Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 4 5 [6]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İzmir! İyi misiniz?  (Okunma Sayısı 24779 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #75 : Kasım 11, 2020, 10:25:43 ÖÖ »

Apartman ağır hasarlı. Tahliye için kaymakamlıktan duvarlarda ya da kolonlarda herhangi bir işlem yapmadan sadece kişisel eşyaları almak için 10 dk süre verdiler. 10 dk'da asansörle balkondan girip ne alabildiysek aldık çıktık. Bina eşyalarla beraber yıkılacak.
Herşey tamam buraya kadar sıkıntı yok ancak ;
Binanın altında banka var ve aynı bina aynı risk altında 2 gün boyunca kasalara varıncaya kadar tahliye ettiler.
Aziz Nesin hikayeside burdan sonra başlıyor.
Bu süreyi belirleyen makam ya da kişi ortalarda yok. Şaka gibi ama muhatap bulamıyorum. Muhatabı bulsam sorucam ya da dilekçeyle müraacat edip aynı binadaki bankanın duvardaki ve kolonlara sabitlenmiş tüm ekipmanlarını almalarına nasıl izin veriyorlar ?
Bankanın tahliyesiyle bina yıkılmıyor da kişisel eşyalarımızı alırken mi yıkılıyor ?
Bakanlık ve kaymakamlık arasında mekik dokuduktan sonra kaymakamlığa dilekçeyi verdim.
Muhtemelen dilekçeme cevap gelene kadar bina yıkılacak
Bu arada banka kasasını kolonlara sabitlemişler. Ayrılan kolondan dışarıdan gözle bile görülebiliyor.
Daha bilirkişi bile tayin edilmedi (Zararı vardır yoktur ayrı mesele) ve tayin edilene kadar bina 1-2 gün içinde yıkılacak muhtemelen

Maalesef bu hayatta yumusak bir sekilde hak arayinca olmuyor. Goruntu cekip show habere atmak , sikayet var coma yazmak , gm nize sikayet maili atiyorum vs demek sonuc verebiliyor. Bir soz var soyleyemiyorum burada insana iyilik yaramiyor diyeyim ozetle

C64 ve A500 gerisi teferruat
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #76 : Kasım 11, 2020, 11:04:15 ÖÖ »

Vatanımızı, memleketimizi, devletimizi o kadar çok seviyoruz ki gerçekleri başımıza gelmeden bilerek görmezden geliyoruz, konduramıyoruz ama gerçekler acı maalesef
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #77 : Kasım 11, 2020, 11:11:05 ÖÖ »

Sevgili mrmojorisin, size herhangi bir ödeme veya maddi yardım yapıldı mı?
Yer vs. gösterildi mi? Nasıl kolaylıklar sağlandı?

Çok çok geçmiş olsun bu arada.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #78 : Kasım 11, 2020, 11:37:05 ÖÖ »

Sevgili mrmojorisin, size herhangi bir ödeme veya maddi yardım yapıldı mı?
Yer vs. gösterildi mi? Nasıl kolaylıklar sağlandı?

Çok çok geçmiş olsun bu arada.
Teşekkür ederim.
Ben şanslıyım. Annemlerin evi sağlam orada kalıyoruz.
Devlet tarafından 5bin taşınma 30bin TL eşyalar için yardım yapılacakmış ama şimdilik bişey yok ortada.
Belediye çok ilgilendi.
Ağır hasar kaydından sonraki ilk gün aradılar. Halimizi hatrımızı sorduktan sonra Uzunderede yeni binalar varmış. Dayalı döşeli dairelerde 1 sene ücretsiz barınma ve 1 sene sonrası eşyalarla birlikte taşınabileceğimizi ya da 10bin TL nakdi yardım yapabileceklerini söylediler.
Komşularımızdan kalacak yeri olmayanlara depremden hemen sonra 5bin TL acil yardım yapmışlar.
Bunun dışında tarafıma herhangi bir yardım ulaşmadı. Bende daha kötü durumda ve ihtiyacı olan kişilerin hakkını yememek için herhangi bir talepte de bulunmadım açıkcası.
Allah'a şükür kendi imkanlarımla atlatabilecek durumdayım ama benim durumum da kaç kişi vardır onu bilemem
Bazı emlakçılar komisyon bedelini 2 katına çıkarmış.
Dün kiraladığım ev için emlakçı komisyon almadı. Sanırım kendi insiyatiflerine bırakılmış.
Asıl sorun depremden zarar gördüğü için ev değiştiricez ama bu civardaki tüm apartmanlar risk altında. Sağlam rapou olan çok az bina var.
Çevre ve şehircilik bakanlığından kontrol ediyorlar ama çoğuna kat maliklerinin anlaşıp ücreti mukabili özel firmalara detaylı denetim için başvurmalarını söylüyorlar.
Sağlam raporu olan binaların da yanına yaklaşılacak gibi değil.
Dün kiraladığım evin bugünkü 4.8'lik depremden sonra duvarlarında çatlaklar oldu.
Sözleşmeyi iptal edip yeni ev bakıyorum ama ev bulmak bu aralar baya sıkıntı
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #79 : Kasım 11, 2020, 11:51:32 ÖÖ »

Çok geçmiş olsun tekrar. Kolaylıklar diliyorum. Herhangi bir yardıma ihtiyacın olursa lütfen haber ver. Ben de İzmirdeyim.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #80 : Kasım 11, 2020, 12:05:25 ÖS »

Çok teşekkür ederim. Yapılacak bir şeyde yok aslında. Sadece sağlam raporu olan bir bina bulup taşınacağız.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #81 : Kasım 11, 2020, 21:51:06 ÖS »

@mrmojorisin

Tekrardan çok geçmiş olsun. Benzer şeyler yaşadığım için durumunuzu çok iyi anlıyorum.

Bugün babamların Karşıyaka'daki ağır hasarlı apartmanından polis kontrolü ile eşyaları çıkartmamıza izin verildi.

Kısıtlı vakitte alabildiğimiz bütün eşyaları balkona kurulan asansör ile indirmeye çalıştık. Çok şükür en önemli eşyaları alabildik.
Babam ve annem deprem olduğu günden beri abimde kalıyorlardı. Bugün eşyalarını kiralık bir daireye taşıdık.

Sizin de dediğiniz gibi biz bir şekilde çözüm bulabildik ancak imkanı olmayan insanlar gerçekten zor durumda kalıyorlar.
Umarım yetkililer en kısa zamanda acil ihtiyaç sahiplerine gerekli desteği ulaştırırlar.

Herkese çok geçmiş olsun.

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #82 : Kasım 11, 2020, 22:06:53 ÖS »

Hepimize geçmiş olsun. Gerçekten zor günler geçiriyoruz. Deprem sonrası ilk kez mesaiye gittim. Evden çalışıyordum. Gittiğim gün yine sarsıntı ile o anları yaşadık. Bir çok personelimizin ailesi, yakını hayatını kaybetti. Evleri yıkılan ya da çok ağır hasar alan arkadaşlarımız var. Bizde şükür ciddi hiç bir şey yok ama hep diken üstünde yaşıyoruz.
Allah büyük felaketlerden korusun hepimizi.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #83 : Kasım 13, 2020, 04:28:31 ÖÖ »

Geçmiş olsun. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin.
Sayfa: 1 ... 4 5 [6]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: