Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga EmülasyonWinUAE 'nin V1.4.6 sürümü çıktı
Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: WinUAE 'nin V1.4.6 sürümü çıktı  (Okunma Sayısı 63721 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Ağustos 28, 2008, 20:36:19 ÖS »

Klasik AmigaOS'da MP malesef felsefesine aykırı olduğundan mümkün değil. Paylaşılmış bir bellek havuzu ve gösterge tabanlı mesajlaşma nedeniyle imkansız. Sadece tahsis edilmemiş bellek bölgesini ve OS'un RAM'deki bileşenlerini ve sınırlı düzeyde de olsa kod kısımlarına yazma erişimini takip etmek mümkün. Yoksa tam anlamıyla MP imkansız. Yaklaşık 10 yıl boyunca yüzlerce programcı bunu tartışıp durdular ama etkin bir çözüm klasik AmigaOS'a entegre edilemedi. Yeni OS'lar ise aslında AmigaOS sayılmaz. Apple bu durumdan kurtulabilmek için PowerMac'lerde 'kaba kuvvet' metodu ile klasik programların her biri için bir sanal makine açıyordu.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Ağustos 28, 2008, 20:38:49 ÖS »

Bu arada Karl Sassenrath'ın Exec (Amiga kernel'i, AmigaOS'un temeli de diyebiliriz) projesini bize kazandırdığı için müteşekkirim. Helal olsun. Ev bilgisayarlarından tarihin ilk 'multimedya bilgisayarına' geçiş için mükemmel bir sistemdi.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #47 : Ağustos 28, 2008, 21:47:04 ÖS »

Klasik AmigaOS'da MP malesef felsefesine aykırı olduğundan mümkün değil.

Amacım polemik yaratmak değil, sadece merakımı giderirseniz sevinirim.

Uzun yıllar Amiga 1200'ümde AmigaOS3.1 kullandım. MCP'nin "Illegal Memory Access" yazan requester'ıyla defalarca karşılaştım. Ve buna sebep olan programı tek bir tıklamayla durdurup, hafızadan tamamen sildim. Şimdi bu Memory Protection değildir de nedir?

Ayrıca MMU'nun asli görevlerinden biri değil midir Memory Protection?

Alper
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Ağustos 28, 2008, 23:08:32 ÖS »

Klasik AmigaOS'da sistem bellek paylaşımı esasına dayandığından tam anlamıyla MP mümkün değil. Ama bazı programlar yardımıyla tahsis edilmemiş bellek bölgesine veya sistem bölgesine ulaşım olduğunda, zero pointer kullanımı vb hataların tespit etmek mümkün olabilir. Enforcer ve mungwall, MMU yardımıyla bu tür hataların yakalanmasına yardımcı olan bir zamanların meşhur programlarındandı.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #49 : Eylül 01, 2008, 12:41:05 ÖS »

Sanırım bu konu için yeni bi başlık açmak gerekecek. Kararı adminlere bırakıyorum.

Dün sistemi kurcalarken (Amithlon üzerinde - Amiga OS3.9) Prefs klasöründe şöyle birşey buldum. WarpOS PPC turbokartlar için diye biliyordum. Amithlon'da bir işe yarar mı acaba? "NoPPC" diye bi seçenek var?Ney

İlk seçeneğe dikkat! AmigaOS'de MemoryProtection olamayacağından emin misiniz arkadaşlar?

Alper
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Eylül 01, 2008, 18:33:16 ÖS »

İşin aslı 68k işlemcilerde MMU ünitesi extra olarak bulunmakta ve Commodore bütün amigalarda malesef çıplak modeller kullanmıştır. Turbo kartlarda bu tür işlemciler olabiliyordu. PPClerde ise dahili olarak bu özellik zaten vardır. Hatta blizzard kartlardaki 68k işlemcilerde de hem MMU hem de aritmetik işlemci dahildi. WarpOS ise amigadaki ilk ayrılıklardan biridir. Powerup bizzard ekibinin bu kartlar için yazdığı kernel ve programdır. Sonunda morphOSa yolları çıkmıştır. Warpup ise OS3.5 la gelen PPC kernelidir. Bu programcık ise aynı zamanda orijinal powerup library kaldırıp emule etmek gibi seçenekler sunuyordu.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Eylül 02, 2008, 00:12:31 ÖÖ »

Dün sistemi kurcalarken (Amithlon üzerinde - Amiga OS3.9) Prefs klasöründe şöyle birşey buldum. WarpOS PPC turbokartlar için diye biliyordum. Amithlon'da bir işe yarar mı acaba? "NoPPC" diye bi seçenek var?Ney

İlk seçeneğe dikkat! AmigaOS'de MemoryProtection olamayacağından emin misiniz arkadaşlar?

Bu tool halen ppc amigalarda kullanılmak zorunda, Warpup la powerup arasında geçiş yapmak için kullanılıyor.Misal makina warpup açıldıysa powerup destekleyen programlar çakılıp GURU veriyo makina yada donuyo,bunun tersindede aynı,powerup a geçerseniz terminatör ü seçip bu seferde warpup kullanılmıyo. Anlicaanız bela bişi...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
erdo65
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Ekim 18, 2008, 22:55:07 ÖS »

winuae nin 1.5.2 sürümü çıktı.
Kyon
Üye

Argentina Youth

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #53 : Haziran 30, 2009, 11:04:55 ÖÖ »

başlık çok eskide kalmış yeni sürüm

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=3520.0
kurzon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Haziran 30, 2009, 15:16:24 ÖS »

WinUAE'nin geliştiricisi Toni Willen ile yapılan taze bir röportajı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

http://obligement.free.fr/articles_traduction/itwwillen_en.php
Kyon
Üye

Argentina Youth

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #55 : Haziran 30, 2009, 15:33:49 ÖS »

bunu biliyorum eab'da görmüştüm
kurzon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Haziran 30, 2009, 16:22:08 ÖS »

ah, özür dilerim. kaldırmamı ister misin?
Kyon
Üye

Argentina Youth

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #57 : Haziran 30, 2009, 16:41:01 ÖS »

neden böyle bir tepki verdinki ? sadece bildiğimi söylemiştim
ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #58 : Eylül 01, 2009, 11:53:19 ÖÖ »

dostlar sevabına kick off 2 Player Manager oyununu adf olarak atan veya link verebilecek kimse var mı bir türlü bulamadım
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #59 : Eylül 01, 2009, 12:09:06 ÖS »

dostlar sevabına kick off 2 Player Manager oyununu adf olarak atan veya link verebilecek kimse var mı bir türlü bulamadım

http://www.djcresswell.com/amigaonline/archive/betas/023 - Kick Off - Kick Off Extra Time - Kick Off 2.zip

Bu dosyası çek ve WinUAEXP-Kaillera.exe çalıştır. Hatta bu versiyonla internet üzerinden arkadaşlarınla da oynayabilirsin. Oyun açıldığında biraz bekleyeceksin. Sonrasında 3 versiyonu da sorunsuz oynayabilirsin.

İçinde adf dosyaları da var.. Emulator de var... vs. vs.
« Son Düzenleme: Eylül 01, 2009, 12:11:18 ÖS Gönderen: ibeser » Logged

Sayfa: 1 2 3 [4] 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: