Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Oyun Geliştirmiyorum  (Okunma Sayısı 14612 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
NESDelisi
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Ekim 02, 2020, 13:14:18 ÖS »

NESDeilisi kardeşimiz, beni üzen tek şey bu güzel forumdaki kibar, saygılı, samimi ve değerli arkadaşlarımıza ve abilerimize verdiğin üstünkörü ve ters cevaplar oldu.

Sana sadece olumlu ve yapıcı yorumlar yazan ve abi tavsiyeleri veren bu güzel insanlara bu şekilde davranman doğru değil. Bu bir tek bu forum için değil hayatın her alanında geçerli.

Hayatta başarmak istediğin şeyleri düşünüp bu konuda kararlı adımlar atmanı tavsiye ederim, gelecek için bol şans ve başarılar diliyorum.

Bu sefer müzik yapacağım, umarım iyi şeyler yapmaya başlarım.

Hevesini köreltme. Biraz ara ver. Sonra tekrar dönersin. Yaptığın işler güzel. Ve daha da güzel olacak.
Oyun geliştirme konusunda yeteneklisin gördüğüm kadarıyla.

Buradaki abilerinin tavsiyelerini kulak arkası etme.

Her işte insanın bunladığı sıkıldığı anlar olur.

Belki de haklısındır.

Ben de ilk başta konuya "ters" cevap verenlerdenim  Aslında ters cevap vermek istemedim ama yazı ortamında tabi daha sert anlaşılabiliyor. Velhasıl NESDelisi arkadaşımızın kısa yanıtları beni de üzmüştü fakat konuyu şimdi daha iyi anlayabiliyorum.

Gördüğüm kadarıyla NESDelisi arkadaşımız çok ama çok emek verdiği, çok ümitler beslediği çalışma(lar) konusunda olumsuz, moral bozan geri bildirimler almış. Empati yapıyorum da ben de çok üzülürdüm...

Fakat NESDelisi dostum sana sesleniyorum, harici unsurlar (faydalı olmayan geri bildirimler, hakaretler, demotive edici hareketler) seni yıldırmamalı. knighTeen87 arkadaşımız oyun dünyasında tecrübeli birisi, onun da bahsettiği gibi başarılı bir çok oyunun arkasında başarısız denemeler ve hayal kırıklıkları var. Sen de vazgeçmemelisin, ama sadece kendin için vazgeçmemelisin. Üstelik yıllardır oyun dünyasını takip ederim değil Türkiye'den, diğer ülkelerden bile NES için oyun yapan çok az insan var. Geliştirdiğin oyunların başarılı olma ihtimali çok yüksek... Sen bizi dinle ve eskisinden daha güçlü olarak devam et...

NES tarzına sahip oyunlar yapmak gibi bir isteğim bile yok, nortmal oyun yapma isteğimde kalmadı. Sanırsam, gerçek anlamda bıraktım.

Bazı arkadaşların bu cümleleri beni yaraladı.
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ekim 02, 2020, 13:19:30 ÖS »

Alıntı sahibi: NESDelisi
NES tarzına sahip oyunlar yapmak gibi bir isteğim bile yok, nortmal oyun yapma isteğimde kalmadı. Sanırsam, gerçek anlamda bıraktım.

Hangi arkadaşların hangi sözleri seni yaraladı?

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
Snk-Capcom
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Ekim 02, 2020, 13:31:03 ÖS »

Sanal ortamda yazılan 3-5 cümleye alınarak mı oyun geliştirmeyi bırakmış arkadaşımız?
Yani bilemiyorum hocam durum vahim gibi ! Hayırlısı olsun
NESDelisi
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Ekim 02, 2020, 13:54:11 ÖS »

Sanal ortamda yazılan 3-5 cümleye alınarak mı oyun geliştirmeyi bırakmış arkadaşımız?

Size dürüst olayım, geliştiricilerin %80'i beni sevmez.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Ekim 02, 2020, 13:59:20 ÖS »

Bence NESdelisi arkadaşımız kararını vermiş rahat bırakalım yapmasın , sanki kısır döngüye girdi konu

C64 ve A500 gerisi teferruat
NESDelisi
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Ekim 02, 2020, 14:13:11 ÖS »

Bence NESdelisi arkadaşımız kararını vermiş rahat bırakalım yapmasın , sanki kısır döngüye girdi konu

Aynen hocam.
Snk-Capcom
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ekim 02, 2020, 14:14:29 ÖS »

Yukarıdaki mesajımda biraz fevri davrandım galiba. Sizden çok çok özür diliyorum bunun için. Bence pes etmeyin , Unity ve Unreal Engine platformları üzerinden oyun geliştirme konusu ülkemizde yaygınlaşıyor. Normalde bu tür toplara girmem ama elektronik mühendisi olarak tavsiyemi gözden geçirmenizi rica ediyorum.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Ekim 02, 2020, 14:16:54 ÖS »

İnsanların inişleri çıkışları olabilir. Sanırım Ayhan kardeşimiz de böyle günlerinden birini yaşıyor. Sakin kafayla düşününce umutlu olmanın daha güzel olduğunu anlayacaktır.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
NESDelisi
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Ekim 02, 2020, 14:21:20 ÖS »

Yukarıdaki mesajımda biraz fevri davrandım galiba. Sizden çok çok özür diliyorum bunun için. Bence pes etmeyin , Unity ve Unreal Engine platformları üzerinden oyun geliştirme konusu ülkemizde yaygınlaşıyor. Normalde bu tür toplara girmem ama elektronik mühendisi olarak tavsiyemi gözden geçirmenizi rica ediyorum.

Şarkıcı olmak bana daha iyi gelecek.

İnsanların inişleri çıkışları olabilir. Sanırım Ayhan kardeşimiz de böyle günlerinden birini yaşıyor. Sakin kafayla düşününce umutlu olmanın daha güzel olduğunu anlayacaktır.

Kararı aldığımda sakindim.
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Ekim 02, 2020, 16:24:13 ÖS »

https://www.researchgate.net/publication/338336128_Karar_Vermenin_Psikolojisi_Psychology_of_Decision_Making

Faydalı bir makale olabilir.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

READY.
SYS(64767): EMARTI
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Ekim 02, 2020, 17:06:34 ÖS »

Ben biraz farklı bir şeyi merak ettim. Yukarıda bir arkadaşımız bu arkadaşın agresif olduğundan öfke kontrolü sorunları olduğundan bahsetmiş. Anladığım kadarıyla yaptığı oyuna dijital ortamda gelen bir ya da birkaç ağır eleştiri yüzünden böyle bir karar vermiş. Verebilir, herkes eleştiri kaldıramayabilir ancak ben şunu merak ediyorum (belki kendisi de bunu düşünüp cevap verir).

Oyunun her türlüsünü yapmayı bıraktım şarkıcı olacağım demiş. Herhâlde hop diye bir albüm çıkarmayacak. Canlı müzikli mekânlarda şarkı söyleyeceğini kabul ediyorum. Orada yuhalanırsa, biri kalkıp "Detone oldun kardeşim ne biçim şarkıcısın, ölçüyü de kaçırdın, kulaklarımızı kanattın." diye bir tepki verirse, ıslıklanırsa falan ne olacak? Kavga mı çıkaracak? Dayak mı atacak, dayak mı yiyecek? Kendine hâkim olabilecek mi? Bence bunun muhasebesini çok çok iyi yapmalı.
NESDelisi
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Ekim 02, 2020, 17:08:09 ÖS »

Ben biraz farklı bir şeyi merak ettim. Yukarıda bir arkadaşımız bu arkadaşın agresif olduğundan öfke kontrolü sorunları olduğundan bahsetmiş. Anladığım kadarıyla yaptığı oyuna dijital ortamda gelen bir ya da birkaç ağır eleştiri yüzünden böyle bir karar vermiş. Verebilir, herkes eleştiri kaldıramayabilir ancak ben şunu merak ediyorum (belki kendisi de bunu düşünüp cevap verir).

Oyunun her türlüsünü yapmayı bıraktım şarkıcı olacağım demiş. Herhâlde hop diye bir albüm çıkarmayacak. Canlı müzikli mekânlarda şarkı söyleyeceğini kabul ediyorum. Orada yuhalanırsa, biri kalkıp "Detone oldun kardeşim ne biçim şarkıcısın, ölçüyü de kaçırdın, kulaklarımızı kanattın." diye bir tepki verirse, ıslıklanırsa falan ne olacak? Kavga mı çıkaracak? Dayak mı atacak, dayak mı yiyecek? Kendine hâkim olabilecek mi? Bence bunun muhasebesini çok çok iyi yapmalı.

Sadece internet üzerinde yayım yapacağım ve öğrenince bir albüm çıkartırım.
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Ekim 02, 2020, 17:15:42 ÖS »

Oyun tasarlamaktan ne farkı olacak? Aynı saçma yorum/eleştiriler orada da olacak. Belki daha beteri olacak çünkü oyun genele hitap etmiyor ama müzik herkese hitap ediyor. Orada Müslüm Gürses dinlerken esrar çekip kendini jiletleyen adamlar gelip yorum yazacak. Yani benden söylemesi işin çok zor.
NESDelisi
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Ekim 02, 2020, 17:17:34 ÖS »

Oyun tasarlamaktan ne farkı olacak? Aynı saçma yorum/eleştiriler orada da olacak. Belki daha beteri olacak çünkü oyun genele hitap etmiyor ama müzik herkese hitap ediyor. Orada Müslüm Gürses dinlerken esrar çekip kendini jiletleyen adamlar gelip yorum yazacak. Yani benden söylemesi işin çok zor.

Ben şu anlık, Vocaloid şarkılarılarını söyleyeceğim.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Ekim 02, 2020, 17:22:39 ÖS »

Arkadaşlar oyundan şarkıya gecildiyse ve bunları biz dinliyorsak, arkadaşımız her yazılana da cevap veriyorsa istediği şey oluyor gibi geliyor . Yanlış anlamayın neden hala arkadaşımıza fikir vermeye calisiyorsunuz ki
« Son Düzenleme: Ekim 02, 2020, 17:24:48 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: