Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Shadow of the beast  (Okunma Sayısı 9720 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 11, 2019, 18:13:30 ÖS »

http://blog.defence-force.org/index.php?page=articles&ref=ART62

Amiga ve st versiyonlarından bahsetmiş. Reverse engineer ile ilgili kısım da var

Use the brute force, Luke
roboticmehdi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2019, 19:24:08 ÖS »

Hepsini okumadim ama bunu diyebilirim: ST daha ucuz ve daha basit bir bilgisayardi. ST icin yapilan - sonradan Amiga'ya port edilen oyunlar ST'de daha iyi calisir, Amiga icin yapilan sonradan ST'ye port edilen oyunlar Amiga'da daha iyi calisir. Bu hiz farki donanimdan kaynaklaniyor. ST'nin islemcisi daha hizli ama fazla grafik donanimi yok, oyunlar buna gore yazilirdi. Amiga'da ise islemci daha yavas fakat grafik donanimi yuksek.

Ama ayni oyunu veya demoyu her ikisi icinde optimize et, kesinlikle Amigada daha hizli calisir, buna suphe olamaz bence. Yinede ST'nin basitligini seviyorum.

intel 486
Pentium1
Pentium2
Pentium3
Pentium4
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2019, 21:52:15 ÖS »

ST'm olsaydı eminim ben de severdim ne makineymiş, bir sürü a500 buldum bir tane st alamadım.

ST aslında daha çok mac classic gibi pc gibi daha düz bir makina ama nedense gidip gidip amiga ile karşılaştırıyorlar. Amiga'da oyun makinası donanımı var, tasarımına kaç yıl önce başlanmış. Aynı pazara hitap ediyor olsalar da bu ikisini karşılaştırmak bana kesinlikle adil gelmiyor.

Bu tür yazılar da pek çıkmıyor, çıkınca da hangi tarafı tutarsa tutsun benim için farketmiyor saçma sapan birşey değilse genelde aktarıyorum

Use the brute force, Luke
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 11, 2019, 22:48:48 ÖS »

Hepsini okumadim ama bunu diyebilirim: ST daha ucuz ve daha basit bir bilgisayardi. ST icin yapilan - sonradan Amiga'ya port edilen oyunlar ST'de daha iyi calisir, Amiga icin yapilan sonradan ST'ye port edilen oyunlar Amiga'da daha iyi calisir. Bu hiz farki donanimdan kaynaklaniyor. ST'nin islemcisi daha hizli ama fazla grafik donanimi yok, oyunlar buna gore yazilirdi. Amiga'da ise islemci daha yavas fakat grafik donanimi yuksek.

Ama ayni oyunu veya demoyu her ikisi icinde optimize et, kesinlikle Amigada daha hizli calisir, buna suphe olamaz bence. Yinede ST'nin basitligini seviyorum.

Hız derken 8MHz vs 7.14MHz, ham CPU hızı olarak. Copper, Blitter, Sprite'lar ve DMA desteği ile Amiga, standart ST'den daha üstün. ST de zamanla aradaki açığı kapattı ama çoğu oyun standart ST'de çalışmak üzere tasarlandığı için sonuç pek değişmedi.
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 11, 2019, 23:02:36 ÖS »

Megadrive da denedim çok iyi yapılmış bu oyun! Amigaya oldukça yakın

roboticmehdi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 12, 2019, 20:20:29 ÖS »

Hız derken 8MHz vs 7.14MHz, ham CPU hızı olarak. Copper, Blitter, Sprite'lar ve DMA desteği ile Amiga, standart ST'den daha üstün. ST de zamanla aradaki açığı kapattı ama çoğu oyun standart ST'de çalışmak üzere tasarlandığı için sonuç pek değişmedi.

Evet, bende farkli bisey demedim ki ST islemci olarak daha hizliydi, Amiga ise islemci olarak daha yavas olsada diger hardware chipleri ile ST'den daha ileridey'di (multimedia/oyunlar anlamida). Ama PC'de oldugu gibi, ST'de cpu cevresine kurulmus bir sistem ve ben bu tarzi digerinden daha cok seviyorum. (nes haric, yazik 6502 tek basina ne yapsin )

intel 486
Pentium1
Pentium2
Pentium3
Pentium4
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 12, 2019, 23:06:27 ÖS »

Yani %10 CPU hız farkı, hız farkı sayılmaz demeye getirdim. Bahsettiğin duruma en güzel örnek SNES vs Megadrive'dır.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: