Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeElimdeki Dergi CD'lerini Upload Ettim
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 12   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Elimdeki Dergi CD'lerini Upload Ettim  (Okunma Sayısı 59015 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Murat Çileli
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Nisan 21, 2019, 16:06:39 ÖS »

Çok önemli bir çalışma. Bazı CD'lerin kapaklarını görünce geçmişe gidiverdim. Emeğinize sağlık.

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 21, 2019, 22:05:51 ÖS »

Pc world interactive 1'i google+ ile paylaşmıştım ama google+ kapandı galiba.

Kolay birşeyler tavsiye ederseniz yekrar gönderebilirim. Yeni hesap açmak vb uğraştırmayın

Use the brute force, Luke
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 21, 2019, 22:13:00 ÖS »

Bence isoyu wetransfer ile konuyu açan arkadaşa gönderin

Kolay birşeyler tavsiye ederseniz yekrar gönderebilirim. Yeni hesap açmak vb uğraştırmayın

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Nisan 22, 2019, 00:01:35 ÖÖ »

Alıntı
Sevgili @Voltron ne zaman upload ediyorsun o zaman Kahkaha Ya da müsait bir zamanında CD'leri bana yollayabilirsen aynı özenle imajını alıp, tarayıp geri de yollayabilirim

Aslinda hepsinin uzun ugraslar sonucu imajini aldim. Imaj olarak mevcutlar. CDRom datalar haric ama. Uygun bir yere upload yaparsam paylasirim aninda. CDRom datalari ilk firsatta Imaj alacagim. Ayrica Chip in mavi renkli sanirim 96 da dagittigi Linux Turquaz 1.0 cdsi de vardi. Ama bir turlu kuramamistim :-) Ayni sekilde Byte in verdigi Corel Linux da kurulmamisti. Halbuki kurulumu kolay grafiksel ve o doneme gore windows kurulumu tadindaydi.  Borland Delphi 2.0 release oldugunda CD-Rom data 1.0 full surum vermisti, gorunce yasadigim sevinci hala hatirlarim. Ayrica java ile ilk tanismam bir yaz gunu PC World Internet Explorer 3.0 and Tools cd sinde dagittigi MS Visual J++ 1.0 Beta 3 ile olmustu. O gunleri de unutmam. Tum Java dokumantasyonunu print edip sabahlara kadar okumustum. Vay beee

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 22, 2019, 02:21:37 ÖÖ »

Bence isoyu wetransfer ile konuyu açan arkadaşa gönderin

Tabi wetransfer ile kolayca upload edebilirsiniz, sonra ben onu çekip archive.org'a yüklerim yine.

Aslinda hepsinin uzun ugraslar sonucu imajini aldim. Imaj olarak mevcutlar. CDRom datalar haric ama. Uygun bir yere upload yaparsam paylasirim aninda. CDRom datalari ilk firsatta Imaj alacagim. Ayrica Chip in mavi renkli sanirim 96 da dagittigi Linux Turquaz 1.0 cdsi de vardi. Ama bir turlu kuramamistim :-) Ayni sekilde Byte in verdigi Corel Linux da kurulmamisti. Halbuki kurulumu kolay grafiksel ve o doneme gore windows kurulumu tadindaydi.  Borland Delphi 2.0 release oldugunda CD-Rom data 1.0 full surum vermisti, gorunce yasadigim sevinci hala hatirlarim. Ayrica java ile ilk tanismam bir yaz gunu PC World Internet Explorer 3.0 and Tools cd sinde dagittigi MS Visual J++ 1.0 Beta 3 ile olmustu. O gunleri de unutmam. Tum Java dokumantasyonunu print edip sabahlara kadar okumustum. Vay beee

Güzel detaylar Ben de o zamanlarda Linux kurmayı becerememiştim, gerekli partitionları otomatik oluşturacak bir tool yoktu sanırım; o adımda takıldığımı hatırlıyorum. CD'ler için beklemedeyiz o zaman
solitude
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Nisan 22, 2019, 10:35:04 ÖÖ »

Herkese selam, gerçekten çok iyi bir çalışma. Emeğinize sağlık.

Bende de eski dergi cd lerinden epeyce var. Vakit bulunca listesini paylaşırım. Hep aklımda bu cdlerin iso larını almak var idi. Ancak vakitsizliklten hiç bir zaman hayata geçiremedim. Ama bu başlık beni tekrar gaza getirdi.

Archive org sitesinde eksik olanları tamamlayarak, hep beraber komple seriyi oluşturulabiliriz  diye düşünüyorum.

Syg.

CPC-C64-AMIGA
canorhan78
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Nisan 22, 2019, 11:57:36 ÖÖ »

bende kobo aldım aranıyordum elinize sağlık.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Nisan 22, 2019, 16:11:10 ÖS »

@egemenk, @cdemir: Tamam, adamımız wetransfer yükleyip link paylaşıyorum herhalde.

@voltron yazınca aklıma geldi, cdrom data'nın full borland c++ 4.5 verdiği sayı da var bende, yoksa onu da gönderebilirim.

Use the brute force, Luke
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Nisan 22, 2019, 16:18:36 ÖS »

Wetransfer biraz farklı. Göndermek istediğiniz kişinin email adresini yazıyorsunuz. Dosya sunucuya yükleniyor ve dosya linki,
verdiğiniz mail adresine gidiyor.

Gönderilecek kişi adresine, kendi adresinizi yazıp, gelen linki de paylaşabilirsiniz. 

@egemenk, @cdemir: Tamam, adamımız wetransfer yükleyip link paylaşıyorum herhalde.

@voltron yazınca aklıma geldi, cdrom data'nın full borland c++ 4.5 verdiği sayı da var bende, yoksa onu da gönderebilirim.

« Son Düzenleme: Nisan 22, 2019, 19:09:20 ÖS Gönderen: cdemir » Logged

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Nisan 22, 2019, 20:59:31 ÖS »

Emeğinize sağlık olsun.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Nisan 22, 2019, 21:02:34 ÖS »

BYTE CD'lerini bizim yaptığımızı söylemişmiydim...Video dersler olmalı. O derslerde benim büyüleyici sesimi duyabilirsiniz. Etkilenmemek için hoparlörün sesini kısın Çok kısa bir sürede, çıkarmamız gereken CD'lerdi. İçerik, CD mastering herşeyiyle uğraşırdık... Uykusuz bayağı gecemize mal olmuştur... Paylaşım için teşekkürler... Arşivde bir yerlerde bende diğer CD'ler olmalı...Bir de PC Life CD'leri olmalı. Bulabilirsek bu arşivi büyütelim..

nightmare3d
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Nisan 22, 2019, 22:37:01 ÖS »

Super arşiv. Teşekkürler. Bende 3.5 yıl cdromdata dergisinde çalışmıştım. Office XP öğreniyorum, photoshop öğreniyorum ve aylık cdler yapmıştık. Bende onlari gönderebilirim kopyalayıp.
solitude
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Nisan 23, 2019, 13:28:03 ÖS »

Bendeki CD'lerin listesi;
Sonraki aşama ISO oluşturma.

Son bir kutu daha çıktı, onları da listeye ekledim. Rev1 olarak tekrar düzenledim...

* retrocdler_rev1.zip (19.21 KB - Yükleme: 274 kez.)
« Son Düzenleme: Nisan 23, 2019, 13:52:38 ÖS Gönderen: solitude » Logged

CPC-C64-AMIGA
egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Nisan 23, 2019, 22:43:48 ÖS »

BYTE CD'lerini bizim yaptığımızı söylemişmiydim...Video dersler olmalı. O derslerde benim büyüleyici sesimi duyabilirsiniz. Etkilenmemek için hoparlörün sesini kısın Çok kısa bir sürede, çıkarmamız gereken CD'lerdi. İçerik, CD mastering herşeyiyle uğraşırdık... Uykusuz bayağı gecemize mal olmuştur... Paylaşım için teşekkürler... Arşivde bir yerlerde bende diğer CD'ler olmalı...Bir de PC Life CD'leri olmalı. Bulabilirsek bu arşivi büyütelim..

Bilmez miyim Gökhan abi, 1996'dan beri takipteyim, sağol emeklerin için Eski CD'ler yavaş yavaş kutulardan çıkıyor, arşivi büyütebilirsek ben de çok mutlu olurum.

Bendeki CD'lerin listesi;
Sonraki aşama ISO oluşturma.

Son bir kutu daha çıktı, onları da listeye ekledim. Rev1 olarak tekrar düzenledim...

Hocam sende de çok güzel arşiv varmış, ISO'ları (ve mümkünse scanleri de çok iyi olur) sabırsızlıkla bekliyorum Bu arada teklifimi tekrarlayayım; üşenen arkadaşlar CD'leri bana yollayabilir. Gözüm gibi bakar; güzelce imajını, scanini alıp geri yollarım. Archive.org'a upload işini de otomatize ettim o yüzden benim için çok zor olmaz.
solitude
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Nisan 24, 2019, 13:26:09 ÖS »

Hocam sende de çok güzel arşiv varmış, ISO'ları (ve mümkünse scanleri de çok iyi olur) sabırsızlıkla bekliyorum Bu arada teklifimi tekrarlayayım; üşenen arkadaşlar CD'leri bana yollayabilir. Gözüm gibi bakar; güzelce imajını, scanini alıp geri yollarım. Archive.org'a upload işini de otomatize ettim o yüzden benim için çok zor olmaz.

@Egemenk, hangi şehirdesin?

CPC-C64-AMIGA
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 12   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: