Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore 64 ve linux.  (Okunma Sayısı 5879 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MAG-2
Üye
***
Mesaj Sayısı: 232



Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 26, 2008, 06:38:49 ÖÖ »

Commodore 64 üzerinde lunix isimli işletim sisteminin nasıl kurulacağı anlatılmıştır.
Harbiden rüya makinesi yaw...Seviom ben bu aleti

http://www.linuxprogramlama.com/documents/lunixc64.pdf
Logged

be.net/ozzy_
CommodoreFan ®
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 813



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2008, 18:30:10 ÖS »

Güzel proje de uzantıları "c" ve "c64" olan dosyalar var download bölümünde.

Vice bunları tanımlayamadığıiçin driver'a yerleştiremedim,bunlar derlenmesi gereken kodlar mı acaba ?
Logged

Bir garip COMMODORE fanatiği...
atiflz
Üye
***
Mesaj Sayısı: 56


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2008, 01:10:31 ÖÖ »

Bu seyleri bir ara vice ile denemistim ben. Orada disket imajlari olmasi gerekiyor. Bir yerlerde hata verip, yarim yamalak calisan unix tadinda bir sey oldu. C64 ve ayrica unix hayrani olan sahsimin gozlerini yasartti.
Logged
Skate
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.479


A Sinner Scener


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2008, 15:10:41 ÖS »

benim 1995-1996 civarı denediğim iki c64 unix programı olmuştu. ikisini de Almanya'daki bir bbs'den çekmiştim (2400 baud Boca fax/modem ile 1-1.5 saatte falan Kahkaha). birçok unix komutunu destekliyordu. o güne kadar pek unix/linux tecrübem olmadığı için unix komutlarını ilk kez c64 üzerinde kullanmış/öğrenmiş oldum.

c64 disketleri üzerinde directory oluşturabiliyordu. bunu FD-2000, 1581 gibi 3.5" driveların utilityleri de yapabiliyor ama o zamana kadar normal 5.25" disketler üzerinde görmemiştim böyle birşey. işin ilginç tarafı iki farklı versiyonunu denemiştim. biri açtığın klasör ve altındaki dosyaları gizliyordu ama her zaman full dosya ismi uzunluğu kullanabiliyorduk. normal şekilde directory alındığında klasör altındaki dosyalar gözükmüyordu, yalnızca rootdakiler görünüyordu. ötekisi ise garip dosya isimleriyle (klasör seviyesine göre @ gibi karakterler ekliyordu başına) görünebilen ancak doğrudan yükletilemeyen dosyalar kaydediyordu diskete. Her ikisi de oldukça az gelişmiş denemelerdi diyebilirim. Ama dediğim gibi benim ilk unix komutlarımı öğrenmeme vesile olmuştu.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: