EASY FLASH İMAJININ DÖNÜŞTÜRÜLMESİ:
1) İlk olarak VICE emulatoru ile "Flimbo'sQuest-EF.CRT" inceledim. 21 BANK kullanılmış en üstte 2 tane bank var 0 ile başlıyor $A00 bu diğerlerinden biraz değişik bu bank problem çıkarabilir.
2) Easy Flash CRT olmasına rağmen $A00 hariç OCEAN CRT lerine benziyor.
3) Daha Önce yaptığım TOKI CRT si 16 BANK, SHADOW OF THE BEAST 32 BANK tı, TOKI bin 128 Kb, SHADOW OF THE BEAST bin 256 Kb burası önemli tüm bankları eproma yazacağız, bank ve bin size arasındaki ilişki bu.
4) crt2chip2(
https://csdb.dk/release/?id=187607) programı ile "Flimbo'sQuest-EF.CRT" convert ediyoruz. Bu işlem sonunda Flimbo'sQuest-EF_U3.bin, Flimbo'sQuest-EF_U4.bin U3 ve U4 numaralı 2 tane bin üretiyor. Hiç Easy Flash kullanamadım ,sanırıme bunlar easy flash kartuşunun içinde CRT imajının açıldığı çiplerin numaraları.
5) U4 176 Kb, U3 8 Kb büyüklüğünde. U4 ve U3 ü Winhex ile inceleyince U3 büyük oranda içinin boş sadece sonunda az bir kısmında program var olduğunu görüp Marko nun diğer tariflerindeki gibi U3 ü kulalanmaya karar verdim.
6) Flimbo'sQuest-EF_U4.bin vice içindeki cartconv ile magic desk e çevirip vice test etmek istedim. cartconv de şöyle bir handikap var başarılıda olsa başarısız da olsa hiçbir mesaj üretmiyor, işlem sonucu Magic desk CRT si ortaya çıkmayınca cartconv un bin dosya boyutunu problem ettiği akla geliyor.
7) Flimbo'sQuest-EF_U3.bin dosyasını WinHEX te açıp dosyanın altını "FF" ile dolduruyorum. Amacım dosya boyutunu 256 Kb yapmak. (000000-00003FFF0) adresleri arasındaki bir dosya 256 Kb yer kaplıyor. 00003FFF0 adresine kadar tüm boşluğu "FF" ile dolduruyorum.

Tekrar cartconv a gelip "cartconv -t md -i Flimbo'sQuest-EF_U3.bin -o Flimbo'sQuest-EF_U3.crt
9) Bu defa cartconv CRT dosyasını üretti. vice yi açıp test CRT mizi okutuyoruz. Ta ta ta çalıştı, şimdi mutlu olma zamanı. Ama daha kartuşu yapmamız gerek, ama yolun zor kısmı bitti.
Herşeyim hazır (ya da ben öyle düşünüyorum) ancak bir yerlerde hata yapıyorum. Bir türlü beceremedim hocam. Yardımcı olursanız sevinirim.