Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet"Bu cumartesi günü bende fazlalık olan ürünleri burada bulabileceksiniz." başlığına tepkiler
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: "Bu cumartesi günü bende fazlalık olan ürünleri burada bulabileceksiniz." başlığına tepkiler  (Okunma Sayısı 29087 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Mart 02, 2020, 06:09:52 ÖÖ »

Konu forumun eleştirisine geldiği için yazmak istiyorum tekrar. Hala anlamakta güçlük çekiyorum ve anlatamıyorum. foruma eleştiri olabilir beğenilir beğenilmez yöneticiler eleştirilebilir ama konu bu değil ki burada .
Konuyu açan arkadaş merak uyandırıcı biraz sıra dışı biraz garip bir başlık açtı sonrasinda yöneticiler tarafından kayrıldı mı ? ona daha kolay satış yapması için yol mu açıldı bu şekilde bir ayrımcılık mı yapıldı?
Cevap tabii ki hayır diyeceksiniz
buradaki olay konunun eğlenceli bir tarafa doğru gitmesinden dolayı hoş bir muhabbet yaşamımızdı . çoğu arkadaşımızın da hoşuna gitti .ürünleri bekliyoruz çekirdeğimizi aldık bekliyoruz biraz geyik yapıldı. Yöneticiler de 24 saat forumu takip etmek zorunda değil hatayı gormemis de olabilirler veya görmüşlerdir belli bir süre sonra aksiyon almışlardır. bu süre zarfında konuyu açan kişi çok sayıda satış yapmış da değil .bu kisinin yöneticilerin tanıdığı birisi olduğunu sanmıyorum.  Foruma eleştirilerini getirmek istiyenler getirebilir konu o değil ki geyik yapıldı surada o anlasilmadi ya da fırsat bilindi .ben de forum'da maaşlı uzman olarak çalışmıyorum ve burada forum ve yöneticilerini savunmuyorum ama haksız olduklarını da dusunmuyorum.

Örnekle açıklama : ( yönetim özellikle bu başlığa dokunmadı veya zaaf var ihtimalli)
Yetenek sizsiniz yarışmasına bir yarışmacı cikti. O kadar yeteneksiz ki amanın. Acun ve diğerleri butona basmıyor bir türlü. Millet gülüyor eğleniyor. Halbuki kural gereği basmaları lazım. Hatta diğer yarışmacılara da haksızlık olabilir bu durum. Biraz bekliyorlar çünkü bakıyorlar ki millet egleniyor biraz geç basıyorlar butona ve eliyorlar. Burada diğer yarışmacılara ne haksızlık oldu ne de o kişi turu geçti.
« Son Düzenleme: Mart 02, 2020, 08:39:45 ÖÖ Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
cidocego
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Mart 02, 2020, 06:25:12 ÖÖ »

Bence gereksiz bir tartışmayla kutuplaşmanın gereği yok diye düşünüyorum. Örneğin geçende ben topladığım retro bilgisayarı paylaştım. Forum arkadaşlarımız güzel yorumda bulundu. Ama birçoğu yorum yazmadı diye de gruplaştıklarını iddia edemeyiz. Bu başlığı açan kişiyi tanımıyorum, neyi amaçladığını bilmiyorum ama şu anda boş yere birbirimizle sürtüşmek ancak şununla açıklanabilir. Bir deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış.

RoborG
-Commodore PC10-III, 12" Monochrome Monitör,5.25 360 KB FDD
-P3 450 CPU, 128MB SD-Ram,80GB HDD, 32X Creative infra, 5,25" Audicom-727 PC Kasetçalar
Emrahceb
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Mart 02, 2020, 08:50:43 ÖÖ »

Tepki mesajlarını ve onlara verilen cevapları bölüp yeni bir başlık oluşturdum. Madem tartışmak istiyorsunuz buyurun herkes kurtlarını döksün bakalım.

Madem bu yüzden oluşturdunuz ben de sıkıntılarımı dile getireyim.

ilki toplaşmadan gelsin 1-2 kişi dışında herkes kendi halinde ve soğuk idi, yeni birilerini aralarına alma gibi bir niyetleri yoktu. Ama o 1-2 kişi yeter de artar. Özellikle bir üyenin diğeri ile konuşmasında "Abi ortalıkta çok cihaz var nasıl göz kulak olacağız" cümlesine diğer arkadaşın "eskiler sorun değil de yeni 1-2 kişi var onlara dikkat etmek lazım" tarzında bizi hırsız yerine koyan söylemden sonra ortamdan ayrıldım.

2.si İlker üstad ile konuşmuştuk belki hatırlar, ben c64 ten direk PC ye geçmiş biri olarak hep bir A500 özlemi duydum şartlar ve durumlar el vermedi olmadı. Sizler gibi programcı ya da elektronikten anlayan biri de değilim açıkcası, dayımda bir A500 vardı onu alır sizler sayesinde geliştiririm diyordum maalesef o cihaz sizlere ömür .
Dolayısı ile geçen hafta açılan 2 başlık beni heyecanlandırdı. 1.si Avukatka nın açmış olduğu, ki cihazlarına çok iyi baktığı ve özen gösterdiği fotoğraflardan belli oluyor 2. si de şu an bu tartışmalara konu olan başlık. Açıkcası Avukatka ya attığım mesaja dönüş olmadı işlerinin yoğunluğundan ya da YENİ olduğumuz için umursamamasından olabilir. Ama bu başlığa attığı "şimdi mezarcılar üşüşür" mesajından yola çıkarak yeni üyelere bakış açınızın mezarcı ya da buradan ucuza düşürüp 2 gün sonra Sahibindende 2 katına okuturlar gibi olduğu düşüncesini çıkardım. Zaten bu başlık da fos çıktı, öyle hepimiz şiştik birbirimize patladık.
Ama doktor,avukat,mühendis,yönetici vs gibi özellikle aynı çağın çocukları olmasak burada işimiz olmazdı diye düşünüyorum.
Oyh çok söylendim içim şişti açıkcası, İlker Fıcıcılar a tekrar teşekkür ederim beni bu forumla tanıştırdığı için, şimdilik yine köşeme çekilip sessiz kalmayı planlıyorum.
Teşekkürler serzenişimi dinlediğiniz(okuduğunuz) için.
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mart 02, 2020, 10:16:22 ÖÖ »

İlker üstad ile konuşmuştuk belki hatırlar, ben c64 ten direk PC ye geçmiş biri olarak hep bir A500 özlemi duydum şartlar ve durumlar el vermedi olmadı. Sizler gibi programcı ya da elektronikten anlayan biri de değilim açıkcası, dayımda bir A500 vardı onu alır sizler sayesinde geliştiririm diyordum maalesef o cihaz sizlere ömür .

Bana biraz zaman verebilirseniz size uygun bir A500 ayarlayabilirim. Piyasada fiyatlar uçtu ve bulmak zor. Ama sizi kazanmak için ben uygun birtane ayarlayabilirim. ilgilenirseniz mesaj atın.
« Son Düzenleme: Mart 02, 2020, 10:17:57 ÖÖ Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mart 02, 2020, 10:41:30 ÖÖ »

Gözlemlediğim iyi şey @Amstrader ile amstradcı arkadaşlar sıkı bir forumcu yakalamışlar , Tam ve sıkı muhalefet. @DoktorCPC ile tanışın derim tanışmadı iseniz , sizide whatsup grubuna alsınlar
Ayrı ve aykırı düşünceler iyidir. Dinamizm sağlar. Hoşgörü ve empatiyi kullanırsanız düşünceleriniz bakış açınızda genişlersiniz. @Fort_Apocalypse'in yazısına birebir katılıyorum.
« Son Düzenleme: Mart 02, 2020, 10:53:03 ÖÖ Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Mart 02, 2020, 10:49:48 ÖÖ »

Tahminlerin aksine insan her zaman forumu takip edemiyor. Her an sizlere en güzelini sunmak için hizmet etmeye hazır ve nazır olamıyoruz. Çok özür dileriz. Kusura bakmayın... Arada aksaklıklar oluyor. Arada direkt müdahale etmiyoruz... Bazen olsun arkadaş biraz heycanlı ve yeni, diğer arkadaşların katılımıyla kendi içimizde bazı şeyler hal olsun istiyoruz. Ceberrut bir yönetim olsunda istemiyoruz. Olduğunda başka, olmadığında başka eleştiriler geliyor...

Ben sadece 1-2 şeye takıldım yazılanlardan Kahkaha Hani yöneticilerde belki 1-2 faydalanırız diye ses çıkarmamışlar falan Kahkaha Ben alındım bundan... Hatta Cumartesi gününü kaçırdığıma çok üzüldüm Kahkaha

- Forumda demokrasi olması, ülkenin jeopolitik durumu falan Kahkaha yapmayın ya...
- Yeni gelenlere ayrımcılık yapılması konusuna bir şey diyemeyeceğim... Kişisel olarak böyle bir tercihimiz yok. O nedenle birileri "xxxxx püsürü tutan bir elek olarak adlandırılıyor" forumu. Herkese kapımız açık, özelden mesaj atıp, foruma ya da toplantılara insanda çağırmıyoruz. Eğer insanın içinde varsa o cevher, çıkıyor forumda. Proje yapanlara bakın... Hiç biri neredeyse bir forumda, bir platformda keşf edilmiş arkadşlar değillerdi. İlk mesajlarını attıklarında kimse tanımıyordu (isimlerini saymıyayım). Engel olmadık, dışlamadık... Sıfırdan gelip baş tacı yaptık... İnsanda olmayanı çıkaramayız, ama olanı da engellediğimiz görülmemiş.

Eğer ayrımcılık yapılıyor diyorsanız da haksızsınız diyemem...Foruma katılımı olan, sohbetlere katılan ve forumda yer edinmiş, herkesin değer verdiği çok insan var. Onların yeri ayrı, onlara ayrımcılık yaptığımız doğrudur..Ama bu her forumda, her ortamda böyledir.

- Bu kadar kasılacak bir şey değil. Bazılarınız için bir Atari800XL, commodore64 belki çok önemli. Ama bizim böyle takıntılarımız yok. Yönetimdeki herkesi bilen biri olarak, böyle bir istekte biz zaten kendi aramızda cihazları hediye ediyoruz. Bir ilandan bize bir şey düşecek diye ses çıkartmamışız falan...hem komik, hem ayıp...Belki insanın içindekinin dışa vurumu...

-son olarak hep aynı şeyi dile getiriyoruz...Ayranımız budur, yarısı sudur. Kimseden bir beklentimiz yok. Elde edeceğimiz bir fayda yok. Biz elimizden geldiğince faydalı olmaya çalışıyoruz. Olamıyorsak da, sorun değil. Daha fazla çalışma, emek harcama gibi bir niyetimizde yok bilesiniz..

kontrol etmeden yolluyorum...ne kadar sürç-i lisan varsa af ola...Yoksa bitmeyecek Kahkaha

stealth
Üye

1970s,1980s,1990s...En guzel zamanlar...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Mart 02, 2020, 10:51:00 ÖÖ »

Şu anda sayfaya girdim ve şok geçiriyorum. Evet bu başlığı attım bir sinerji oluşsun diye. İnsanlarda merak uyandırsın diye. Başlık yazarım biri bana yok başlığı şöyle böyle yaz diye akıl verir. Sayfaya bazı nedenlerden dolayı giremem sona burası panayır alanına döner. Evet elimde 3-5 birilerinin işine yarayacak cihaz vardı. Satayım dedim. Cumartesi bilgisayarı açamadım. Vefatımız vardı çünkü. Ama bazıları bunu anlayamadı. Ben birşey demek istemiyorum. Commodore'cu olmak bir ruhtur, kültürdür. O dönemi yaşayan anlar ancak. Ama bizler galiba bazı özelliklerimizi çoktan mezara gömmüşüz. Birşey satmak istemiyorum bu saatten sonra. İlgili başka satış siteleri var. Koyarım oraya satılır satılır satılmaz ise de ben ölene kadar durur hepsi. Sorun değil. İyi günler herkese. İsterseniz başlığı da kapatabilirsiniz sevgili moderatörler...  

Psion Organiser,Casio Fx710p,Gameboy Dmg01,Zx Spectrum 48k,Atari 800xl,Commodore Vic20, Commodore 64 Breadbin+1541,386dx40pc,486dx2-66pc,Pentium 166mmxpc,Thermaltake Pc,Korg wavestation sr,E-mu Proteus 1,Korg Triton Classic,Roland Sc-55 Sound Canvas,Akai Sampler,Cubase 10
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Mart 02, 2020, 10:55:38 ÖÖ »

Konu zaten, alım satım ya da ilandan, geleneksek forum eleştirileri başlığına döndü Kahkaha Satan satsın, satmayan satmasın değil konu...Oraya biraz geçmişiz...

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Mart 02, 2020, 11:21:45 ÖÖ »

Başınız sağ olsun.

Şu anda sayfaya girdim ve şok geçiriyorum. Evet bu başlığı attım bir sinerji oluşsun diye. İnsanlarda merak uyandırsın diye. Başlık yazarım biri bana yok başlığı şöyle böyle yaz diye akıl verir. Sayfaya bazı nedenlerden dolayı giremem sona burası panayır alanına döner. Evet elimde 3-5 birilerinin işine yarayacak cihaz vardı. Satayım dedim. Cumartesi bilgisayarı açamadım. Vefatımız vardı çünkü. Ama bazıları bunu anlayamadı. Ben birşey demek istemiyorum. Commodore'cu olmak bir ruhtur, kültürdür. O dönemi yaşayan anlar ancak. Ama bizler galiba bazı özelliklerimizi çoktan mezara gömmüşüz. Birşey satmak istemiyorum bu saatten sonra. İlgili başka satış siteleri var. Koyarım oraya satılır satılır satılmaz ise de ben ölene kadar durur hepsi. Sorun değil. İyi günler herkese. İsterseniz başlığı da kapatabilirsiniz sevgili moderatörler... 

Emrahceb
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Mart 02, 2020, 11:28:08 ÖÖ »

Sevgili Stealth, öncelikle başınız sağolsun, bizim sizin başınızdan geçenleri bilme şansımız tabi ki yok ancak sizin yaratmış olduğunuz beklenti bir süre sonra biz arkadaşlar(forumdaşlar) arasında beklerken vakit geçirme amaçlı olduğunu düşündüğüm bir takılma ve espri kaynağına dönüştü, daha sonra nereden anlamadığım şekilde de insanların bunca zaman içinde biriktirdikleri konuları açığa vurdukları bir başlığa dönüştü.

Benden eski üyesiniz, ben de haddimde olmadan sizi kaybetmek istemeyiz demek isterim.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Mart 02, 2020, 11:38:04 ÖÖ »

@stealth: başınız sağolsun (gözümden kaçmış). Olayın sizinle alakası yok. Arkadaşlar sizin başlıktan sonra güzel bir muhabbet çevirmişler. Sonradan okudukça bayağı eğlendim. Ama bazıları ne yazık ki bu alım satım işlerini haddinden fazla ciddiye aldıklarından, anlaşmazlık olmuş...Olay sonra yönetim eleştirisine dönüşmüş vs... Konu sizin başlık üzerine gelişmiş olsa da, sizinle alakası yok...

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Mart 02, 2020, 11:44:25 ÖÖ »

@stealth,  Başınız sağ olsun, Merhuma Allah Rahmet eylesin.

cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Mart 02, 2020, 11:56:54 ÖÖ »

@stealth başınız sağolsun Allah rahmey eylesin

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
SouLPoWer87
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Mart 02, 2020, 12:15:01 ÖS »

Başınız sağolsun mekanı cennet olsun inşallah 🙏

İnsan imkansızı başarabilir sözü yetersizdir. İnsan imkansızın da ötesine gidebilir..

+90'lar da çocuk olmak..
+Commodore Amiga Aşkı
+Jay Miner
+Paula
+Agnus
+Denise
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Mart 02, 2020, 12:22:20 ÖS »

Başınız sağolsun
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6   Yukarı git