DOS uyumlu olmayan bir anakart görmemiştim. İlginç... Starting MS-DOS yazısında donuyor ise o andaki I/O transferine bakmak gerekebilir. Sistemde takılı ISA/PCI kartlarını çıkarıp denemek bir başlangıç olabilir. Floppy, CD, HDD ve RAM de benzer şekilde ilk şüpheliler gibi geliyor bana.
Ayrıca anakartın kullanım kılavuzuna baktım. DOS Utility ile BIOS güncellemesi yapılabiliyormuş, yani anakartın MS-DOS ile çalışması bekleniyormuş.
Bu arada merak ettim, MS-DOS makinesi için neden bu anakartı ve Core 2 Quad gibi çok yeni bir işlemciyi tercih ettiniz?
Aslında Windows XP için bu makineyi tercih ettim. Bu makinedeki dahili ekran bağdaştırıcısı yetersiz. Ancak, bu makine için ekran kartı bile bulamadım.
en yoğun kullandığım ana kart serisi 6.x bilmiyorum ama usb disket sürücüden msdos 4.01 açtığımı biliyorum ms-dos 6.x açmaması için bir neden olmaması gerekir Lütfi hocamının dediği gibi bir yerde çakışma vs yapıyor olabilir. IBM DOS 6.3 sistemin çoğu yeni bilgisayarda açmadığını biliyorum ama 6.22 de hiç denk gelmedim
BIOS'un varsayılan ayarlarında bile disketten başlatılamıyor ve USB disket sürücüsünde bir sorun yok.