Yeni alınan cihazları ev içerisinde temizlemek çok sorun olmuyor. Fakat özellikle PC kasaları gibi içinde bolca toz bulunduran cihazları üfleyici ile evde ya da balkonda temizlemek mümkün olmuyor. Bu yüzden bir süredir şarjlı hava üfleyici arıyorum.
Araştırdığımda ürün sayısının az ve pahalı olduğunu tespit ettim. Kendin yap projelerine baktığımda ise şu projenin makul olduğunu gördüm:
Bağlantıya Tıklayın: Dremel İçin Hava ÜfleyiciBu proje için bir adet Dremel ve el ile çalışan bir üfleyici lazım. Örneğin şunun gibi:
Bağlantıya Tıklayın: Elle Çalışan Hava ÜfleyiciVelhasıl bu projeyi yapmak bana mantıklı geldi. İlave olarak uç kısıma yeni bir lüle tasarımı yapmam gerekiyor. Bu sayede tozları kuvvetli şekilde itecek kadar basınç oluşsun.
Sizin taşınabilir hava üfleyici ihtiyacınız var mı? Çözümleriniz nelerdir? Belki bu projeye forum içinden bir alternatif çıkar

Eskiden bisiklet tamircileri, Buzdolabı motoru ve lpg tüpü kullanarak yaparladı. Buzdolabı motoru ile tüpün içine hava basıp sonra basınç altında kalan bu hava ile lastik şişirlerdi. Bu basınçlı hava cihazların tozunu temizlemek için de kullanılabilir. Güvenlik ile ilgili sıkıntı çıkacağını sanmam. LPG tüpleri buzdolabı motoru ile basılan havaya fazla fazla dayanır.
Evde olmaz tabi

taşınabilir de değiller. Küçük garaj bodrum vb gibi yerleri olanlar deneyebilirler

Hava spreyleri de var. Basınçlı hava bulunduran spreylerden çıkan hava, dış ortama göre daha soğuk şekilde çıkıyor. Bu havanın temas ettiği yerde nemlenme ve korozyon meydana gelebiliyor diye okumuştum.