Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga EmülasyonWinUAE 'nin V1.4.6 sürümü çıktı
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: WinUAE 'nin V1.4.6 sürümü çıktı  (Okunma Sayısı 63753 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Haziran 23, 2008, 00:12:25 ÖÖ »

İyi de ama sonuçta Amiga da bunu yaparken yavaşlıyor.

yooo... amiga hep hızlı

Alıntı
Bu arada minimayz etmenin nesi kötü ki?
sen hiç windozda aynı anda 5 programı FULLscreen çalıştırdın mı? Sonra birbirleri arasında geçiş yapmayı dene Sonra düşün ki senin windows 14mhz (hatta 7) üzerinde çalışsın, ordan ölç işte

Ama yinede ben bu draggable ekranların büyyüüük faydaları olduğunu düşünmüyorum. Yanlız draggable olmasa da, ekranın köşesine tıkladığın gibi şak diye diğer pencerenin önüne anında başka bir çözünürlük ve renk derinliğinde gelmesi (pek çok kişinin gözünden kaçsa da) fantastik bir özellik. Eh bu özellik de dragging sayesinde geliyor gerçi, o zaman olsun tabi:)

Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Haziran 23, 2008, 00:42:47 ÖÖ »

WB 3.9 nasıl A1000'de çalışmazsa, win de 17 mhz de çalışmaz. böyle gudik karşılaştırma da olmaz.
Windowsun full screen anlayışı full screen penceredir. son denediğimde vista 150 full screen pencerede kasılmıyordu bile ve aralarında geçiş yapılabiliyordu. Ama gerçek full screen diyorsan açarım 3-5 oyun full screen paşa paşa dolaşırım hepsinin arasında. Evet hepsini aynı anda göremem, ama zaten ne gerek var? Görmek illa lazımsa pencerede açarım, işimi yaparım, sonra tekrar full screen yaparım.
Evet fantastik bir özellik, ama işe yaramayan bir özelliği sadece gösteriş olsun diye kasmaktansa herhalde işe yarar özellikleri geliştirmeyi daha uygun görmüş bilgisayar mühendisleri camiası. Yoksa, cidden süper faydalı bir özellik olsa kullanılıyor olurdu diye düşünüyorum.

"The user is an important input hardware of a computer system"
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Haziran 23, 2008, 07:52:05 ÖÖ »

Super faydali bir ozellik. Amiga kullanicilari tarafindan hala kullaniliyor. Olayi da Amiga ve Windows yarisina cevirmeye gerek yok. Bir ozellik Windows tarafindan uygulanmiyorsa o ozellik faydali degildir diye bir sey de yok.

Bu ozelligi Windows Vista ilk olarak uygulasaydi, dergi yazarindan programcisina, Yazicioglu esnafindan power kullanicisina kadar herkes saygi durusuna gecerdi, kalibimi basarim.

Windows'ta yoksa tu-kaka, varsa süper ozellik, var mi boyle bir sey?
« Son Düzenleme: Haziran 23, 2008, 07:54:34 ÖÖ Gönderen: Leon » Logged

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
"jacknife"
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Haziran 23, 2008, 09:09:40 ÖÖ »

Super faydali bir ozellik. Amiga kullanicilari tarafindan hala kullaniliyor. Olayi da Amiga ve Windows yarisina cevirmeye gerek yok. Bir ozellik Windows tarafindan uygulanmiyorsa o ozellik faydali degildir diye bir sey de yok.

Bu ozelligi Windows Vista ilk olarak uygulasaydi, dergi yazarindan programcisina, Yazicioglu esnafindan power kullanicisina kadar herkes saygi durusuna gecerdi, kalibimi basarim.

hay diline sağlık...     ayrıca bu özelliği sevmemiz için illa bişeye yaraması gerekmez,arkadaş ne güzel demiş fantastik bir  ayrıntı  diye...

SAM460EX/1.2 ghz+ AmigaOS4.1FE
Amiga1200-TerribleFire 060
Commodore 64 +1541 ultimate2

Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Haziran 23, 2008, 09:40:16 ÖÖ »

Tamam anlıyorum da, hala hiç biriniz bana bu özelliğinin mantıklı pratik bir uygulamasını anlatmadı. Sadece süper bir özellik deyip duruluyor.

"The user is an important input hardware of a computer system"
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Haziran 23, 2008, 10:47:01 ÖÖ »

Süper özellik

zamanına göre anlamlı ve süper bir özellikti... Bazı yazılımlar belli çözünürlüğün altında hatırladığım çalışmıyordu. Amiga'da çözünürlük ve renk demek RAM'ın gitmesi demek...Bu durumda farklı çözünürlükte yazılım açmanın anlamı büyüktü...Hatırladığım kadarıyla renk ve derinlik konusunda zorlanmayan ADPro ve DeluxePaint'i farklı, Çözünürlük için alt sınır zorlayan LightWave'i (ya da yüksek çözünürlükte çalışması daha iyi olan) farklı çözünürlük ve renk derinliğinde çalıştırıyordum. yazılımlar arasında geçmek için Amiga-M yeterli oluyor ya da sürüklüyordum. Çok işimi gördüğünü ve beni mutlu ettiğini hatırlarım...

Not: Amiga'nın en etkileyici özelliklerinden bir tanesi Arexx diliydi. Bu sayede LightWave'den alınan render'ı ADPro'ya atmak, Adpro'da işlenip, başka bir yazılıma yollamak ya da animasyon yapmak bir başka değişle, farklı yazılımlara batch işlemler yaptırmak mümkündü. Bu nedenle aynı anda birden fazla yazılım ve farklı çözünürlük anlamlı olabiliyordu.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Ağustos 12, 2008, 15:41:45 ÖS »

Biraz eskimiş bir konuya cevap yazıyorum ama, okuyunca dayanamadım:

Ama gerçek full screen diyorsan açarım 3-5 oyun full screen paşa paşa dolaşırım hepsinin arasında.

Valla büyük yalan söylemişsin dostum. Windows XP/Vista/98 istediğin platforumu seç. Full screen 5 tane oyun aç sonra aralarında Alt-Tab'la dolaş bakalım ne oluyo. Çekirdek, megahertz ve ram manyağı bilgisayarlarda bile tek bir fullscreen programdan, Windowsa geri dönerken ekran içeriğinin yeniden toparlanması saniyeler alıyo. Hadi onu geçelim bazan tam ekran pencereler arasında Swap yaparken bile kasılıp kalıyoruz. Yapma allah aşkına!

Herkes çok iyi biliyor ki Windows çok kalabalık bir ekip tarafından geliştiriliyor ve sayısız firma program desteği yapıyor. Herkes Amiga'nın Windows'a kıyasla hangi konularda yetersiz olduğunu da çok iyi biliyor.

Ama şu çok iyi bilinmeli ki, ne kadar kalabalık bir ekiple hazırlanırsa hazırlansın Amiga'nın en ilkel OS'i bile, en iyi Windows'tan daha iyi bir tasarıma sahiptir. Microsoft bir dev, evet, ama tasarımları çok başarısız. Steve Jobs bunu yıllardır söylüyor, ancak nedense bazı insanlar bir türlü bunu göremiyorlar.

Screen Drag ve Swap Amiga'nın en etkileyici tasarım özelliklerinden ikisi. Fakat bu sadece OS'le alakalı değil, Amiga'nın grafik donanımıyla da ilgili. RTG ekranlarda (Amiga için tasarlanmış bazı RTG Kartlar hariç) Screen Drag yapamazsınız. Fakat yine de Screen Swap, Windows'a göre kat kat daha hızlı olur.

Bana göre de Vista'da pencerelerin saydamımsı olması veya sözde 3 boyutlu, yan yan durabilmeleri gereksiz. Ben bu özelliklerin nerede işe yarayacağını ya da ne artısı olduğunu kestiremiyorum? Gelin görün ki Vista'nın bütün pazarlama stratejisi bu saçma özelliklere dayalı.

Alper
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ağustos 12, 2008, 19:51:52 ÖS »

Manyak windowsta bile bazen böyle bir olay gerekiyor çünkü pencereler kalabalıklaşıyor. Nvidia kartlarla bir nevi çoklu ekran açılabiliyor. Ama malesef yeni ve öncekinin aynı çözünürlükte bir masaüatü açılıyor. Gönül isterdi ki. windozda da herhangi bir program yeni ve gereken çözünürlüklü ekranda açılsın. Ramımız da bol yani. Bu bir angarya değil gereklilik bence. Oyunlar açıyor fakat bu da o proramcıların başarısı windows işletim sisteminin değil. Pencerelerin saydam olması amigada da yapılıyor baazı programlarla. OS4.1 görüntülerine bakın ayrıca. XP de bile yapılıyor yani. Kaln RAM miktarını göstermekten korkan işletim sistemi de ancak bu kadar olur.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Ağustos 12, 2008, 20:09:33 ÖS »

Screen Dragging ve Screens konsepti Amiga'nın ilk çıktığı zamanlar için devrimsel özelliklerdi ve hepimiz buna aşırı derecede alışmıştık, programlar kendilerine ait sürüklenebilir ekranlarda (veya OS2.0'dan itibaren farklı 'Public' ekranlarda) daha derli toplu çalışabiliyorlardı. Ekranlar arasındaki geçişler de neredeyse 1/60 sn'de gerçekleşiyordu. Bu durum zaten bellekte (chipram) yer alan ekranların copper yardımıyla manipüle edilmesi sayesinde gerçekleştiğinden çok hızlı olabiliyordu. RAM fiyatlarının el yaktığı ve sınırlı chipram (başlangıçta maks.512K) içeren bir sistem için bu durum hem bir avantaj hem de bir zorunluluktu. Preemptive multitasking ile birlikte tadından yenmiyordu doğrusu. Tabi bu durum Amiga'nın Copper çipi (istenen tarama satırlarında custom chip register'lerini manipüle etmeyi sağlayan çip)ve Amiga'nın tüm grafik modlarının aslında (50 veya 60Hz'lik tarama frekansı bir tarafa bırakıldığında) monitör veya TV'de gerçekte tek bir görüntü modunda (15KHz yatay frekans) oluşturuluyor olmasının yardımıyla gerçekleşiyordu. Yani PC'deki gibi yatay ve dikey frekanslar her modda ve çözünürlükte değişmiyordu. Bu nedenle PC'deki her mod değişiminde monitörün adapte olabilmesi için belli bir süre geçmesi gerekiyor ve birden fazla mod da aynı ekranda gösterilemiyor, zaten günümüzde bunun gereği de kalmadı. 1920x1080 çözünürlükte, 32bit renk derinliğinde açıyorsunuz ekranı, farklı modlara ihtiyacınız da kalmıyor. Gerçi Amiga zamanlarındaki üretkenlik günlerimiz de geride kaldığından (kalkıp da DPaint'le birşeyler çizip oradan oraya aktarmıyor, AdPro, rendering programı vb'yi aynı anda kullanmıyoruz, Explorer+Messenger+Player kombinasyonlarının ötesine geçmiyor pekçoğumuz), Screen Dragging Windows'ta olsa ne olmasa ne yazar.
screen
Ziyaretçi
« Yanıtla #39 : Ağustos 27, 2008, 00:35:11 ÖÖ »

iyi güelde hocam vinuae nin bu sürümü keyloggerli sanırım virüs programı keylogger diyor başka bir şey demiyor
kaspersky demi sorun war acaba
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Ağustos 27, 2008, 09:20:46 ÖÖ »

Öylese yeni çıkan v1510 sürümünü dene.
(WinUAE'yi her zaman resmi sitesinden indirdiğini varsayıyorum.)
Yine keylogger derse, Kaspersky'nin paranoyaklığıdır o. WinUAE'nin içinde klavye girdilerini yakalayıp AmigaOS'e gönderen bi kod parçası bulunuyor illaki. Belki de o kod satırlarını tespit ediyodur.
Kaspersky kullanmam zaten. Çok yaşa Antivir.

Alper
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Ağustos 27, 2008, 11:24:05 ÖÖ »

Tamam anlıyorum da, hala hiç biriniz bana bu özelliğinin mantıklı pratik bir uygulamasını anlatmadı. Sadece süper bir özellik deyip duruluyor.

Yahu anlattık sen anlamamışsın, full screen farklı çözünürlükteki ekranlara anında, tek tıklama ya da tuş darbesiyle, flicker olmadan, desktop'a düşmeden, çözünürlük değiştiği zaman herhangi bir bekleme, takılma, zortlama olmadan, directX göçmeden, renkler bozulmadan, 1 frame içerisinde geçiyor işte dedik.  Ayrıca geçiş yapmadan iki full screen ekranı, çözünürlükleri farklı da olsa aynı anda görmek demek. Bundan faydalı daha ne yapsın? bu amigaOs'un tek özelliği değil ki, bir başka özelliği sadece. AmigaOS'un en güçlü özelliği de değil, sıradan bir özelliği, 1987'den beri de mevcut bir özelliği işte. Atla deve değil, normal bişey. Büyütmeye gerek yok, ama faydadız da denemez.

screen
Ziyaretçi
« Yanıtla #42 : Ağustos 28, 2008, 00:55:53 ÖÖ »

ewet yeni sürümlede denedim dediğin doğru virüs programından kaynaklanıyor bu olay :)winuae orjinal sitesinden indiriyorum ama hep aynı.
tek dediği: keylogger aktivity :Ç)
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Ağustos 28, 2008, 18:29:40 ÖS »

Şu AmigaOS'da memory protection, resource tracking ve custom donanımlar için daha fazla donanım soyutlaması olsa imiş manyak birşey olacakmış ama iş biraz ('biraz' tabirini yapımcı ekip duysa beni topa tutardı herhalde) aceleye getirilmiş. Gerçi bunlar olmadığı için süper hızda (ve minimal bellek gereksinimiyle) çalıştığını da itiraf etmek gerekir.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Ağustos 28, 2008, 19:32:21 ÖS »

OS 4.0'da Memory Protection olması lazım. Ayrıca OS3.x'ler için MMU ihtiva eden tüm anakart veya turbo kartlarla donanımsal bir memory protection sağlanmış.

Klasik Amiga olmayan donanım platfomlarında ise (UAE/Aros/Amithlon gibi) da MMU emulasyonuyla durumu kotarmışlar.

Memory veya Resource çakışmalarından kaynaklanan sistem çakılmalarından ise MCP ile ucuz sıyırmak mümkün.

Daha fazla donanım için Monolitik Kernel'den vazgeçilmesi gerekirdi sanırım. O zaman da windows gibi bi işletim sistemi olurdu. Devrinin yavaş donanımlarında böylesi verim çalışmazdı diye düşünüyorum.

İş biraz(!) aceleye getirilmişe gelince de, Jay Miner da Commodore'un işi aceleye getirildiğini söylediğine göre, bana diyecek bişe düşmez. Yine de herşeye rağmen böyle bir iş çıkardıkları için minnettarım, ne diyim. Kahkaha

Alper
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: