Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Yazılımc64 en iyi teyp oyunları ve demoları
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: c64 en iyi teyp oyunları ve demoları  (Okunma Sayısı 6590 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 09, 2008, 15:39:16 ÖS »

euhh, evet dün akşam alco'nun bana bir c64 ödünç vermesinin ardından önce pc-c64 aktarım işlemlerini araştırdım ve oyunları denemeye hazırım. lemon64'deki top40, planetemu'daki top10 bana uymuyor çünkü tepede 10 dakika deneyeceğim oyunlar değil, maniac mansion gibi ömrümün yarısını alacak oyunlar var.

amma, teyp oyunlarından en iyileri hangileri?

1. kriterler şunlar, çabuk yüklensinler (turboload ya da küçük oyunlar)
2. turrican ve bobble bubble olmasınlar
3. hızlı ve atik oyunlar olsunlar
4. adventure da tercihimiz değildir.

bir başka sorum da şu, snapshot formatlarını turbolading tape haline getiren efektif utilityler hangileri? c64 formatları havuzunda kayboldum, konu hakkında bilgileri kafamda toparlayamadım. bana birileri crashcourse yaparsa sevinirim.

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2008, 17:41:57 ÖS »

Teybi laf olsun diye attım torbaya, elinde en azından bir kayıt ünitesi(oyun yüklüme testi yaptım, lastik ve kafa sağlam) olsun hesabı. Yoksa oyun oynayacağını düşünseydim "çoklu paket" ayarlardık(bak bunları ödünç veririm işte) birkaç tane. Ama, mesela ben Amstrad oyunlarını kasetten yükleyip oynamayı daha çok seviyorum. O azap dolu dakikalar ve yükleme ekranları hoşuma gidiyor. Neyse, sana disket sürücü bulmak lazım, teyple falan olmaz o işler gibi geliyor. Ha illa teyp derim de başka birşey demem dersen, bak o zaman  ne var:

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=13.msg1975

En iyisi sen şunları ayarla, gerisini hallolur:

* 1 adet XM1541 veya XE1541 kablo(Yapımı çok basit ve ilgili linkler forumda var.)
* 1 adet 1541 disket sürücü veya 1541-II için sadece adaptör(1541-II var bende ama adaptor yok fazla. Amiga adaptöründen de yapılabiliyor sanırım)
* Bir miktar 5.25 disket(Commodore içerikli ve/veya boş)

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2008, 20:35:32 ÖS »

kid grid,oıl well,rubbısh monster,nıbly,falcon petrol 2 tavsiye edebilecegim oyunlardır.hem load süreleri kısadır.hemde benim favorilerimdendir.ha unutmadan bide wet painter

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: