Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımPC Disket Sürücüsünü Amiga Disket Sürücüsüne Çevirme
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PC Disket Sürücüsünü Amiga Disket Sürücüsüne Çevirme  (Okunma Sayısı 4044 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cidocego
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 22, 2019, 08:51:41 ÖÖ »

ALps Marka piyasada sıkça bulunan PC disket sürücüsünü Amiga disket sürücüsüne çevirebiliyoruz. Belki bilenler vardır, ama ben yine de bilmeyenler olabilir diye yapılacak işlemleri gösteren hazırladığım resmi sizinle paylaşıyorum.[

Not: Kendi deneme şansım olmadığı için deneyipte sonucu bildiren arkadaşlar olursa güzel olur

*  (278.87 KB, 886x799 - Görüntüleme: 741 kez.)

RoborG
-Commodore PC10-III, 12" Monochrome Monitör,5.25 360 KB FDD
-P3 450 CPU, 128MB SD-Ram,80GB HDD, 32X Creative infra, 5,25" Audicom-727 PC Kasetçalar
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2019, 10:32:11 ÖÖ »

Mitsumi zorlasa da hemen hemen hepsi dönüştürülebiliyor.

Bir ara kendim için yaparken hızımı alamayıp evdeki tüm floppy'leri Amiga'ya dönüştürmüştüm. Duruyorlar öyle.

Önemli iki sorun tuş ve üst metal kapak. Tuş Amiga'da biraz sağda. Her marka da ayrı bir tuş çözümü üretmiş. Ortadan tuşu kesip, sağa doğru plastik çıkıntı imal etmek gerekiyor. Bir de üst metal kapak sorun; önden biraz kesilecek, yoksa kasadaki bir çıkıntıya takılıp üst kasanın kapanmasını engelliyor.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
Levent
Deneyimli

4'294'967'296

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2019, 11:48:20 ÖÖ »

Elinize sağlık, daha önce birkaç defa daha bu konu yazıldı burada.
Sorun şu ki, Amiga ile PC disket sürücüsünün fiziksel olarak farklı olması. A500 kasası içinde biraz yükseltmek gerekiyor.
Bir de disket çıkarma tuşu uyumsuzluğu var, o sorun da artık aşağı linkteki dosyayla 3 boyutlu yazıcıda basılarak çözülebiliyor.
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=17621.0
« Son Düzenleme: Kasım 22, 2019, 11:50:07 ÖÖ Gönderen: Levent » Logged

█ Commodore 64C + MPS1230 █ Commodore 128D █ 2x Naked Amiga500 █ Apple eMac-700 █ WinXp PC █ Win11 PC █
cidocego
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 22, 2019, 13:48:37 ÖS »

Açıklamalarınız için teşekkürler.Gerekli aletler ve biraz da pratik çözümlerle bu küçük sorunların da giderileceğini tahmin ediyorum. Umarım buradaki bilgiler birilerine yardımcı olur. Bu da bize yeter.Fırsat bulunca başka markaların da dönüşümü ile ilgili açıklayıcı fotoğraf hazırlayacağım.

RoborG
-Commodore PC10-III, 12" Monochrome Monitör,5.25 360 KB FDD
-P3 450 CPU, 128MB SD-Ram,80GB HDD, 32X Creative infra, 5,25" Audicom-727 PC Kasetçalar
codewarrior
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 22, 2019, 14:37:22 ÖS »

Elinize sağlık.
Benim de eski bir gönderim aşağıda. Bu konu başlığında da bulunsun.

Benim şeklim şöyle:

Bunun hem ADTWin ile PC'de Amiga drive olarak, hem de gerçek Amiga'da drive olarak sorunsuz çalıştığını söyleyebiliyorum. Amiga'da çoklu drive durumunu deneyemedim, uygun ekipman yok.

IDE pin 10'dan çipe giden kablo, aslında DS0 jumper'ı. Ben jumper'ın metalini kaldırdığım için bunu çekmek zorunda kaldım. Yani DS0 jumper'ını kapatırsanız bu kabloyu çekmenize gerek yok. Lehim makinası çok sıcak bir ayardaymış, farkedemedim.
ksercan5
Deneyimli

80ler candır... Commodore fan since ‘86

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Kasım 22, 2019, 14:40:23 ÖS »

Ben de yakın zamanda bir ALPS dönüşümü yaptım. Barış bey sağolsun eject tuşunu halletti 3D yazıcıdan. Monte konusundaki açıklamalarımı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz. Biraz metal kısımda bükme işlemi gerekti.

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=17565.0

A500 - Rev6 - 1Mb RAM - GOTEK - Multi-rom
C64C - Multikernel cart - TapeCartSD - Pi1541
C64C - EPYX Fastload
Atari 800XL - Restored
Gameboy DMG-01 - RIPS v2 Upgrade
seco.gen.tr | Satış Sayfam
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: