Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeZihni Sinir Procem v01.1 (Bir Liralık GAMEPAD) (C-64, Amiga, Atari)
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Zihni Sinir Procem v01.1 (Bir Liralık GAMEPAD) (C-64, Amiga, Atari)  (Okunma Sayısı 16688 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ocak 20, 2022, 14:39:50 ÖS »

Bende batman logosu gördüm :p eline sağlık abi. V2 olursa jumperlarla ikinci butona yukarı fonksiyonu (up) eklenip oynamayı rahatlastırabilirsiniz. Aynı şekilde ikinci buton özelliğide aktif edilebilir.

Teşekkürler Eşref Hocam. İkinci buton zaten default olarak "UP" ayarlı, PCB üzerindeki külük bir jumper kesilip lehimlenerek basiit bit şekilde ikinci fire buton haline getirmek mümkün.

Eline sağlık Sinan abi . İlkini biraz daha ufak yapsaydın keşke iğne batırarak falan oynardık  Kahkaha şaka bir yana oynanır nedir oynamışsın benim ellerim çok büyük değil   Kahkaha

Teşekkürler Onur Hocam, siz son İstanbul toplantısında bunun benzerini test etmiştiniz. Bundaki fark; kolay kırılabilen navigasyon switch yerine daha sağlam 'tactile switch'ler kullandım.

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ocak 20, 2022, 14:42:08 ÖS »

Süpersin abi sevindim Valla bakalım forumdan hangi yakışıklı el atacal bu işe Kahkaha

Acele etmemek daha iyi, belki bir de 3D kutulu versiyon var sırada.

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ocak 20, 2022, 15:03:06 ÖS »

Bana da Anakin'nin kullandığı uzay aracını hatırlattı

« Son Düzenleme: Ocak 20, 2022, 15:04:45 ÖS Gönderen: Theoden (Arethrid) » Logged

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ocak 20, 2022, 15:09:47 ÖS »

Bana da Anakin'nin kullandığı uzay aracını hatırlattı

Evet çok benzemiş, seneler içinde hafızada yer eden imajlar bilinç üstüne çıkıyor. Masum

metaone
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 20, 2022, 15:48:22 ÖS »

Süpersin abi sevindim Valla bakalım forumdan hangi yakışıklı el atacal bu işe Kahkaha

Elinize sağlık çok güzel gerçekten... Kutulusunu da bekliyoruz

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ocak 20, 2022, 15:50:18 ÖS »

Elinize sağlık çok güzel gerçekten... Kutulusunu da bekliyoruz

Sağ olun, basit bir şey, teşekkür ederim.
Kutulusunun daha kullanışlı olacağını düşünüyorum.

phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 20, 2022, 18:40:20 ÖS »

Buluşmada bu joypadi deneyimleme fırsatım oldu. O kadar pratik ki, gömlek cebine koy götür Kahkaha Batman in "batarang" ı geldi aklım ilk gördüğümde ama Star Wars benzetmesi de es geçilemez.

Emeğine sağlık Sinan abi.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ocak 20, 2022, 19:10:43 ÖS »

@phoenix; teşekkür ederim sayın hocam.

ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ocak 21, 2022, 00:11:48 ÖÖ »

@fort_apocalypse Elinize sağlık.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ocak 21, 2022, 00:27:11 ÖÖ »

@fort_apocalypse Elinize sağlık.

Teşekkür ederim @ercanersoy

Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 21, 2022, 10:43:12 ÖÖ »

Eline sağlık güzel çalışma. Benzer bir tanesini bende yaptım. Hatta SNES gamepad kasasını buna uyarladım şuan aktif kullanıyorum. Kahkaha Birde CD32 uyarlaması bir gamepad projem var. Çizimlerini bitiremedim daha kasası ve pcb çizimi bitince ilk görsellerini paylaşacağım.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ocak 21, 2022, 13:52:32 ÖS »

Eline sağlık güzel çalışma. Benzer bir tanesini bende yaptım. Hatta SNES gamepad kasasını buna uyarladım şuan aktif kullanıyorum. Kahkaha Birde CD32 uyarlaması bir gamepad projem var. Çizimlerini bitiremedim daha kasası ve pcb çizimi bitince ilk görsellerini paylaşacağım.

Teşekkürler @Tonyukuk. Ben de 3D kutulu versiyon için SNES gamepad benzeri küçük, basit bir PCB çizmiştim. Amacım her retrocunun kendi oyun kontrolcüsünü kendisinin yapabilmesi.

* c64 gamepad 3d.jpg (54.3 KB, 500x192 - Görüntüleme: 193 kez.)
« Son Düzenleme: Ocak 21, 2022, 13:58:00 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ocak 21, 2022, 15:49:24 ÖS »

Güzel çalışma. Bende tactical push button bile yaptım ama yeni projem normal gamepad sistemindeki gibi elektro statik buton olacak kauçuk butonlarla çalışacak.

Şematik bitmek üzere güncellemem ve PCB çizimini bitirmem lazım. Sonra bunun 3D çizimini yapmam lazım. Sonrası baskı montaj Kahkaha İlk prototip çıkınca sunumunu yaparız... Kahkaha
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ocak 21, 2022, 16:11:20 ÖS »

Çok güzel bir proje olacak gibi, eline, aklına sağlık @Tonyukuk. Benim yardımım/katkım olabilecek herhangi bir konu olursa mesaj atabilirisin.
Kolay gelsin.

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ocak 21, 2022, 16:22:29 ÖS »

Eline sağlık Sinan abi . İlkini biraz daha ufak yapsaydın keşke iğne batırarak falan oynardık  Kahkaha şaka bir yana oynanır nedir oynamışsın benim ellerim çok büyük değil   Kahkaha

Teşekkürler Onur Hocam, siz son İstanbul toplantısında bunun benzerini test etmiştiniz. Bundaki fark; kolay kırılabilen navigasyon switch yerine daha sağlam 'tactile switch'ler kullandım.
[/quote]

İyi dayandı bana ama kırmayı başardım Sinan abi. Cunku River Raid oynarken helikopter üstüme geliyordu ki tam ani bir manevrayla kirdim  joysticki Kahkaha benim gibilere dayanmaz tuşlu daha iyi olmuş o yuzden
« Son Düzenleme: Ocak 21, 2022, 16:24:11 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: