Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAliexpress siparişim 1 aydır gümrükte bekliyor
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Aliexpress siparişim 1 aydır gümrükte bekliyor  (Okunma Sayısı 11452 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 19, 2020, 08:32:25 ÖÖ »

Herkese Günaydın,

Aliexpress ten 1 adet tapeport edge connector aldım. Cainiao Super Economy ile yollanan kargo 16.07.2020 de Türkiye'ye ulaştı. Trace yapınca halen gümrükte bekliyor olarak görünüyor.
  Kargonun beklediği gümrük, İstanbul' da mı? Yoksa bulunduğum şehirde lokal bir gümrük mü? Sizce kargonun akıbeti nasıl öğrenebilir?

F_P_G_A
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2020, 08:51:59 ÖÖ »

Eğer gümrüklü işlem ihbarı geldiyse gitmeniz gerekiyor.

Normalde hir hafta bekletip geri yolluyorlar.
PTT şubesi sizi evde bulamadı diyelim. Gidip almak için yine 1 haftamız var
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2020, 09:07:03 ÖÖ »

Eğer gümrüklü işlem ihbarı geldiyse gitmeniz gerekiyor.

Normalde hir hafta bekletip geri yolluyorlar.
PTT şubesi sizi evde bulamadı diyelim. Gidip almak için yine 1 haftamız var

Aliexpress sayfasında sadece kendi takip numarası var(UB ile başlıyor). PTT ye verilince; PTT için ayrı bir takip numarası çıkar mı?
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 19, 2020, 09:24:01 ÖÖ »

Herkese Günaydın,

Aliexpress ten 1 adet tapeport edge connector aldım. Cainiao Super Economy ile yollanan kargo 16.07.2020 de Türkiye'ye ulaştı. Trace yapınca halen gümrükte bekliyor olarak görünüyor.
  Kargonun beklediği gümrük, İstanbul' da mı? Yoksa bulunduğum şehirde lokal bir gümrük mü? Sizce kargonun akıbeti nasıl öğrenebilir?

Aliexpress in gönderdiği kargo firması veya PTT sayfasından kargo takip numaranızla cihazınızın hangi gümrükte olduğunu anlayabilirsiniz. Devamında size herhangi bir davet yazısı veya uyarı yazısı gelmeden de hangi gümrüğe geldi ise gidip T.C. numaranızla kargonuzu teslim alabiliyorsunuz. Ben kendim için 2-3 kere böyle yaptım. Öncelikle tabi ki hangi gümrükte cihazınız onu bilmelisiniz.
« Son Düzenleme: Ağustos 19, 2020, 09:54:11 ÖÖ Gönderen: freedom » Logged

solitude
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 19, 2020, 09:28:03 ÖÖ »

Selam, aynı şey benim de başıma geldi. Beklemeye devam etmenizi tavsiye ediyorum. (1.5 aya yakın gümrükten geçmesi bekleniyor noktasında bekleyen ürün elime ulaştı.) Muhtemelen işlem yoğunluğundan dolayı gecikme yaşanıyor.

CPC-C64-AMIGA
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ağustos 19, 2020, 10:43:09 ÖÖ »

Hatırladığım kadarıyla "Cainiao Super Economy" registered bir shipping değil, yani takip numarası: imza karşılığı teslimat yapılan gerçek bir takip numarası değil. Postacı Corona tedbirleri kapsamında apartman kapısına bırakıp gitmiş olabilir.
Sakıncası yoksa, (eğer özel bilgileriniz görünmüyorsa) takip numarasını paylaşırsanız daha detaylı cevaplar alabilirsiniz.
« Son Düzenleme: Ağustos 19, 2020, 10:47:23 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 19, 2020, 11:39:16 ÖÖ »

Hatırladığım kadarıyla "Cainiao Super Economy" registered bir shipping değil, yani takip numarası: imza karşılığı teslimat yapılan gerçek bir takip numarası değil. Postacı Corona tedbirleri kapsamında apartman kapısına bırakıp gitmiş olabilir.
Sakıncası yoksa, (eğer özel bilgileriniz görünmüyorsa) takip numarasını paylaşırsanız daha detaylı cevaplar alabilirsiniz.

Herkese cevapları için teşekkür ederim.

Track kodu bu: UB084280599LV

Cainiao Türkiye gümrükte diyor, track17 Litvanya çıkartıyor, ayrıca UKİM i de aradım bu numara yanlış, barkod numarası lazım dedi. Satıcıdan barkod numarasını istedim bakalım cevap verecek mi?

Meblağı yüksek bir alım değil, o kadar beklediğime yanıyorum.

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ağustos 19, 2020, 12:04:49 ÖS »

http://parcelsapp.com/en/tracking/UB084280599LV

16 Temuzda Türkiye'ye ulaşmış, aslında çoktan gelmiş olması gerekiyordu. "REGISTERED" olmadığı için postacı kapıya bırakıp gitmiş ve oradan kaybolmuş olabilir.
« Son Düzenleme: Ağustos 19, 2020, 12:06:27 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

retrocu.6
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 19, 2020, 18:42:43 ÖS »

Yurtdışından iğne bile alsanız vergisi olduğu için kapıya bırakıp gitme işin artık bitti. Para alacağı için mecbur imza karşılığı teslim yapıyorlar. Caiano kayıtlı bir posta değil. Çin'den çıktıktan sonra takip edemezsiniz. Benim kargolarım geleli aylar oldu hala Çin'den çıktı diye gösteriyor. Muhtemelen daha gelmemiştir.
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 19, 2020, 18:56:15 ÖS »

https://global.cainiao.com/detail.htm?mailNoList=UB084280599LV

kargonuz Türkiye'ye ulaşmış gözüküyor, kargonuzun size ulaşması lazımdı, çok küçük bir paketse postacı apartmana bırakıp gitmiş olabilir ya da birisi sizin kargoyu çalmış olabilir. benim bir tane kargo o şekilde kayboldu, 60 gün sonra mecburen aliexpress'e full refund için başvurup ödediğim parayı geri almıştım.

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ağustos 19, 2020, 21:36:51 ÖS »

UB084280599LV Bu tür postalar Litvanya üzerinden geliyor. Aslında gümrüğe ulaştı dediği Litvanyaya ulaşmış oluyor. Oradan Uluslararası dağıtıma girmesi gerekiyor. Türkiyeye geçtiğinde PTT aramada görülüyor. Benimki de aynı tarihte ulaşmış. Bekliyoruz.
Bazı gönderiler de Azerbeycan üzerinden geliyor. orada gönderi no değişiyor.
https://www.17track.net/tr bu site değişen kodu buluyor.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ağustos 19, 2020, 22:02:22 ÖS »

UB084280599LV Bu tür postalar Litvanya üzerinden geliyor. Aslında gümrüğe ulaştı dediği Litvanyaya ulaşmış oluyor. Oradan Uluslararası dağıtıma girmesi gerekiyor. Türkiyeye geçtiğinde PTT aramada görülüyor. Benimki de aynı tarihte ulaşmış. Bekliyoruz.
Bazı gönderiler de Azerbeycan üzerinden geliyor. orada gönderi no değişiyor.
https://www.17track.net/tr bu site değişen kodu buluyor.

Evet haydar abi bende aramalarımda Litvanyayı gördüm, ki en mantıklı olanı bu görülüyor.
Kargo ile ilgili yazdığım mesaja satıcı firma elemanı bugün; track yaptığını kargonun yolda olduğunu 15-60 gün alacağını ve de endişe etmememi söylemiş Bende kargoyu nasıl track ettiği ile ilgili bilgiyi sordum daha cevap gelmedi.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ağustos 19, 2020, 23:40:29 ÖS »

Biraz büyük bir parça almıştım. 4 ay sonra geldi. Hatta aliexpreste otomatik onaylanmıştı. Onaylandıktan 1.5 ay sonra tam umudu kestiğimde Bir baktım eve geldi. Umut verir mi bilmiyorum ama geçte olsa elime ulaştı. Ama kesinlikle tracklı alıyorum. Daha önceden tracksız aldığım 2 kargom kayıp olmuştu. Ogünden sonra tracksız almadım ve şu ana kadar gelmeyen ürün olmadı. Rekor seviyede geçiksede.
« Son Düzenleme: Ağustos 19, 2020, 23:43:11 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Mad_Wolf
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 20, 2020, 07:02:26 ÖÖ »

Buna benzer bir olayı şuan ben de yaşıyorum
3 tane kablo aldım Haziran 27'de kargo geldi gözüküyor ama ses seda yok
Öyle duruyor...
Ne gelen var ne giden
egemur
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ağustos 20, 2020, 10:39:37 ÖÖ »

Merhaba, belki sıkıntı yaşayan vardır ama ben China Regestered Air Mail  hızlı bir şekilde aldım paketlerimi. Belki sorunsuz gönderi seçenekleri gibi bir kiste bile oluşabilir .

Commodore 64/64c - 1541 Ultimate+ - Ultimate 64 Elite
Amiga 500 - Gotek Floppy Drive
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: