriş sitesinin kargo anlaşmasını kullandırma özelliği varmış, ayda 100 civarı gönderi yapanların işine yarayabilir.

https://www.sanatkardan.com/ozel-gonderi-hakkinda

Şimdi bunu duyunca direkt aklıma geldi, dedim bu konuya donanımhaber el atmıştır

https://forum.donanimhaber.com/gittigidiyor-com-da-kargo-avantajlari--125736928

Görüntüye göre kargo firmaları resmen "indirimli kargo anlaşması" denen mevhumun yeniden satışına kapı aralıyor, kapısına elini kolunu sallaya sallaya gelen müşteriye ise perakendeci gözüyle bakıp fiyatı dayıyor

Mevzuya ilk baktığımda müşteri açısından etik mi diye yaklaşmıştım ama dediğiniz gibi alışveriş siteleri ve kargocular açısından da durum hiç etik değil.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 22, 2018, 19:13:24 ÖS »

Ptt kargo yine en uygun goturen sanirim

C64 ve A500 gerisi teferruat
cat5
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 22, 2018, 19:49:00 ÖS »

adrese teslim ürün olmasına rağmen gidip şubeden teslim alıyorum. gün boyu dışarıdayım. oturduğum yerde kuryenin keyfini bekleyemem
yurtiçi kargo zaten ikamet adresinde bulamadık yalanında elite sınıfa girip ileri boyutlara, nirvanaya ulaşmış bir kurumdur
aras, mng, yurtiçi kargoda paketlerim yanlış şubelere gitti. aras kargoda çalışan (akıl yaşı kaç konuşma tarzından anlaşılmakta) ama yanlışta gitse orası size yakın oradan alabilirsiniz küstahlığında bulundu. daha fazla muhatap almayıp teli suratına kapattım ve mecburen gittim o şubeden teslim aldım. hatalı olupta yüzsüzlük had safhada insanlarda. istese o şubeden yönlendirebilir asıl gitmesi gereken şubeye ama ne uğraşacak. zoraki istemeyerek çalışıyorlar. dediğimi 3. defa tekrar ettirecek olursa canınız cehenneme diyip o şube ile ilişkiyi kesiyorum
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 22, 2018, 20:13:38 ÖS »

Ptt kargo yine en uygun goturen sanirim

11₺ diyorum hocam ptt en ucuz tarifesi 16 kusur mu ne

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"