Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga EmülasyonWinUAE 'nin V1.4.6 sürümü çıktı
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: WinUAE 'nin V1.4.6 sürümü çıktı  (Okunma Sayısı 63735 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« : Şubat 07, 2008, 04:36:50 ÖÖ »

02.02.2008 Tarihinde WinUAE 'nin V1.4.6 sürümü çıktı. Bilgisayarınıza yüklemek için burayı tıklayınız.

Dosya Boyutu = 1,44 MB

Hoşça kalın

MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2008, 20:14:03 ÖS »

98-99'dan beri galiba bayaa yol aldı WinUAE ..

Daha ne var sırada acaba ?
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2008, 20:41:15 ÖS »

PPC çok zor bir ihtimal. wWw.AmigaWorld.net 'in forumlarında da tartışılan bir konu.

PPC 'nin emüle edileceğini hiç sanmıyorum.

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2008, 21:30:45 ÖS »

PearPC diye bir mac emulatorü vardı, onda ppc emulasyonu yok mu?

şimdi baktım, varmış:
http://pearpc.sourceforge.net/

ben bunu denemiştim, canavar gibi çalışıyordu valla. bence PPC'yi de sokarlar yakında uae'ye.

MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2008, 22:47:34 ÖS »

P2P ağlarından birinden Amiga Os 4 Emulator diye bi paket çekmiştim..

FAKE olduğunu bile bile çektim bakam içine ne koymuşlar diye..

OS4.bin diye bi image vardı.. Emulator olarak da "Pear PC" die bişi vardı..

Çalışmadı tabi Kahkaha

Deviliş zor dedin de niye zor ki?
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2008, 23:12:31 ÖS »

PPC işlemcisi emüle edilemez demiyorum.Bu konuda yanlış anlama olmasın.
WinUAE ekibinin PPC işlemcili turbo kart modifikasyonunu WinUAE içine yerleştirmeyeceklerini düşünüyorum.Bu benim şahsi düşüncem.

Bu olay gerçekleşirse artıları ne olur, eksileri ne olur bu ayrı bir tartışma konusu.Çok fazla detayı olan bir konu.

Ama şu an için PPC 'nin WinUAE tarafından emüle edilmesi Hyperion'a daha doğrusu AmigaOS 4.0 'a büyük zarar getirir diye düşünüyorum.

ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 08, 2008, 02:24:16 ÖÖ »

ppc emulasyonu benim alette sürünüyor. Mame de PPC 603e 150mhz CPU kullanan bi oyun oynayayım dedim saniyede 4 kare çalışıyor. ses yok. Benim 2 küsür ghz dualcore cpu var düşünün.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2008, 01:26:33 ÖÖ »

1.5 sene önce P4@3GHz üzerinde PearPC'nin eski versiyonlarından birinde MacOS X Tiger kullanmıştım (henüz Intel versiyonları piyasaya sürülmemişken), hiç de fena çalışmıyordu. MacOS X Tiger'ı geçenlerde C2Duo@2GHz bir Apple'da denedim, GUI kullanımı açısından en fazla 3-4 katlık bir hız farkı hissettim diyebilirim. Kötü değil yani. Artık anlamı kalmadı ama günümüzün 2-4 çekirdek 4MB cache'li sistemlerinde çalıştırılsa pratik olarak kullanılabilirdi.
ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 09, 2008, 02:39:53 ÖÖ »

Ne olursa olsun Toni Wilen kesinlikle eklemeyeceğini söyledi Winuae ye PPC desteği.
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Şubat 09, 2008, 04:20:29 ÖÖ »

Ne olursa olsun Toni Wilen kesinlikle eklemeyeceğini söyledi Winuae ye PPC desteği.

Tabii bir günde eklenecek diye birşey yok, ama ARM işlemciler için 68000 işlemci asm çekirdeği (CYCLONE) 3-4 günde yazmıştı bir adam. Ortada bişey yokken, dur ben bir kodlamaya girişeyim diye başlayıp hafta sonunda ilk betayı çıkarınca dumur olmuştuk. Sonra neredeyse tüm emülatörlerde cyclone kullanılmaya başlanmıştı. Yani olay bir deliye bakıyor

Eğer sağlam çalışan ve hızlı bir PPC çekirdeği yazılırsa eminim birisi oturup blizzard kartları emüle etmeye çalışacaktır. Sonuçta GPL bir proje, isteyen istediğini yapıyor. Ama yakın zamanda böyle birşeyi ben de beklemiyorum.

edit:
Bu arada farkettim ki UAE klasörüm harddiskimin yarısını kaplar hale gelmiş. Winuae'de artık iyice olgunlaşmış görünüyor. Ama nedense yeni sürümlerde fullscreen'e geçince flicker yapıyor(araya boş siyah kare atıyor). Vsync kullanarak azaltsa da tamamen yok olmuyor, arada kare kaçırıyor. 8r22'de herşey çok güzel iken, neden son sürümlerde bozuldu bu ayar acaba?
« Son Düzenleme: Şubat 09, 2008, 04:30:52 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

"jacknife"
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Şubat 09, 2008, 11:22:57 ÖÖ »

slm..arkadaşlar bu winuae de , gerçek amiga larda yaptığımız ekran kaydırma ( screen dragging di galiba )   oluyor mu? ne ettiysem yapamadım yıllardır

SAM460EX/1.2 ghz+ AmigaOS4.1FE
Amiga1200-TerribleFire 060
Commodore 64 +1541 ultimate2

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Şubat 09, 2008, 12:50:37 ÖS »

Olay uae ile alakalı değil, uae (çoğunlukla) donanımı emüle eden bir yazılım (bsdsocket.library emulasyonu falan katmıyorum olaya). Onun için sürüklenebilir ekranlarla uae alakalı olmaması lazım (tuhaf bir sebepten böyle şeyler çıkıyorsa başımıza bu ne biçim hard coding örneği derim ozaman).

benim bildiğim, RTG ile açılmış ekranlar kendi aralarında, aga/ocs ile açılmış ekranlar da (eğer program destekliyorsa) sürüklenebilirlik kullanılabilir.
Amiga+M/N tuşları bir programda çalışıyorsa büyük olasılıkla drag'da çalışır. Bir ekran yapısının(?) sürüklenebilir (draggable) olup olmadığını Prefs'de bulunan araç ile kontrol edebilirsin.

edit:
Örneğin, RTG/ekranRam'i eklemeden bir standart workbench 2.04 aç, sonra wb üzerinden deluxe paint IV çalıştır. DP'nin prefs'inden Workbench seçeneğini aç, sonra drag yap, arkada workbench'i göreceksin.
« Son Düzenleme: Şubat 09, 2008, 12:55:32 ÖS Gönderen: Arda » Logged

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Şubat 09, 2008, 13:01:42 ÖS »

BKZ WinUAE screendragging. (3.uncu dakika filan. Bu arada video gercek amiga 1200 degil, WinUAE capture, commentleri okuyrsaniz yaziyor.)

Retro Hincal Uluc
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Şubat 09, 2008, 18:27:12 ÖS »

AmigaOS 3.X'te RTG ekran modlarında screen dragging yapılamıyor. Dikkat ederseniz yukarıdaki videoda Workbench PAL ekran modunda çalışıyor.

Dipnot: OS4 ile RTG modlarında screen dragging mümkündür.
EMRE_ALTINOK
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Şubat 26, 2008, 18:20:31 ÖS »

PEKİ BU SON SÜRÜMÜN DİĞERLERİNDEN + SI NE İMİŞ?
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: