|
izmirmaster
|
 |
« : Temmuz 16, 2018, 09:22:29 ÖÖ » |
|
sahibinden de ilanı görüp satıcı ile anlaşıp ürünü aldım ödeme yapacakken bu işle uğraşan söze (!) Bir kaç kişi ürünü ucuz satıyorsun satma diye satıcıya uyarı vermişler biraz açık sözlü bir kişi hadi diyelim satıcı, mal onunu satar satmaz veya satış ahlakı var veya yok, fiyat ucuza diyip daha fazla verip vaz geçirmek neyin açlığı hoş şeyler değil bunlar 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
joker_
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2018, 10:13:07 ÖÖ » |
|
Fatihim daha neler neler var. Takma değmez.
Ben bu yüzden artık çok yakın tanıdıklarım haricinde kimseden birşey almıyorum. Daha fazla verip ebay vs.. alıyorum.
Zaten 30 yıllık cihazlar için nedir bu hırs anlamak mümkün değil. Dediğin gibi açlık.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 16, 2018, 10:14:55 ÖÖ Gönderen: joker_ »
|
|
|
|
|
|
Agony
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2018, 10:25:15 ÖÖ » |
|
@izmirmaster, sıkma canını abi boş ver.
Yalnız, benzer olay Eşref'inde başına gelmişti. 1084 monitör alacaktı, adama biri akıl vermiş "çok ucuza veriyorsun" diye. O da fiyatı arttırmış. Akıl veren kişi ya da kişiler, kıllık olsun diye mi yapıyorlar çok merak ediyorum? Yoksa bu kişi ya da kişiler, sağda solda değerinin çok üstünde retro satan kişilerler aynı kişiler midir merak ediyorum?
En çokta, satıcıları merak ediyorum? Bu adamlara kişi ya da kişiler, çok ucuza değilde, pahalıya sattığını söyleseler fiyatı indirecekler miydi?
@joker_ abi en güzelini yapıyorsun. Ben şahsen artık fazla retro bir şey almıyorum. Ama alırsam önceliğim tanıdıklar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
amigateknik
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 16, 2018, 10:29:46 ÖÖ » |
|
bende dün ilanı gördüm değmez fatih boş ver alacakta kendince uyanıklık yaptı 100-150 tl vermiştir almıştır alan hoş bir davranış değil tabi orası ayrı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
joker_
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 16, 2018, 10:56:37 ÖÖ » |
|
Bazen satıcıda yapabiliyor. İlanı koyduktan sonra ilgi fazlaysa fiyatı arttırmak için bu tarz çakallık yapabiliyor.
Bir seferinde benimde başıma gelmişti. Cihazı hatırlamıyorum. Satıcıya mesaj atmıştım, duruyorsa almak istiyorum diye. Duruyor sizindir dedi. Ardından mesaj atıp "başkası daha fazla teklif etti, aynı fiyata size vereyim" dedi. Bende "yaptığınız etik değil, bedava da verseniz sizinle alışveriş yapmam" demiştim. Zaten o tarihten itibaren tanımadıklarımdan alışveriş yapmıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
onursapci
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 16, 2018, 11:07:13 ÖÖ » |
|
benim de başıma bir kaç defa geldi. ama bir tanesi ilginç vazgeçmişti senden 2 kat fazla teklif eden var diye . sonra geri döndü için rahat etmedi söz verdim sen alabilirsin dedi. ben de biraz fazla verdim içinden gelerek almıştım
|
|
|
|
|
|
C64 ve A500 gerisi teferruat
|
|
|
|
emarti
|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 16, 2018, 11:15:32 ÖÖ » |
|
Evet bende bu satıcıdan neden ses çıkmıyor diyordum. İlk ilanı yayınladı an sanırım ilk bana denk geldi kendi söylemi ile ilk mesajı ben atmışım ve 50 TL'den satışa çıkardı. Aramızdaki mesajlaşma aşağıdaki gibi. Bu sabah ilanı kaldırmış lakin ilan 50 değil bende 100 TL görünüyordu. Birkaç mesaj attım geri dönmedi. Şimdi durum anlaşıldı. Zaten adamın bana yazdığı mesajlara bakarsanız herif mal satma niyetine girmemiş enteresan biri gibi. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jax
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 16, 2018, 14:38:49 ÖS » |
|
Yıllr önce Amiga 1200 ümü sattığımda ( tabi pişman oldum sonradan her Amigacı gibi) yanında aynı bu driverdan vardı. Benimki olmasın sakın 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 16, 2018, 14:50:48 ÖS » |
|
ya beyler adamı biraz daha dürtseydiniz ya, belki bahsettiği "pire pazarı"ndan CDTV'de çıkardı  bu arada o Ankara'lı ben değilim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #10 : Temmuz 16, 2018, 14:51:51 ÖS » |
|
hani belki tezgahta video/cd çalar falan zannedip itibar etmemiştir. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
leviathank
|
 |
« Yanıtla #11 : Temmuz 16, 2018, 14:56:24 ÖS » |
|
beyler amiga ile çok alakam yok ama amigalarda dahili floopy yok mu, harici floopynin retro koleksiyon haricinde işlevsel bir avantajı var mı? yani disketten diskete kopyalamada avantaj sağlar gibi. İlanı görünce kesin ilgilenen çok olur ve olay çıkar demiştim içimden.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Def Leppard
|
 |
« Yanıtla #12 : Temmuz 16, 2018, 15:06:10 ÖS » |
|
Kim bu Ankaralı acaba ?  External disket sürücüler şu zamanda pek bir işe yaramaz ama bunun gibi orjinal disket sürücüler ebayda iyi para edebilir. belki disket sürücü okumuyordur, bozuk bile olabilir. 
|
|
|
|
|
|
Amiga Repair Service
|
|
|
|
BioMenace