Sevgili mrmojorisin, size herhangi bir ödeme veya maddi yardım yapıldı mı?
Yer vs. gösterildi mi? Nasıl kolaylıklar sağlandı?
Çok çok geçmiş olsun bu arada.
Teşekkür ederim.
Ben şanslıyım. Annemlerin evi sağlam orada kalıyoruz.
Devlet tarafından 5bin taşınma 30bin TL eşyalar için yardım yapılacakmış ama şimdilik bişey yok ortada.
Belediye çok ilgilendi.
Ağır hasar kaydından sonraki ilk gün aradılar. Halimizi hatrımızı sorduktan sonra Uzunderede yeni binalar varmış. Dayalı döşeli dairelerde 1 sene ücretsiz barınma ve 1 sene sonrası eşyalarla birlikte taşınabileceğimizi ya da 10bin TL nakdi yardım yapabileceklerini söylediler.
Komşularımızdan kalacak yeri olmayanlara depremden hemen sonra 5bin TL acil yardım yapmışlar.
Bunun dışında tarafıma herhangi bir yardım ulaşmadı. Bende daha kötü durumda ve ihtiyacı olan kişilerin hakkını yememek için herhangi bir talepte de bulunmadım açıkcası.
Allah'a şükür kendi imkanlarımla atlatabilecek durumdayım ama benim durumum da kaç kişi vardır onu bilemem

Bazı emlakçılar komisyon bedelini 2 katına çıkarmış.
Dün kiraladığım ev için emlakçı komisyon almadı. Sanırım kendi insiyatiflerine bırakılmış.
Asıl sorun depremden zarar gördüğü için ev değiştiricez ama bu civardaki tüm apartmanlar risk altında. Sağlam rapou olan çok az bina var.
Çevre ve şehircilik bakanlığından kontrol ediyorlar ama çoğuna kat maliklerinin anlaşıp ücreti mukabili özel firmalara detaylı denetim için başvurmalarını söylüyorlar.
Sağlam raporu olan binaların da yanına yaklaşılacak gibi değil.
Dün kiraladığım evin bugünkü 4.8'lik depremden sonra duvarlarında çatlaklar oldu.
Sözleşmeyi iptal edip yeni ev bakıyorum ama ev bulmak bu aralar baya sıkıntı