Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Genelvar mı kafa ayarı programının t64 versiyonu?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: var mı kafa ayarı programının t64 versiyonu?  (Okunma Sayısı 7389 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 23, 2008, 23:39:05 ÖS »

kafa ayarı programının t64 versiyonu elinde olan varmı? yada yabancı dilde karşılığı ne oluyor bi türlü bulamadım netten

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2008, 23:42:03 ÖS »

Head Azimuth Alignment
Azimuth Head Alignment

« Son Düzenleme: Ocak 23, 2008, 23:45:12 ÖS Gönderen: Alcofribas » Logged

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 24, 2008, 00:16:52 ÖÖ »

Saol birader...

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 24, 2008, 19:10:51 ÖS »

ilginç bir soru... Aslında bir şekilde aktarmak lazım...

Ama bana kasetteki kafa ayar yazılımları hep mantıksız gelmiştir. Yani kafa ayarını yapacağın yazılımı bile, kafa ayarı bozuk bir tape'de yüklemek sorun olmaz mı ?

Destek kartuşları vardı..Arada GG'ye düşüyor. Onlardan bir tane edinmek sanırım en güzeli. onlarda bu yazılım vardı... Yinede eğer bir ara boş vakit olursa, yoksa bile bu kafa ayarını t64 olarak hazırlamak lazım...

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 24, 2008, 19:37:41 ÖS »

Sanırım bunları Turbolu falan değil de yavaş kaydediyorlar. Kafa ayar programları da fazla uzun olmadığı için zaten sorun olmuyordur. Böyle bir açıklaması olan birşeyler okuduğumu hatırlıyorum.

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2008, 22:06:22 ÖS »

Yani kafa ayarını yapacağın yazılımı bile, kafa ayarı bozuk bir tape'de yüklemek sorun olmaz mı ?

Genelde tape işleri hoşuma gittiğinden dikkat ediyorum,kafa ayar programlarının ayarını bulmak en fazla bir iki tornavida darbesi demek.

Zaten tam olmasalar,yarım yamalak bile çıksalar iş görüyolar.
Asıl kapsamlı bi kafa ayar programı görmüştüm biyerde,üzerinde motor devir göstergesi bile vardı,hala bulamadım

Bir garip COMMODORE fanatiği...
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 25, 2008, 10:41:14 ÖÖ »

Aslında kafa ayarı yazılımı kullanılması bilinirse çok faydalı, kartuş falan gerektirmiyor.(Aslında kartuş bulamadığımdan) Ben elimdeki bütün kasetlere kaydetmiştim. Bir kere yükleyebilmek yeterli. Yükledikten sonra arşivden bi kaset alınır kasete göre kafa ayarı yapılır. Kasetin boş bir yerine gelinir. run stopla programdan çıkılır save denir teybe program kaydedilir. run yazılır program tekrar çalışır, aynı işlemleri diğer kasetleriniz için tekrarlarsanız bütün kasetlerinizde kafa ayarı programı olur. Daha sonra bi oyun yükleyecekseniz en son kullandığınız kasetten kafa ayarı programı yüklenir istediğiniz kasete göre ayarlanır zaten bütün kasetlerde program olduğundan sıkıntı hiç çekilmez Tabi bahsettiğim işlemler Türkiye'de sıkça kullanılan program için geçerli. İlerde belki lazım olur, arşivde olsun diye arıyorum programı. Döküm olarak elinde olan varsa oda işimi görür...
« Son Düzenleme: Ocak 25, 2008, 10:49:02 ÖÖ Gönderen: commander64 » Logged

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 25, 2008, 13:31:41 ÖS »

selam
commodorefan aradıgın programın ismi dataset doktor 3
osam bilgisayar tarafından yapılmıştı zamanında
ama maalesef bende yok olsaydı dükkan senin...

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: