Bugün kargodan birkaç şey geldi. En banalından en ilgincine doğru sıralıyorum.

Super Socket7 Voodoo 2 SLI sistemimde ana kart olarak kullanabileceğim muhtemel bir kart, S3 Trio3D/2X.

Super Socket7 Voodoo 2 SLI sistemimde ana kart olarak kullanabileceğim muhtemel bir diğer kart, ATI Rage 128 Pro.

Cirrus Logic CL-GD5401 (Acumos AVGA01) ISA VGA ekran kartı.

A Biostar MB-8433UUD-A VER:2 Socket 3 anakart
(Anladığım kadarı ile en beğenilen 486 PCI anakartlardan biri, ama Dallas RTC çipi ölmüş ve anakarta helimli
Çipi söküp yerine bir soket lehimlemem ve çalışan bir Dallas RTC chipi bulmam (ya da mevcutu modlamam) gerekecek.)Bu anakartın en garip tarafı 1 tane 16MB ve 3 tane 4MB SIMM ile gelmesine rağmen bu şekilde POST etmesi.. Aynı hafıza bankında birbirinden farklı 2 SIMM ile çalışan 486 anakartı görmemiş duymamıştım..

Vee.. Şovun yıldızı, IBM 5x86C 100MHz. Üstteki anakartı alma sebebim de bu işlemci. İlanda sistemin çalıştığını gösteren bir POST ekranı vardı ve ekranda Cyrix 5x86 yazdığını görünce hemen bastırıp satın aldım. Sorunsuz çalışıyor ama garip bir durumu var:

İşlemcinin pinleri ya paslanmış (ki böyle birşey daha önce görmedim) ya da ne olduğunu anlamadığım garpi siyah birşey ile kaplı. Musluk altında diş fırçası ile kısmen temizledim ama geri kalanı çıkmadı. Ne olduğunu ve nasıl çıkarabileceğimi, ya da çıkarmaya değip değmeyeceğini bilen varsa yazsın valla.