Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore YazılımDisket dosyalarını (.d64) düzenlemek için yazılım
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Disket dosyalarını (.d64) düzenlemek için yazılım  (Okunma Sayısı 16985 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 22, 2006, 01:10:43 ÖÖ »

Commodore64 disk dosyaları olan D64, D71, D81 dosyalarını windows altında düzenlemek, kopyalamak vs. işlemleri gerçekleştirmeyi sağlayan Dirmaster yazılımı oldukça kullanışlı. En azından bu akşam bir d64 dosyası içerisinde yer alan tek bir dosyayı export etmeme yardımcı oldu. Eğer disket dosyalarından istediğiniz dosyaları almak, yeni disket dosyaları oluşturmak istiyorsanız dirmaster'a bir göz atın derim.

Dirmaster v1.0a

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2008, 14:42:58 ÖS »

Bu yazılımın ikinci sürümü çıkmış... İlgilenen arkadaşlara duyurulur.

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2008, 11:50:54 ÖÖ »

teşekkür ederim.

this is amiga speaking.
boorch
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 18, 2008, 17:58:54 ÖS »

pollytracker kullanırken kendime samplepack diskler hazırlamak için bu programı kullanıyorum, herşeyi istediğiniz gibi sürükleyerek falan koyabiliyorsunuz. çok kullanışlıdır tavsiye ederim, kaçırmayın!
ozgur106
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2011, 12:16:09 ÖS »

bunu tam acıklarımısınız ne tarz duzenleme

Commodore ve Amiga Dergisi Oyun Yazarı.

C64 Mini, A500 Mini, Playstation Classic, Playstation 2, Playstation 5
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 04, 2011, 13:27:29 ÖS »

Hiç kullanmadım ama Total Commander'ın .d64 için bir eklentisi var.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 04, 2011, 13:41:49 ÖS »

Star Commander'ı (SC) herhalde biliyorsunuzdur, bu alandaki en eski ve en pratik yazılımlardan. DOS'ta Norton Commander (NC) kullananlarınız daha tanıdık bulacaklardır.

http://sta.c64.org/sc.html

Total Commander d64 eklentisi de her TC'ye standart kurduğum başarılı eklentilerden.

* star commander.gif (13.47 KB, 645x304 - Görüntüleme: 1619 kez.)
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 04, 2011, 13:52:29 ÖS »

Vallahi ben SSG'nin ekşi sözlükteki şu yazısını okuduktan sonra TC kullanmamaya karar verdim.

Alıntı
bugun itibariyle yaklasik 10 yildir kullanip son 4 yildir da kayitli kullanicisi oldugum bu programi artik ilkelliklerine ve sacmaliklarina dayanamadigimdan kaldirdim. insan boyle programlar kullandikca kendi kafasi da "aa evet bu programin 16-bit surumu gerekebilir hala windows 3.1 kullanan vardir", "evet font'lar bold olsun ki daha rahat okunabilsin" kafasiyla calismaya basliyor.

herkese bu tur ilkel programlardan kurtulup daha yenilikci, ileri donuk uygulamalara gecmelerini, alternatifi yoksa da yaratmalarini tavsiye ederim. "nasilsa is goruyor" deyip bunun sacmaliklarina katlanmak alkol bagimliligi gibi bir sey, insanin hayatiyla ilgili her seye yansiyor. al iste 10 yildir sozlugun sekli semali ayni.
(ssg, 09.01.2009 08:41)

Ha çok uzağa gidemedim freeCommander kullanıyorum ama en azından biraz daha modern bir arayüzü var.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 04, 2011, 14:05:05 ÖS »

Ben de fazla modern bir arabirimi olmadığı için kullanmaya devam ediyorum. Kendi config dosyanızı da istediğiniz kuruluma kopyalayabilirsiniz veya benim gibi her kurulumdan sonra yaklaşık 10 sn içinde bold'u kaldırma, cursor ve selection rengini (ayrıca inverted selection) ayarlama, hidden dosyaları görüntüleme vb ayarları yapar, gül gibi geçinirsiniz. Klavye kısayollarına ve davranış biçimine (multi-rename tool, search vb) alıştığım bir program olduğu için vazgeçemiyorum. DOpus'dan WC/TC'ye geçmek bayağı travmatik ve sancılı olmuştu, 15 yıl sonra bir ikincisini yaşamak istemiyorum ama FC'ye de bir ara göz atayım (bu arada TC gibi flash bellek vb'den 'kurulumsuz' çalışabiliyor mu?).
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ekim 04, 2011, 14:08:45 ÖS »

Flashdiskten kullanmak için portable versiyonu var. TC'dekine çok benzeyen bir Multi-rename tool'u var. Plug-in'ler konusunda kullanmadığım için yaorum yapamayacağım.

ozgur106
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 04, 2011, 15:26:52 ÖS »

anlayamadım türkçe konuşun Kahkaha

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ekim 04, 2011, 15:43:54 ÖS »

TotalCommander her bilgisayarımda kuruludur...Bence hala çok pratik, kullanımı kolay bir araç...her makinada olması lazım.. Commodore64, Amiga için özel plug-in'leride var... Freecommander'ı bende yeni duydum...bir bakayım...

Edit: hızlıca baktım... TotalCommander'dan vazgeçmemi gerektirecek gibi görünmedi

ozgur106
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ekim 04, 2011, 15:56:59 ÖS »

beni takan yok anlaşıldı

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ekim 04, 2011, 16:29:19 ÖS »

aslında çok açık... d64 dosyası bir floppy'nin imajıdır. Yani içerisinde birden çok c64 oyunu olabilir...Bir D64 dosyasından bir oyunu çıkartmak, diğerine kopyalamak, dosya üzerinde ne gibi düzenlemeler yapılabilirse yapmak için... İlk mesajda da açıklanmış.

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ekim 04, 2011, 16:52:50 ÖS »

@ozgur106: Takmamak ne demek olur mu öyle şey.

witchdoktor'da onayladığına göre, ilk başta söylediğim gibi TotalCommander kullanabilirsin.
TC: http://www.ghisler.com/download.htm
Türkçe dil paketi: http://www.ghisler.com/languages.htm
Dircbm eklentisi: http://www.ghisler.com/plugins.htm
D64 eklentisi: http://www.totalcmd.net/plugring/D64.html

Sanıyorum dircbm daha güncel bir eklenti.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: