Merhaba sevgili Commodore.gen.tr üyeleri,
Yine çiçek gibi bir edevatla karşınızdayım

. Bu seferki projemiz Finlandiya'dan. Fin bi arkadaş amiga 500 68000 CPU slotuna takılan bir IDE sürücüsü üretmiş,
amiga.org sitesinde satışa çıkarmış durumda. Tahmin edebileceğiniz gibi hemen aldım, pakette bugün elime geçti, bu başlıkta müsade ederseniz izlenimlerimi aktaracağım

Bu kart, amiga 600 ve 1200'ün IDE çipi gayle'i emule etme esasına dayanıyor. Yani amiga 500'ünüz bir anlamda amiga 600 IDE portuna kavuşuyor. Tabi bu IDE portunu kullanabilmek için gayle çipini destekleyen bir kickstart'ınız olması gerekiyor (37.350^den büyük). Alet gayle emulasyonu yaptığı için amiga600/1200 için üretilen yazılım/donanımlarla uyumlu olduğunu tahmin ediyorum. Hemen bir workbench kurulumu yaptım ve ide-fix kurdum. Ve slave olarak cd-rom'umu gösterebildim

Yanlız alet tam olarak tak ve çalıştır değil. Amiga 500 genişleme yuvasından iki sinyali bu karta bağlamanız gerekiyor. Aşağıdaki fotoğrafta benim yaptığım işlemi görebilirsiniz. Genişleme yuvasından 17 ve 19. pinlerden sinyal çekiliyor.
Projenin ana sayfasında daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.
Şu Finlilerdede her türlü numara var azizim

WinUAE desen, Linux desen, BlizKick desen hep Fin

Bu arada ben aldığımda alet 50 Euro artı posta idi, şimdi 40 Euro'ya düşmüş

elinde sadece 17 kart var, amiga 500 (muhtemelen 1000 ve 2000'de de çalışacaktır) için bir harddisk kartı arıyorsanız elinizi çabuk tutun derim