Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Genel Kategori
Genel Sohbet
Covid-19 Deneyimlerim
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
2
3
[
4
]
5
Aşağı git
Gönderen
Konu: Covid-19 Deneyimlerim (Okunma Sayısı 17520 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
misket
Üye
Ynt: Covid-19 Deneyimlerim
«
Yanıtla #45 :
Kasım 01, 2020, 00:49:39 ÖÖ »
Şimdi okudum, çok çok geçmiş olsun
ercanersoy
Deneyimli
«
Yanıtla #46 :
Kasım 01, 2020, 09:54:11 ÖÖ »
Çok geçmiş olsun. İyi haberlerinize sevindim.
Alıntı sahibi: Theoden (Arethrid) üzerinde Kasım 01, 2020, 00:29:09 ÖÖ
Olumlu gelişmeler sevindirici, en kısa zamanda herkes iyileşir umarım.
Çevrede 3 kez geçirenlerin olması da çok can sıkıcıymış. Kurtuluş yok gibi gözüküyor.
Kurtuluş var aslında ve kurtuluş için illa aşının piyasada olması gerekmiyor. Yeter ki herkes önlemini alsın. Ancak, aşı çıkarsa bu hastalık daha hızlı biter. Maske, mesafe ve dezanfektan kurallarına dikkat etmeliyiz. Salgının olduğu bölgelerde çok dikkatli olmalıyız ve gerekmedikçe salgın olduğu yerlere gitmemeliyiz.
Maske konusunda sadece bir kişinin maske takması yetmiyor. Karşı tarafın da maske takması gerekir.
RetroClub
Üye
«
Yanıtla #47 :
Kasım 01, 2020, 11:43:25 ÖÖ »
Geçmiş olsun.Allah şifa versin...
Theoden (CYON4D)
Deneyimli
«
Yanıtla #48 :
Kasım 01, 2020, 13:39:10 ÖS »
Alıntı sahibi: ercanersoy üzerinde Kasım 01, 2020, 09:54:11 ÖÖ
Kurtuluş var aslında ve kurtuluş için illa aşının piyasada olması gerekmiyor. Yeter ki herkes önlemini alsın. Ancak, aşı çıkarsa bu hastalık daha hızlı biter. Maske, mesafe ve dezanfektan kurallarına dikkat etmeliyiz. Salgının olduğu bölgelerde çok dikkatli olmalıyız ve gerekmedikçe salgın olduğu yerlere gitmemeliyiz.
Maske konusunda sadece bir kişinin maske takması yetmiyor. Karşı tarafın da maske takması gerekir.
Zaten en büyük problem duyarsız ve tedbirsiz insanlar. Ben salgından beri maskesiz sokağa adımımı atmadım.
Biz dikkat etsek de dikkatsiz insanlar yüzünden risk altında olmaya devam ediyoruz.
(Ücretsiz Oyunum) Cozy Days:
https://cyon4d.itch.io/cozy-days
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=19938.0
Demoreel:
https://youtu.be/Nzi4VcmWyXA
https://cyon4d.itch.io/
https://soundcloud.com/cyon4d
https://www.artstation.com/cyon4d
You are in a computer game, Max.
PROTEUS1968
Uzman
«
Yanıtla #49 :
Kasım 01, 2020, 14:18:01 ÖS »
@ibeser ilker hocam çok geçmiş olsun deneyimlerinizi paylaşmışsınız acil sifalar dilerim
Emrahceb
Üye
«
Yanıtla #50 :
Kasım 01, 2020, 14:33:59 ÖS »
Abi buradan da yazayım, çok geçmiş olsun, acil şifalar
Solomon
Üye
«
Yanıtla #51 :
Kasım 01, 2020, 14:56:50 ÖS »
Yeni okudum İlker hocam çok geçmiş olsun. Yakın çevremde geçiren çok kişi var. Ankarada filyasyon ekipleri genel olarak iyi çalışıyor. SAyılar daha da artarsa ne olur bilemeyiz tabi.
Çocuk için oyun önerebilirim. Hazine avının ev versiyonu. HArfleri ve kelimeleri söktüyse kelimelerle , sökmediyse resimlerle kolaylıkla yapılabilir. Ben genellikle bir oyuncağını senaryo dahilinde bir dolaba saklayıp, oraya ulaşana kadar evdeki eşyaların çeşitli yerlerine ipucu kağıtları diziyorum. "Oyuncak bebeğin kaybolmuş , ilk ipucunu televizyonun arkasına bırakmış" diyerek başlıyoruz. Oradan mutfak, banyo vb yerler derken 1-2 saat ev içinde heyecanla koşturuyor. Oyun sonunda oyuncağın yanında yanıp sönen fener veya ses efektleri çıkaran birşeyler konulabilir.
Bizim kızla birkaç kere oynadık, çok eğleniyor. Hatta şimdi tekrar yapacağız, senaryo düşünüyorum.
C64 Breadbin | C64C | C64G | SX64 | VIC 20 | Plus4 | C128 | C128D | 1541 I-II
A500 | A500+ | A600 +Gotek | A1200 | A2000 | A4000 | CD32 | CDTV | A590
1084S-MPS1230-MPS801-MPS1200-Vic 1520
Atari 2600,800XL,65XE,1040ST |Sinclair ZX Spectrum | Amstrad CPC464,6128 | Oric 1 | Oric Atmos | MSX vb.
maverick
Deneyimli
«
Yanıtla #52 :
Kasım 01, 2020, 17:17:20 ÖS »
Geçmiş olsun hocam. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Sonuçta bir şekilde karşılaşacağız gibi görünüyor, belki de daha önceden geçirip atlatmış bile olabiliriz. Aileniz ve size şifalar diliyorum.
| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli
Sega<Nintendo<Amiga
«
Yanıtla #53 :
Kasım 01, 2020, 21:34:35 ÖS »
Arkadaşlar hepinizin güzel dilekleri için çok teşekkür ederim.
@Solomon güzel oyun önerin için ayrıca teşekkkürler.
01.11.2020 cuma (7.gün)
Dün akşama doğru hanımın koku alması tamamen bitti. İlaçları da bitti
Ben ilaçlara devam ediyorum. Bu akşam koku hanımda tekrar düzelmeye başladı. En sorunsuz günümüz bu oldu. Diğer günlerde ekstra bir şey olmazsa konuyu burada ben sonlandırıyorum. Eğer zamanım olursa, deneyimimi bir küçük video ile bu başlık altında paylaşırım.
Tekrar desteğiniz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Kendinize dikkat ediniz. En yakınınızdan bu hastalık geliyor ona dikkat edin. Görüşürüz.
https://www.youtube.com/user/uykumvar?sub_confirmation=1
Ayak Takımı Organizasyon Ekibi
www.ayaktakimi.org
ercanersoy
Deneyimli
«
Yanıtla #54 :
Kasım 02, 2020, 17:35:30 ÖS »
Alıntı sahibi: Theoden (Arethrid) üzerinde Kasım 01, 2020, 13:39:10 ÖS
Alıntı sahibi: ercanersoy üzerinde Kasım 01, 2020, 09:54:11 ÖÖ
Zaten en büyük problem duyarsız ve tedbirsiz insanlar. Ben salgından beri maskesiz sokağa adımımı atmadım.
Biz dikkat etsek de dikkatsiz insanlar yüzünden risk altında olmaya devam ediyoruz.
Haklısınız.
Maske, mesafe ve dezanfektan en iyi yöntemler. Bir taraf maske takarsa bulaşma olasılığı biraz daha az olsa da yine yüksek oluyor. Karşı tarafın da takması gerekir. Gerekirse gün içinde birkaç tane maske kullanmak gerekir. Mesafeye dikkat etmek gerekir. Dışarıdayken yanımızda sürekli yüksek alkol oranına sahip dezanfektan bulundurmak ve bu dezanfektanları kullanmak gerekir.
Solomon
Üye
«
Yanıtla #55 :
Kasım 02, 2020, 18:00:34 ÖS »
Bugün için maske en etkili çözüm. Ama ileride maske kullanımından kaynaklı yeni sağlık sorunlarının çıkacağından korkuyorum. Maske üretiminde kullanılan kimyasallar nefes alırken ister istemez mikron düzeyinde de olsa ciğerlerimize doluyor. Bunların bir kısmı atılamayacak , kanser ve silikozis gibi hastalıklarda artış olacak muhtemelen. Maske kullanımında titiz olduğumuz kadar iyi bir havalandırmaya ve temiz nefes alacak fırsatlar bulmaya da dikkat etmeliyiz.
C64 Breadbin | C64C | C64G | SX64 | VIC 20 | Plus4 | C128 | C128D | 1541 I-II
A500 | A500+ | A600 +Gotek | A1200 | A2000 | A4000 | CD32 | CDTV | A590
1084S-MPS1230-MPS801-MPS1200-Vic 1520
Atari 2600,800XL,65XE,1040ST |Sinclair ZX Spectrum | Amstrad CPC464,6128 | Oric 1 | Oric Atmos | MSX vb.
Aktug
Üye
«
Yanıtla #56 :
Kasım 11, 2020, 22:33:58 ÖS »
Geçmiş olsun ben de atlatalı 4 ay olacak. 45 yaşındayım 1989' dan beri en ağır grip-nezle durumunda bile 1-2 gün halsizlik olup atlatırdım. 25 gün karantina verildi. Öldürmedi ya da hastaneye yatış olmadı ama sağlam silkeledi. Hayatımda yüksek tansiyon nedir bilmiyordum hastalığın 13. günü sol kolda uyuşma, koltuk altında sancı, nefes darlığı sebebiyle kalp krizi geçiriyorum galiba diyerek Ambulans çağırdım. Kendimi "iyi hissetmeye" başladığımda 16-11 tansiyon ile karşılaştım. Böbrek taşı nedir bilmiyordum karantinanin bitmesinden 2 gün sonra "aha apandistim patladı" diye acile gittim böbrek taşı düşürdüğüm ortaya çıktı. Tabi virüs böbrek taşı yapmıyor orası sanırım kesin ama sadece Akciğer v.s değil nerenizde gizli ya da bilinen bir zafiyet varsa ortaya çıkıyor. Bunlar kısa dönemde ortaya çıkanlar. Uzun vadede neler ortaya çıkabilir emin değilim. Tek tesellim -bilinen- bulaştırdığım kimse yok. Yani virüsün bendeki kopyası için çıkmaz sokak oldum. Tekrar geçmiş olsun.
onursapci
Uzman
80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.
«
Yanıtla #57 :
Kasım 11, 2020, 22:36:34 ÖS »
Aktug cok gecmis olsun
C64 ve A500 gerisi teferruat
Aktug
Üye
«
Yanıtla #58 :
Kasım 11, 2020, 22:54:48 ÖS »
@onursapci teşekkür ederim.
Uzun uzun yazıyorum ama yaşadığınız evde başkaları da varsa karantina durum planı hazırlayın mutlaka. Böyle bu durumda izolasyon için kullanılacak oda, içerisinde vakit geçirmek için TV, bilgisayar v.s hazır olsun. Dışarıdan içeriye yiyecek içecek girişi mutlaka olacak ama kağıt tabak-bardak kullanılıp çöp poşeti içinde muhafaza edilip nihayetinde poset dolup iş bitince çamaşır suyu ile poşetin dışı silinerek oda dışına atılması için bırakılabilir. Vileda kovası ve çamaşır suyu bulunabilir odada. Giyim için kullanılıp kirlenen kıyafetler yıkanmak için oda dışına çıkmadan çöp poşetleri içinde biriktirilebilir v.s v.s Izolasyon odasından mümkün olduğunca dışarı az eşya çıkması lazım hatta o kapının mümkün olduğunca az açılıp kapanması lazım. Plan program yapıp bu iş için bir oda düşünmek bence en iyisi.
atakantas
Üye
«
Yanıtla #59 :
Kasım 11, 2020, 23:27:03 ÖS »
İbeser çok geçmiş olsun.
Ben de geçtiğimiz ayın 23'ü itibari ile kendimi kötü hisettiğim için eve kapandım.Sonrasında Koku ve tat alma ortadan kalkınca ayın 25'inde test yaptırdım.
Devlet hastanesinde 1 kutu Favicovir verip (40 tablet) eve gönderdiler.Sonrasında test sonucum E-nabıza pozitif olarak düştü.
Sabah 8 + Akşam 8 tablet ilk gün ardından 3'er tablet sabah ve akşam düzenli kullandım.
Ancak bir öksürük var ki karın kaslarıma ağrılar girdi.
Uyumak mümkün değil.Bu arada telefonla aranıyorum ilçe sağlık müdürlüğü, aile hekimi diyorlar ki, "bol su iç, moralini bozma vs." ölüyorum öksürükten diyorum bir çözüm yok.ilaç önerisi de yok.
Geceleri gözlerimi kapatıyorum gözümün önüne çeşitli şeyler geliyor.Gözümü açıyorum kayboluyorlar.Acaip bir terleme durumu.Sürekli üst baş değiştiriyorum.
7 kg verdim bu süreçte.Ne nefes zorluğu ne kas ağrısı.Ateş de yok.
Beni en ufak üşütmemde ortaya çıkan kronik öksürükten yakaladı.Oradan süründürdü.1 kutu ilaç bitince Özel bir hastaneye gittim.Kan testlerinde pıhtılaşma aşırı yüksek ve bazı kan değerleri yüksek çıktı.Kan sulandırıcı, Antibiyotik ve Öksürük için bir kaç ilaç ve yine Favicovir aldım.
Bugün ilaçlarım bitti.Daha iyi hissediyorum.Enerjim zayıf o da zamanla düzelecektir.
Bu hastalık herkeste farklı ilerliyor.Öyle grip gibi geçiren de var, yoğun bakıma alınan da. Özellikle Kronik rahatsızlığı olan arkadaşlar çok dikkat etsinler.
AMIGA 1200 | GVP A1230 TURBO+ JAWS II | 20 MB RAM | INDIVISION AGA MK2CR | 3.9 ROM | 32 GB CF
AMIGA 500 | VAMPIRE V500 V2+ | GOTEK | 2 MB CHIPRAM | HDMI520 |
C64 BREADBIN | 1071 CRT| 1541 | IRQHACK64
Sayfa:
1
2
3
[
4
]
5
Yukarı git
« önceki