Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet"Bu cumartesi günü bende fazlalık olan ürünleri burada bulabileceksiniz." başlığına tepkiler
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: "Bu cumartesi günü bende fazlalık olan ürünleri burada bulabileceksiniz." başlığına tepkiler  (Okunma Sayısı 29076 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 01, 2020, 15:02:18 ÖS »

satış kurallarına;

-ürün ortada yokken satılık ilanı açılmamalıdır.

kuralının eklenmesinin uygun olacağını düşünüyorum.
onaylayanlar?

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart 01, 2020, 16:27:38 ÖS »

satış kurallarına;

-ürün ortada yokken satılık ilanı açılmamalıdır.

kuralının eklenmesinin uygun olacağını düşünüyorum.
onaylayanlar?

Satış bölümü dışında "satış ilanı havasında" başlık da olmasın. Altına yazdığımız bu ilan satış bölümünden genel sohbete taşınmış. Hayatımız click bait, bari burda olmasın.

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mart 01, 2020, 18:44:45 ÖS »

Bu nasıl bir başlık .Aradan kelime seçiyorum.Cumartesi günü ,Fazlalık , ürün , burada ,bulabilceksiniz.. Bu bir mesaj yada şfre olabilir.Yorumsuz.

"Bu cumartesi günü bende fazlalık olan ürünleri burada bulabileceksiniz."

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Mart 01, 2020, 19:03:43 ÖS »

Bu nasıl bir başlık .Aradan kelime seçiyorum.Cumartesi günü ,Fazlalık , ürün , burada ,bulabilceksiniz.. Bu bir mesaj yada şfre olabilir.Yorumsuz.

"Bu cumartesi günü bende fazlalık olan ürünleri burada bulabileceksiniz."
blackturk bundan sonra her ayın son cumartesi fazlalık ürünleri yeni sahiplerinin bulabileceği böyle bir başlık oluşturucaz ama ilan hafta başı pazartesi günü açılacak resimsiz olacak ve büyük bir heyecan yaratacak mesela bu ay sendeki fazlalıkları listeleyebilirsin 😂🤪
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 01, 2020, 19:18:00 ÖS »

Yazmayım yazmayım diyorum da. Bu kadar sündürmenin ne gereği var.
Belli ki konuyu açan arkadaş istifçilik sınırını aşmış kendini sorgular durumda. Forumda istifçilik sınırında gezmeyen kaç kişi var ?
Konuyu açmış ve satmaktan vazgeçmiş bile olabilir.
Bence en başta gereken yapılsaydı bu duruma gelmezdi olay.
Yok burası askeriye değil falan filan.
Tabii ki askeriye değil ama önemli olan adil davranmak.
Birileri toplantılara gidebiliyor arkadaş olabiliyor ya da daha önce arkadaşlar diye forumun geri kalanına adil davranılmayacaksa kurallarda açık açık yazsın o zaman
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 01, 2020, 19:32:21 ÖS »

Ama yazdın madem
Askeriye değil derken ne kastettim:
Aşağıdaki mesajda bir sertlik ,bir aşırı ciddilik , biraz da  haddinizi bilincilik var.bu mesajı sert bulmadın da "askeriye değil " lafı mı ağır geldi ? Gayet yumuşak bir dille düşüncemi ilettim. Kurallara uyulmadigi yok .zaten yöneticiler gerekli aksiyonu aldılar. Biraz geç aldılar da altınlarımiz mi döküldü iki muhabbetin esprinin belini kırdık.Adil olmayan bir durum da yok çünkü ilanı açan kişi cihaz koymadı kendine bir avantaj da sağlamadi ki neyin haksızlığı olacak gerginliği ciddiligi anlayamadim.  Son yazım .gereksiz tepkilere de oluşturulan gerginlige de ben anlam veremedim. Saygilar

ALINTI( amstrader ) :
" Ben hatırlatayım bari kuralları.
Gerçi yeni sayılırım kurallar bizde öylesine bir mesajdan ibaret diyorsanız ona göre de davranabilirim??? "
« Son Düzenleme: Mart 01, 2020, 20:38:25 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 01, 2020, 19:37:54 ÖS »

Gerek yok. En fazla siler giderim.
Birleri de siler gider. Kanki kanki takılırsınız.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Mart 01, 2020, 19:59:05 ÖS »

Beyler niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz anlam veremiyorum şurada iki geyik çeviriyoruz ortada kimsenin alınacağı tarzda bir birine yapmış olduğu bir hakarette söz konusu değil benim konuya yazmış olduğum son mesaj blackturk'e idi kendisini tanıdığım ve elinde ne fazlalık ürünler olduğunu bildiğim için böyle bir geyik mesaj yazdım kimse üzerine alınmasın mesela özkano'dan da böyle bir satış başlığı açmasını isteyebiliriz hiç resim yüklemesine gerek yok bir çok kişi ne tarz ürünleri olduğunu bildiği için gayet güzel olur bence
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mart 01, 2020, 21:06:20 ÖS »

Ne istiyorsunuz sıkı yönetim mi ilan edelim? Darbe yapılmış gibi tepkiler vermiş bazı arkadaşlar. Biraz rahat olun, gerçekten gerek yok böyle tepkilere. Bu satış ilanı öne çıkarılmış gibi hissettiyseniz (ki artık satış ilanı bile değil) sizin satış ilanınızda da iki muhabbet edip popülerleştirelim. Satış ilanınız yoksa da avukatlık yapmayın lütfen. Herkes kendi adına konuşabilir.

Daha da gereksiz tepkiler gelirse konuyu kilitleyip çöpe taşıyacağım. Yeni bir üye forumu dolaşırken karşısına çıkıp gülümseten bir başlık olacağını düşünmüştüm bunun ama nerelere gelmiş konu.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mart 01, 2020, 21:54:51 ÖS »

Siz de dediniz, kraldan çok kralcı olmanın mantığı yok. Foruma senelerini vermiş insanlara 32 mesajlı bir üyenin kuralları hatırlatması biraz komik olmuş

Mesaj sayısını 1000 yapan mı adam oluyor bu forumda? 30 mesajlı birisi mutlaka 17 yaşında ve hayat tecrübesi sıfır mı olmuş oluyor?

Neden sürekli yeni üyelere "dünkü b*k" muamelesi yapılıyor bu forumda anlayabilmiş değilim. Yazık.

Satış başlığına içeriğinde satış olmayan bir konu açılmış. (Başkaları foto bile koymadı diye başlıkları silinirken) bu başlık günlerdir duruyor. Yöneticiler görmedi sanıyorum onlar da konuya müdahil oluyor.

Ben de bu durumu uyarıyorum diye "dünkü b*k, sen kimsin ki uyarıyorsun hele bir 1000 tane mesaj at" yanıtı alıyorum.

Yazık yüz yüze olsak utanmadan bunları söyleyebilir miydin merak ediyorum.

Çifte standart uygulamak yerine yapıcı olmanızı öneririm. Burası bir kişinin veya bir yöneticinin değil. Her üyenin forumu.

Yeri gelince dün gelmiş birisinden de uyarı almayı olgunlukla karşılamak lazım.

Birebir katılıyorum . Forumda bir eskici , yenici ve farklı türde bir çok ayrıştırma var .
Hatta bu ayrıştırmayı en başta yöneticiler yapıyor.
3-5 ayda “aa çook güzel makine imiş hayırlı olsun” mesajları ile 1500’ mesaja ulsşanları biliyorum.
Forum öncelikle yönetiminden aşağı demokratik değil.
Böyle olduğu içinde kan kaybediyor . Eski üyeleri kaybediyor. Yeni üyeleride kazanamıyor.
10-20 kişi vizyonundan öteye geçmiyor , yeni insanlara , yeni fikirlere kapalı , askeriyedeki tertipçilik var.
Belki yöneticiler yorgun yada kırılganlıklar olmuş olsbilir , ama bu retro dünyası gençlere , retroyu anlamak isteyen , kolleksiyon yapmak isteyen , merak edenlere açık olmalı ama değil.
Hele yeni bir üye iseniz , aman sakın ilk mesajlarınızda yanlış yapmayın anında üstünüze çullanırlar yada yönetici gelip tersler sizi , 45 yaşında bir şirket yöneticisi iken lise öğrencisi muamelesi görebilirsiniz. Aman dikkat .
Tüm hevesinizi isteğinizi kaçıracak , sen “abızer abinin mesajına “ püf mü dedin grubu anında çullanır. 
Toplantılar yapıyorsunuz ama kahvehane ve playstation yarışma  muhabetinden öteye geçemiyor malesef. Dolayısı ilede her geçen gün forum kan kaybediyor , yeni üye gelemiyor , abilik değilde dayılık sistemi hakim.

Biraz acımasız oldu ama malesef çok olumlu ve positif yönleri olsn bir forum olmasına rağmen , bazı buglarıda mevcut . Yönetimde pek çözmek tarafı değil , böyle gelsin böyle gitsin , aman ya bir havası var ,

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Mart 01, 2020, 22:15:30 ÖS »

Kimsenin kimseyi ayrıştırdığı falan yok. Forumda herkes kendi değerini belirliyor. Kimisi sevecenliği ve muhabbetiyle, kimisi soruları cevaplamasıyla, kimisi bir şeyler üreterek, kimisi bizleri arayıp da bulamadığımız retrolara kavuşturmasıyla. Eğer kendisini başkasından daha değersiz hisseden varsa sorunu kendisinde aramalı bence.

Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Mart 01, 2020, 22:31:12 ÖS »

Tepki mesajlarını ve onlara verilen cevapları bölüp yeni bir başlık oluşturdum. Madem tartışmak istiyorsunuz buyurun herkes kurtlarını döksün bakalım.
« Son Düzenleme: Mart 01, 2020, 22:32:56 ÖS Gönderen: Simon (Özay Turay) » Logged

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Mart 01, 2020, 23:32:28 ÖS »

Bu konudaki naçizane düşüncemi paylaşmak isterim;

100 kişi bir çember oluşturup aynı nesneye baksalar her biri farklı bir imaj görecektir, bunun yegane sebebi farklı fiziki açılardan bakmalarından dolayı değildir, her kişinin kendi bilgisi ve hayat tecrübeleri ile baktıkları nesneye farklı anlamlar yükleyeceğindendir. Elma dediğimiz meyvanın bile her birimiz için farklı duygusal karşılığı vardır. Kısacası her kişinin evreni diğerlerinden farklı ve kendine özeldir.

Kendimizinkinden farklı düşüncelerin dile getirilmesi, ilk bakışta doğru bildiğimiz şeylere aykırı görünüp, kabul edilmek istenmese de, aslında bize, başka kişilerin evrenlerine kapılar açar. Bizden farklı düşünenlerin açtıkları bu kapılar çok değerlidir, kendi evrenimizi genişletmemiz ve yeni ufuklara açılmamız için paha biçilmez fırsatlardır, belki senelerdir içinde bulunduğumuz yanılgıların farkına varmamızı sağlar. Başka evrenleri görebilmek için önce tartışmayı bırakıp dinlemeyi ve empati kurmayı tercih etmek gerekir.

Bir lütuf olarak, bizimle farklı düşüncesini paylaşan birisinin değeri, bizimle aynı yönde düşünen milyonlarca kişiden daha fazladır. Bugün sahip olduğumuz konforun tamamı farklı düşünenlerin bizlere armağanıdır.

Kim Okurdu Kim Yazardı
Bu Düğümü Kim Çözerdi
Koyun Kurt İle Gezerdi
Fikir Başka Başka olmasa.

Konuya düşüncelerini yazan bütün arkadaşların kendi açılarından haklı olduğunu düşünüyorum ve daha güzel bir forum için bu paylaşımlardan faydalanılabilir.

« Son Düzenleme: Mart 02, 2020, 09:25:10 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : Mart 02, 2020, 01:10:00 ÖÖ »

Kimsenin kimseyi ayrıştırdığı falan yok. Forumda herkes kendi değerini belirliyor. Kimisi sevecenliği ve muhabbetiyle, kimisi soruları cevaplamasıyla, kimisi bir şeyler üreterek, kimisi bizleri arayıp da bulamadığımız retrolara kavuşturmasıyla. Eğer kendisini başkasından daha değersiz hisseden varsa sorunu kendisinde aramalı bence.
Tepki mesajlarını ve onlara verilen cevapları bölüp yeni bir başlık oluşturdum. Madem tartışmak istiyorsunuz buyurun herkes kurtlarını döksün bakalım.
👍👍👍
commodore007
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mart 02, 2020, 01:12:07 ÖÖ »

https://www.youtube.com/watch?v=3LVov9eNU6c
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: