Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Genel(müzik için) modifiyeli c64'lerim..
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: (müzik için) modifiyeli c64'lerim..  (Okunma Sayısı 20212 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
boorch
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mart 19, 2008, 14:46:30 ÖS »

arkadaşlar, aşağıdaki resimler benim modifiye ederek müzik yapmak için kullandığım 2 c64'ümün resimleri. bakalım beğenecek misiniz..

teknik özelliklere gelirsek:

white4 için:
-direk olarak ses sistemi veya bilgisayara bağlamak için 1/4" mono jack çıkışından output ve sid filter için yine 1/4" jack girişinden input.
-joyport'lardan direk sid'e pot register yolalyan pinlere direk lehimlenmiş 4 adet potansiyometre, sid'in filter'larını kullanabilmek için.. (aslında bildiğimiz c64 paddle'ların mantığında çalışıyor, bunun güzelliği kasaya direk monte etmem)
-sid input ve output arası bağlantı ve arasına potans koyarak yapılan feedback loop.
bu da (mesela prophet 64 bass synth edition kullanırken) açıldığında sese güzel bir distorsyon veriyor.
-üstteki peakmeter da commodore'dan çıkan ses seviyesine göre yanıyor, müzik setlerindeki peakmeter'lar gibi..

black2 için:
-sid2sid board ile birbirini piggybacking ile paralel bağlanmış 2 SID 1 COMMODORE'da. bu sayede 6 ses polifoni ve stereo out alabiliyorum. bunu yapmak bayağı zor oldu.
-1/4" stereo jack çıkışı ile output
-bunda dışardan ses filterlamak istemediğim için input jack girişi yapmadım.
-KASAYA DAHİLİ JOYPAD. bunu yapmak bayağı zor ve uzun sürdü. 4 adet ufacık switch 'i ufak bir board'a bağlayarak ana devreyi oluşturdum, pc için bir gamepad'den altığım tuşların üstündeki plastik tabakayı bu devrenin üstüne iliştirdim ve 4 yönlü joypad'i direk olarak joyport1'deki gerekli pin'lere lehimledim.
-FIRE BUTTON'ı da kasanın soluna dahili olarak ekledim. yanına da ayrıca bir buton daha koydum, bu buton ise direk olarak F5 tuşunun board'daki yerine lehimli, yani basınca F5 görevi görüyor. bunun ve genel oalrak joypad yapmamın sebebi ise bu makinada kullandığım "prophet64" kartuşunun sequencer'ında mouse/joystick şart olması. ayrıca mouse'da RIGHT CLICK'in bayağı kullanıldığı bir program, F5 tuşu ise right click ile aynı işleve sahip. bende mouse olmadığı için ve programı joystickle kontrol etmekten rahatsız olduğum bu dahili joypad'i, fire button'ı ve right click için butonu ekledim.
-ayrıca bu makinada filter için kullandığım 1 potansın yanısıra bir de photoresistor var ve potans veya photoresistor tercihi için de bir adet switch var.. feedback'i sonuna kadar açıp photoresistorle oynayarak theremin benzeri sesler de çıkarılabiliyor, youtube'da bunu kullanırkenki videomu görebilirsiniz..
şimdi giremediğim için kesin link veremiyorum. c64 synth theremin gibi şeyler search edince çıkıyor.

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2008, 15:11:35 ÖS »

valla ne diyeyim, modlar super prophet'im yok, o yuzden bazilarini ne icin yaptigini tam idrak edemedim, ama cok ugrasmisin belli

bu arada video'yu ben buldum.

Hatta bu da boorch arkadasimizla bir roportaj ...  Kahkaha

Retro Hincal Uluc
boorch
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2008, 15:20:35 ÖS »

eheh evet eski skandal bi ropörtaj o ya.. geyiğine o yarışmay aşarkıyı yollamıştım ve roprötaj yapmak için seçtikleri isimlerin arasına beni de eklemişler.. evimin 2 alt sokağındaki stüdyoda çekim yapmak çin anlaştık, bir gün sabah 10 gibi aradıalr biz gelmek üzereyiz diye, bi tişört giyip fırladım iki sokak aşağı.. hatta arkadaşlar arasında efsane olan bir sahne varki ayağımda terlikle ritm tutuyorum o derece ahah..

bu arada commodore dışında gameboy'la müzik yaptığım da ortaya çıktığına göre bir de şöyle birşey söyleyeyim; yine kendi yaptığım bir kabloyla c64'ün userport'undan gameboy'un userport'una yaptığım bağlantı ile iki aleti din sync yaparak çalabiliyorum.. yani gameboy'dan şarkıya başladığımda c64'te prophet64 de çalamya başlıyor hem de tempoları tutar şekilde..

bu arad abilmeyen varsa söyleyeyim, c64 üzerinde de gameboy üzerinde de, veya ikisini beraber kullandığım şekilde de müziği canlı çalıyorum, nasıl derseniz çok kısa biçimde şöyle diyeyim; ableton live gibi.. iki programında özelliği önceden yazdığınız patternları tempoya uygun bir şekilde sizin isteğinizle değiştirmesi.. yani hangi melodinin ne zaman girmesi ve çıkması gerektiğine siz o an karar veriyorsunuz durum bu.. Kahkaha
sevgiler, saygılar..

not: gameboy'la müzik yaptığım programın adı da littlesounddj..
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2008, 15:29:23 ÖS »

Gameboyda programı kullanmak için ne tür bi kartuş kullanılıyor.

child_tea
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2008, 15:37:44 ÖS »

harika şeyler valla.
boorch
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2008, 15:46:38 ÖS »

Gameboyda programı kullanmak için ne tür bi kartuş kullanılıyor.

programı kullanabilmek için bir adet boş kart ve kart yazıcısı almak gerekiyor..
ben burdan almıştım:
http://www.robwebb.clara.co.uk/shop/copiers/copiers.htm
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 19, 2008, 15:58:35 ÖS »

@boorch

yuh artık Kahkaha

bunlar ne dehşetcengiz şeyler böyle..

uçukladım valla..

süpper yaaa...

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 19, 2008, 16:22:40 ÖS »

videolar nerde yav,göremedim?
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mart 19, 2008, 16:31:31 ÖS »

Youtube hala yasakliysa goremezsiniz. Proxy filan deneyin.

Retro Hincal Uluc
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 19, 2008, 16:40:58 ÖS »

tamam hallettim coze:)
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mart 19, 2008, 17:49:46 ÖS »

Ne diyebilirz ki Aşmış cihazlar..

Boorch aslında bir demo partide senin canlı performansını dinlemek isterdik Demoparty kalmasada, bu cihazları yakından görmek, neler yapıldığını duymak çok güzel olurdu.

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 19, 2008, 20:16:04 ÖS »

Stereo sid i bende yapmak istemiştim ama 2 kanala birden deli gibi data yazmak canımı sıkacağı için vazgeçtim yıllar önce. Benim sormak istediğim c64 ün asıl sid hattını diğer sid entegresine bağlayarak stereo bi etki alabilirmiyiz oyunlardan ve müziklerden ?(bakınız PSP c64 emülatöründe oluyo bööle bişi)....

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
CBMX
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Nisan 17, 2008, 11:29:20 ÖÖ »

valla harika bişey ya
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Nisan 17, 2008, 11:50:05 ÖÖ »

Tabu yıllar önce comodor dergisinde stereo sid diye bi yazı ve şema vardı bulabilirsen ordan bak...

boorch
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Nisan 25, 2008, 22:51:53 ÖS »

prophet64'ün forumlarında sid2sid board'un yakıdna fotoları olacaktı bir ara, o board'u kendin bakır levhadan yapabilirsen sen de stereo sid yapabilirsin..
zaten bütün parçalar prophet64'ün manual'ında da yazıyor (ve gerekli bütün parçalar commodore un board'da mevcut, eski bozuk bi commodore varsa ordan desolder edebilirsin parçaları, e 2. sid'i de ondan alırsın)

bu arada bu kadar uğraşıp da elime yıllardır bi 1542 geçirememiş olmam da utanç verici..
kasete artık güvenemiyorum çünkü bir konserde soundcheck'te herşey okeyken kosner başlangıcında hem asıl şarkıları save ettiğim kaset hem de backup kasetim uçtu ve herşeyi anında canlı tekrar kurgulayıp çalmak zorunda kaldım, allahtan elektronik müzik ortamlarıydı, minimalden girip geliştirdik 1 saatte olayı
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: