Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelVampire vb gelişmeler, Amigayı Amigalıktan çıkarır mı?
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Vampire vb gelişmeler, Amigayı Amigalıktan çıkarır mı?  (Okunma Sayısı 40407 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ağustos 09, 2020, 11:30:56 ÖÖ »

hala yanlış bilinenler var.
1-Vampir turbolar genelde işlemci ve rtg grafik dışında amiga çipsetlerini kullanıyorlar. PPC ve bvision ikilisinden tek farkı full 68k. uyumlu.
2-Vampir üzerindeki işlemci mimarisi 64 bit, yani önü açık.
3-İşlemci hızı FPGA sınırlarına dayanıyor. Daha hızlı FPGA ve Asic daha çok hız sağlar ama aktarılmasının zaman alacağı söyleniyor. Ama gelecekte olacak.
4-Video izleniyor mu diye gülmeyin şu an mpeg izleniyor.
5-Günümüzde 4000, 2000 gibi amigalara bir çok kart eklemiş insanlar var.
6-Vampir 1200 inceleme yazacaktım ama çok kurcalamaktan Vampiri bozdum. başka bahara kaldı.
7-WHD oyunlar grafik kartlı amigalarda çalışıyor ve eski portundan görüntü alıyorsunuz. RTG destekleyenler. yeni porttan gösteriyor.
8-Vampir bağımsız da önemli bir gelişme sadece amiga çalıştıran bir sistem. uyumlulukları da gün geçtikte artıyor. Mister, minimig gibi uyarlamaları işlemci hızı ile geçiyor.
9-Fazla uzatmasak, siz disketinizi takın oynayın demiştim konu çok uzamış.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
ekalkici
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ağustos 09, 2020, 11:54:42 ÖÖ »

Haydar Abi Vampir'in teknik özellikleri biliniyor zaten hızlı bir alet, ona kimsenin lafı olacağını sanmıyorum. İsteyen istediği cihazı , turbo kartı da kullanır buna da kimse karışamaz.

Mesel şu ki , bir arkadaşımızın alım ilanındaki cümleyi alıntılayıp bir soru sormuşsun.Buna ben de dahil bir kaç arkadaş görüş beyan etmiş. Ben Vampir yerine ACA , Warp veya Blizzard tarzı kartları sevdiğimi belitmişim.

Fakat nedense bundan sonra ne çocukken 500 tercih edenlerin parası yetmediği kalmış, ne de başka arkadaşlarımızın yazılarını bitirirken "gidin disket takıp oynayın" diye akıl vermeleri...  Oysa amiga.os veya savagery gibi arkadaşlarımız gayet güzel bir uslüpla kendi tecrübelerini karşısındaki insanı kırmadan anlatmışlar.

Vampiri gerek 500 gerek 2000 üzerinde kullanıp belli bir süre test etmiş fakat satın almamış veya satmamış biri olarak "gidin vampirinizle internette surf yapın" diye size cevap verseydim sanırım hoşunuza gitmezdi.

Amiga 1200 Black / Rev 1D4 / TF1260 + 68060 Rev5 @75 MHZ / 8GB CF HDD / 3.2.1 Rom / Clock
Amiga 500 / Rev 6A / 1MB RAM / 1.3 ROM / Clock
Commodore 64C / 1530 C2N Datasette
Commodore 1084S
GBSControl / Samsung 793DF / Samsung 957MB
amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Ağustos 09, 2020, 12:00:16 ÖS »

Bende düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Bende de oldum olası bir şeyi dönemine uygun kullanma, klasik çizgisini koruma hevesi var. Misal 1979 Model Bir Ford Taunus'u ele alalım. Şuan yani yıl 2020'de 1979 model bir Ford Taunsu'm olsaydı. Ona ne çelik jant takardım, ne geri görüş kamerası, nede başka bir şey. Hatta içindeki kaset çaların bile orjinal olmasını isterdim.

Her şey gibi buda bir bakış açısı tabiki. Bazı motiflerin, o dönem ki duygularla ortaya çıktığını ve gücünü tam anlamıyla yaşadığını düşünürüm.

Amigayı kendi dönemin de maksimum konfigürasyonu neyse o şekilde kullanmayı ben kendi adıma tercih ederdim.

Amiga'nın devamı olsaydı, o zaman modeline göre konuşabilirdim belki. Misal Amiga one sahibi olsaydım o zaman olaya farklı bakabilirdim. İnternete girip, oyunlarımı WHDload oynamayı, müzik dinlemeyi, video izlemeyi vs için Amigam da yapabilirdim. Ama bunları yapmak içinde eski bir Amigayı kullanmazdım. Tercih meselesi. Tartışmaktan ziyade fikrimi beyan etmek amacı ile yazdım.

Yapma Eşref verdiğin otomobil örneği ile hiç örtüşmüyor Amiga konusu.

Ben şahsen pi'yi Amiga olarak kullanmaktan çok memnunum. Yanımda istediğim yere taşıyabildiğim bir Amiga benim için. Olası ilk toplantıya da getireyim de Sensible turnuvasını onda yapalım Kahkaha

Ha bu arada şunu da ekleyeyim, standalone Vampire, ya da Mist gibi cihazları öve öve bitiremeyip de pi ile Amiga kullanmayı "ama o emulasyon" diyerek iteleyen arkadaşlara da hiç anlam veremiyorum.

Şahsen benim için deneyim önemli, Amiga deneyimini en optimum hangi cihazla alıyorsam onu kullanmayı tercih ederim, daha önceki mesajlarımda da söylemiştim 030 ve 8 MB Fast ramli bir A1200 bana o deneyimi tam vermiyor, pi daha iyi bir tercih benim için. 060'lı bir makinem olsa durum başka olurdu tabi.
« Son Düzenleme: Ağustos 09, 2020, 12:05:26 ÖS Gönderen: amiga.os » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Ağustos 09, 2020, 12:06:46 ÖS »

Ben Vampire kartı sırf A500'ümde TV Paint kullanmak için almıştım.
Bir de wacom tablet alınca harika bir deneyim ve kullanım alanı çıktı ortaya.

Lafta değil gerçekten işlerimde kullanıyorum.

Hatta Tersdergi'ye sadece A500 + TV Paint ile çizilmiş bir köşe hazırlıyorum. Çok yakında buradan da duyuracağım.

Bu anlamda Vampire edindiğim ve kullandığım için çok memnunum.

Alper sen özel bir kullanıcısın. Yerde gördüğün kömür parçasıyla da çizim yapar, başarılı karikatür ya da çizgifilmlere imza atarsın. Konu senin Amiga kullanıp bir şeyler üretmen değil. Konu nedir henüz ben de tam vakıf olamadım ama Kahkaha Vampire Amiga'nın geleceğidir ya da Amiga'nın yeni nesli buradan yürüyecek gibi bir düşünce varsa benim açımdan yeni ve özel yazılımlar geliştirmediği, sahip olduğum ve kullandıklarımdan daha iyisini sunmadıktan sonra, bir zorlamadan ibaret kalacağı düşüncesindeyim. Bu bağlamda şimdilik 030, 040, 060'lı ya da diğer turbo kartların sunduğundan çok büyük, çok farklı bir deneyim sunduğunu düşünmüyorum. Geleceği ne olur bilinmez ama "daha hızlı" Amiga'yı tanımlamak için yeterli gelmiyor. Ama bu vampire kötüdür ya da gereksiz anlamında değil. Çok güzel bir çalışma, yeni bir ekosistem oluşma ihtimali var, Amigası bozulan yok olanlar için de bir alternatiftir. Ama Amigasını klasik haliyle, eskiden olan donanımla kullanmak, oynamak garipsenecek bir durum da değildir. Hatta zubizaretta kartı bile olsa, yaptığımız sonuçta Deluxe Paint, LW ile eğlenmek ya da oyun oynamaktan, demo izlemekten öteye gidemiyor. Gitmesine gerek var mı? yorum yapmak zor...

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Ağustos 09, 2020, 13:36:21 ÖS »

@amiga.os valla değerini bilememişiz o günlerin. Baksana şimdi hadi deyince de buluşamıyoruz. Zamanın değerini iyi bilmek lazım. Oynayalım valla bende çok özledim abi. Pi, normal, vampire fark etmez bir arada olalım oyun atalım neşelenelim

Sen bana ne bakıyorsun bu arada abi ben doğrudur yanlıştır dan ziyade. Kendi duygu ve düşünce dünyamdan böyle yansıyor ben bu şekilde yapmaktan hoşlanıyorum diye not ettim. Yoksa şu yanlış bu yanlış çok da yargı vermek kesin yargıda bulunmak değildi amacım.

Hele istemeyerekte olsa haydar abiyi üzdüysem yakarım o Taunus'u. Sevgiler.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Ağustos 09, 2020, 14:20:39 ÖS »

Alınmıyorum. kırılmıyorum. Sacece yazdıklarınıza gülüyorum.
İmzama bakın ne yazıyor.

Amiga fanatiği.... 

LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 2000
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Ağustos 09, 2020, 14:27:20 ÖS »

Amiga 500 + 512 K + Internal GOTEK  Karizmatik

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Ağustos 09, 2020, 14:40:30 ÖS »

Internal Gotek'li Amiga, amigamıdır?

haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Ağustos 09, 2020, 14:43:37 ÖS »

200 tane disketten 20 tane sağlam çıkmazsa. Bir de zamanında olsaydı Commodere onu takardı da. Aslında ben fanatik adamım demek istemiştim. gelişme konusunda tabii.

Amiga fanatiği.... 

LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 2000
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Ağustos 09, 2020, 15:26:39 ÖS »

Vampire bence Mist/Mister gibi tam FPGA çözümlerden daha 'Amiga' bir donanım. Gerçekte olmayan yeni ve hızlı bir sanal MC68080 desteği sunmasının ne zararı olabilir ki? Standalone versiyonu için düşüncem daha karışık ama...
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Ağustos 09, 2020, 15:29:28 ÖS »

Ben degildirden yanayım

C64 ve A500 gerisi teferruat
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Ağustos 09, 2020, 15:37:24 ÖS »

Ben degildirden yanayım

Aynı söz Amiga 500 plus, 600 ve 1200 çıktığında da söylenmişti.

Amiga fanatiği.... 

LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 2000
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Ağustos 09, 2020, 15:48:29 ÖS »

Bizim sevdiğimiz şey Amiga içindekiler değil yaptıkları. Bu durumda winuae bile gerçek bir amiga bence çünkü Amiga nın yapamadığı şeyleri yapabiliyor artık. Yüzde yüz uyumlu olsun yeter çünkü artık yeni bir şeyler. En azından profesyonel olarak çıkmayacak..

Amiga one yolu da yıkanmış gözüküyor. Ppc ölü yatırım oldu.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Ağustos 09, 2020, 17:04:34 ÖS »

winuae'de Amigadır seviyesine gelmişsek tamamdır Kahkaha Cep telefonu Amigamıdır? Tablet?

Amiga Amigamıdır Kahkaha

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Ağustos 09, 2020, 17:25:41 ÖS »

İşyerinde 320x240 Winuae açıyorum, verdiği hazzı evde crt yada fullhd alamıyorum, winuae candır
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: