Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetKonsollara ait orjinal kutu çıktıları
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Konsollara ait orjinal kutu çıktıları  (Okunma Sayısı 7765 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 13, 2019, 14:45:08 ÖS »

Merhaba arkadaşlar , benim gibi sizin de arşivinizde bulunan oyun konsolu ve retro donanımlar ile ilgili '' Orjinal kutusunu bulsam da alsam. '' ya da '' En azından yüksek çözünürlüklü bir kutu görseli olsa da çıktısını alsam.'' diye aklınızdan geçmiştir.

Bu başlık altında bu tür kutuların hazır scan edildiği bir site / görsel vs varsa paylaşmanız diğer forum üyelerinin de işine yarayacaktır diye düşünüyorum.

Aramızda corel ya da photoshop'a hakim olan arkadaşlar varsa en azından hiç bulunmayan kutuların orjinal halini bu programlar ile yapabiliriz.

Mesela ben şu an sega master system II nin orjinal kutu görsellerini bulup sıfırdan photoshopta kutuyu tekrardan tasarlıyorum. 

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
Commodore 64 + 1530 + SD2IEC
SEGA Master System 2
Nintendo GameBoy / Nintendo 64 / GameCube /Nintendo Wii [Softmod + WiiKey]
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2019, 14:48:25 ÖS »

https://www.nintandbox.net/index.php/en/
bu sitede nintendo ile ilgili bayağı iş görecek scanlar mevcut mesela .

Benim şu an için özellikle aradığım GameCube kutusu ancak internette doğru düzgün pek bir şey bulamadım.

Elinde orjinal gamecube kutusu olan arkadaşlar varsa ve yüksek çözünürlüklü foto gönderirlerse 300dpi de kutuyu PS ya da corel de yapabilirim.

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
Kirbysaur
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 15, 2019, 07:32:33 ÖÖ »

Sonunda. Çok teşekkür ederim, hep Nintendo kutu dizaynlarını arıyordum internette

Nintendoyla alakalı her şey - ATARI 800XL - SNES - Super Famicom - N64

Retro elektronik tamirleri.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2019, 09:35:55 ÖÖ »

Kutuların reprodüksiyonu kanımca hassas bir konu... Bu türden kutuların / kitapçıkların yeniden üretilmesinde sorun yok. Ama bu kutu/kitapçıklarda yeniden üretimi belirtmemek sorunlu bir durum. Çoğu insan bunların gerçek kutu mu? yoksa yeniden üretim mi olduğunu bilmiyor. İnsanlar kendi kullanımı için yapınca bir sorun olmuyor ama, ilerde ellerinden çıkardıklarında fiyat orjinali gibi olup, alıcıda bilinçsiz olunca işler sarpa sarıyor... Bu nedenle yeni üretim kutuların en azından bir köşesine reproduksiyon olduğu yazılmalı, özellikle ilanlarda belirtilmeli. Açıkçası ilk başlarda yanında kitapçığı olan oyunlar görünce, "ne güzel kitapçık bu güne kadar sağlam kalmış" diye düşünsem de sorduğumda yeniden basıldığını öğrenmiş, satıcıların bunu belirtmediğine şahit olmuş biri olarak Türkiyeden Kutulu, kitapçıklı ürün almıyorum... Bu üretim kolaylıkları bir süre sonra sanırım işi içinden çıkılmaz bir hale getirecek...

Hoş ürünler kutulu olmak zorunda değil. Kutu çok gereklilik değil. Kendi kullanımınız için sorun yok. Ama elden çıkarırsanız, alıcı ya da sonraki alıcıların yanılması riskinden dolayı bir not düşülmeli diye düşünüyorum.

JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 15, 2019, 10:26:36 ÖÖ »

Sonunda. Çok teşekkür ederim, hep Nintendo kutu dizaynlarını arıyordum internette
Site güzel ancak çoğu içeriğin fransızca olması biraz kötü. Ben de buradan N64 kutusu indirdim ama şimdi photoshopta yazıları tek tek ingilizce yapmaya uğraşıyorum.

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
XBox 360 Slim [RGH AceV2
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 15, 2019, 10:34:53 ÖÖ »

Kutuların reprodüksiyonu kanımca hassas bir konu... Bu türden kutuların / kitapçıkların yeniden üretilmesinde sorun yok. Ama bu kutu/kitapçıklarda yeniden üretimi belirtmemek sorunlu bir durum. Çoğu insan bunların gerçek kutu mu? yoksa yeniden üretim mi olduğunu bilmiyor. İnsanlar kendi kullanımı için yapınca bir sorun olmuyor ama, ilerde ellerinden çıkardıklarında fiyat orjinali gibi olup, alıcıda bilinçsiz olunca işler sarpa sarıyor... Bu nedenle yeni üretim kutuların en azından bir köşesine reproduksiyon olduğu yazılmalı, özellikle ilanlarda belirtilmeli. Açıkçası ilk başlarda yanında kitapçığı olan oyunlar görünce, "ne güzel kitapçık bu güne kadar sağlam kalmış" diye düşünsem de sorduğumda yeniden basıldığını öğrenmiş, satıcıların bunu belirtmediğine şahit olmuş biri olarak Türkiyeden Kutulu, kitapçıklı ürün almıyorum... Bu üretim kolaylıkları bir süre sonra sanırım işi içinden çıkılmaz bir hale getirecek...

Hoş ürünler kutulu olmak zorunda değil. Kutu çok gereklilik değil. Kendi kullanımınız için sorun yok. Ama elden çıkarırsanız, alıcı ya da sonraki alıcıların yanılması riskinden dolayı bir not düşülmeli diye düşünüyorum.
Yazdıklarına kısmen hak veriyorum.
Tabii Kutuların reprodüksiyon olduğunu satıcı ilanında ayriyetten belirtmiyorsa bu etik bi problem.Kaldı ki çıktısını aldığımız kutuların orjinalleri ile birebir karton ve baskı kalitesinde olması zor.Bu yüzden fark hemen anlaşılacaktır.

Ancak forum içinde şayet bir kaç adet reprodüksiyon kutu oluşturabilirsek bir kenarına bir ibare vs koyabiliriz.

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
XBox 360 Slim [RGH AceV2
Jester
Üye

MAX 330 MEGA       PRO-GEAR SPEC

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Şubat 15, 2019, 13:15:57 ÖS »

Forumda bir ara Amiga 500 kutusu yapımı konusunda da epey konuşma geçmişti, tasarımlar yapıldı vs ama sonuca ulaşamadı sanırım.

"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 15, 2019, 13:25:33 ÖS »

üreticiler adet olarak az olunca yüksek maliyet çıkarıyorlar ve uğraşmak istemiyorlar.

C64 ve A500 gerisi teferruat
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Şubat 15, 2019, 15:50:06 ÖS »

1983 yılında 13 yaşımdaydım, kısa süre için Nürmberg'e dayıma gittiğimize ilk commodore64'ümü alacağım, kutusunun kenarında biraz deformasyon olduğu için 999 alman markı olan fiyatı 699 alman markına düşmüş bir commodere 64 bulduğum için çok mutlu omuştum. Kahkaha

15 gün sonra otobüsle Türkiye'ye dönerken hem gümrükte problem çıkmasın hem de valizde daha az yer kaplasın diye kutu kartonunu ve köpük koruyucuları attım. Karizmatik

Aradan 36 yıl geçmiş, bu güne kadar hiç "keşke kutuyu atmasaydım" diye düşünmedim bile. Sanırım bunun sebebi; commodore 64'ü seneler boyunca hiç toplayıp kaldırmamış olmamdır, hep bir ekrana bağlı kurulu durdu. 

Bu arada Commodore64'ü aldıktan bir-iki ay sonra içini açmış ekmek kasanın sol yanında delik açmış, user porttan reset butonu yapmıştım. 

Velhasıl, bu kutu sevdasını ben hiç anlayamadım, ve anlayamayacağım galiba  Masum

Sevgiler saygılar.

onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 15, 2019, 15:55:39 ÖS »

1983 yılında 13 yaşımdaydım, kısa süre için Nürmberg'e dayıma gittiğimize ilk commodore64'ümü alacağım, kutusunun kenarında biraz deformasyon olduğu için 999 alman markı olan fiyatı 699 alman markına düşmüş bir commodere 64 bulduğum için çok mutlu omuştum. Kahkaha

15 gün sonra otobüsle Türkiye'ye dönerken hem gümrükte problem çıkmasın hem de valizde daha az yer kaplasın diye kutu kartonunu ve köpük koruyucuları attım. Karizmatik

Aradan 36 yıl geçmiş, bu güne kadar hiç "keşke kutuyu atmasaydım" diye düşünmedim bile. Sanırım bunun sebebi; commodore 64'ü seneler boyunca hiç toplayıp kaldırmamış olmamdır, hep bir ekrana bağlı kurulu durdu. 

Bu arada Commodore64'ü aldıktan bir-iki ay sonra içini açmış ekmek kasanın sol yanında delik açmış, user porttan reset butonu yapmıştım. 

Velhasıl, bu kutu sevdasını ben hiç anlayamadım, ve anlayamayacağım galiba  Masum

Sevgiler saygılar.

zaten commodore 64 ü kutusuna kaldırmak bir eziyetti . adaptoru yerleştirip kabloları doğru toplamazsan köpükler birleşmiyor falan. ama yine de kutu sevgim hiç bitmedi benim

JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 15, 2019, 16:26:57 ÖS »

Velhasıl, bu kutu sevdasını ben hiç anlayamadım, ve anlayamayacağım galiba  Masum

Sevgiler saygılar.

zaten commodore 64 ü kutusuna kaldırmak bir eziyetti . adaptoru yerleştirip kabloları doğru toplamazsan köpükler birleşmiyor falan. ama yine de kutu sevgim hiç bitmedi benim
Onur hocamın dediğine katılıyorum C64 ün adaptör kablolarını starforun içine düzgünce yerleştirmek uzmanlık gerektiren bir iş.

Kutulu olsun 5 kuruş fazla olsun
Ama kutusunda durmasın tabii...

Ben de geçen hafta boş bir zaman bulup 1084 ve C64 için dolabımın içine bir raf ve klavye rafı tasarladım. Bu şekilde hem toz ve hem de eve gelen küçük yaramaz çocuklardan elimdeki cihazları koruyorum.

« Son Düzenleme: Şubat 15, 2019, 16:28:55 ÖS Gönderen: JckOB » Logged

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
XBox 360 Slim [RGH AceV2
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Şubat 15, 2019, 16:31:19 ÖS »

@fort_apocalypse : bir ürüne eşya bir araç(tool) olarak baktığında kutunun anlamı olmaz diye düşünüyorum (ya da sizin örnekte, çok uzun süre kutularla beraberliğiniz olmamış). Ama eğer hatıralarında yer etmişse, sadece kutusu değil, köpük koruyucuları da önemlidir. Misal bazısı için kitapçıklar anlamsızdır, alır yırtar çöpe atar, bazısı yıllarca onu arar. Çünkü onun anularında yaşattığı bir değeri vardır (bkz. VOltron'un yeşil Atari800XL kitapçığı sevdası)... O nedenle sanki C64 ile bugün uğraşmak çok anlamlıymış gibi, kutu sevgisini anlamsız bulmayalım Kahkaha Anlam ararsak işin içinden çıkamayız...

Benim C64'e ve bu forumdan önceki forumlara Amigaturk / amiga.gen.tr girmem ve retro dünyasına girmem, C64 kutusuyla olmuştu... Internette kutusunu görüp, inanması güç ama göz yaşlarıma engel olamamıştım Kahkaha
« Son Düzenleme: Şubat 15, 2019, 16:35:07 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Şubat 15, 2019, 16:36:24 ÖS »

@fort_apocalypse : bir ürüne eşya bir araç(tool) olarak baktığında kutunun anlamı olmaz. Ama eğer hatıralarında yer etmişse, sadece kutusu değil, köpük koruyucuları da önemlidir. Misal bazısı için kitapçıklar anlamsızdır, alır yırtar çöpe atar, bazısı yıllarca onu arar. Çünkü onun anularında yaşattığı bir değeri vardır (bkz. VOltron'un yeşil Atari800XL kitapçığı sevdası)... O nedenle sanki C64 ile bugün uğraşmak çok anlamlıymış gibi, kutu sevgisini anlamsız bulmayalım Kahkaha Anlam ararsak işin içinden çıkamayız...

Benim C64'e ve bu forumdan önceki forumlara Amigaturk / amiga.gen.tr girmem ve retro dünyasına girmem, C64 kutusuyla olmuştu... Internette kutusunu görüp, inanması güç ama göz yaşlarıma engel olamamıştım Kahkaha

Yanlış ifade ettiysem kusuruma bakmayınız, benim anlatmak istediğim şey; kutu olayı beni aşıyor, ben giyim kuşam konusunda da çok özensiz birisiyimdir, görselliğe verilmesi gereken önemi vermem.

Yoksa herkesin düşüncelerine ve duygularına saygım var, dileyen dilediğine istediği değeri verir elbette.

Kırdıysam sizleri özür dilerim.

Bu arada JckOB'un dolap düzenini çok beğendim. +1   
« Son Düzenleme: Şubat 15, 2019, 16:39:40 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Şubat 15, 2019, 16:38:16 ÖS »

Şahsen benim de kutu ile çok işim olmadı, c64'ü sıfır değil ikinci el almıştım ve kutusu yoktu

Değer atfettiğimden değil ama kutulu aldığım ve değerli gördüğüm eşyaların kutularını kolay kolay atmıyorum. Tabii pratik kaygılardan ötürü, yoksa hakikaten de kutuyla duygusal bir bağ kurma potansiyelim sıfıra yakın.

Kutuyla duygusal bağ nasıl olur, sallıyorum haftada bir kutuya kaldırmışsınızdır cihazı, açıkta bir yerde kutudan çıkarmayı beklemişsinizdir falan. Ya da almadan önce uzun bir süre kutusunda vitrinde yolunu gözlemişsinizdir, bu da olabilir.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Şubat 15, 2019, 17:40:08 ÖS »

Evet mesela benim A500 um ikinci eldi.ama C64 um sifirdi . A500 kutusina cok asiri istegim yok ama C64 un anlami var bana

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: