Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Megadrive Controller Port Yardım  (Okunma Sayısı 4114 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wakazake
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 03, 2020, 01:55:52 ÖÖ »

Arkadaşlar elime yeni geçen megadrive da Port1 joypad b tuşu basılı kalmış gibi davranıyor. Daha önce rastlayan, sebebi hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Kartta fiziki sorun görünmüyor.
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2020, 14:18:25 ÖS »

Sorun porttanmı,gamepadden mi kaynaklı önce ondan emin olmak gerek.Elinde ikinci bir gamepad varsa ve taktığında aynı sorunu yaşıyorsan porttan kaynaklı olabilir.
Bana gamepad kaynaklı gibi göründü,kablo kopukluğu,lehim çatlağı var mı incelemek gerek.

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2020, 15:27:15 ÖS »

oyun kolunu açın pislik, nemden dolayı board ile tuş arasındaki plastik yapışıyor alkol veya kaliteli kolonyağı ile temizleyin
yada temiz ise kol vidaları çok sıkılmışta olabilir.

Arkadaşlar elime yeni geçen megadrive da Port1 joypad b tuşu basılı kalmış gibi davranıyor. Daha önce rastlayan, sebebi hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Kartta fiziki sorun görünmüyor.

acalitos
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2020, 15:44:42 ÖS »

sorun hala devam ederse kola temas eden lastik kısmı kursun kalem kullanarak ucudan toz haline birmiktar getirip kulak cubugu ile lastik temas noktasına uygulayın
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2020, 17:26:39 ÖS »

Tarif ettiğin bana pull-up direnç sorunu gibi geldi. Devre şemasına biraz göz gezdirdim Megadrive'da pull-up dirençler internal yani ilgili entegrenin içindeymiş. Kontrolcü portlarında sadece iki tane direnç ve portların önünde EMI filtreleri var. Dirençlerin değerlerini ölçtüğünde 330k olması lazım. Filtreler nasıl kontrol edilir bilmiyorum.

wakazake
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 06, 2020, 15:39:50 ÖS »

Tarif ettiğin bana pull-up direnç sorunu gibi geldi. Devre şemasına biraz göz gezdirdim Megadrive'da pull-up dirençler internal yani ilgili entegrenin içindeymiş. Kontrolcü portlarında sadece iki tane direnç ve portların önünde EMI filtreleri var. Dirençlerin değerlerini ölçtüğünde 330k olması lazım. Filtreler nasıl kontrol edilir bilmiyorum.
hocam şemalar dijitaldeyse mail atabilir misin?
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 06, 2020, 21:35:59 ÖS »

Şemaları google'dan bulup bakmıştım. Linki burada:

https://gamesx.com/wiki/lib/exe/fetch.php?media=schematics:genesis_cpu_and_custom_chips.png

Kontrolcü girişlerinin detayını aşağıya kopyaladım.

* Capture.JPG (49.89 KB, 567x336 - Görüntüleme: 351 kez.)

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: