Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetnvidia sorunu yardım lazım (2. kez sorun çözüldü)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: nvidia sorunu yardım lazım (2. kez sorun çözüldü)  (Okunma Sayısı 11471 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Şubat 28, 2021, 16:13:11 ÖS »

Bilgisayarın marka ve modeli nedir acaba?

CASPER CN-V8X6500X
https://www.vatanbilgisayar.com/casper-cn-v8x6500x-core-i7-6500u-2-5ghz-16gb-ram-1tb-120ssd-gtx950m-4gb-15-6-w10.html

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Şubat 28, 2021, 16:19:00 ÖS »

Ben Ilife marka ssdli bir cihaz almıştım. 4 çekirekli.Laptop denen cihaza tövbe ettiğim tarihtir satın aldığım gün. Masaüstü daima daha ucuz, güncellenmesi daha kolay, değişimi daha ekonomiktir. Alabiliyor iseniz mini ıtx alın.Taşıması da kolay olur. Daha işe yarar.
bende tövbe ediyorum,
mini ıtx değilde normal kasa olsun istiyorum,
3d modelleme için kullanacağım
« Son Düzenleme: Şubat 28, 2021, 16:21:53 ÖS Gönderen: june8efe » Logged

Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Mart 06, 2021, 01:52:01 ÖÖ »

nasıl oldu anlamadım ama tamda nvidia kart sorununu çözme işini sıkılıp bırakmışken windows güncelleme ekranında nvidia sürücü güncellemesi geldi ve aygıt yöneticisinde kart göründü, sağ tıkta da nvidia denetim masası geri geldi. 

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mayıs 14, 2021, 21:22:42 ÖS »

6 martta son mesajımı atmışım harici ekran kartı bir şekilde tekrar aygıt yöneticisinde görünmüştü, laptop ile birlikte gelen cd den orijinal driver kurmuştum. ancak adobe programları açılışta driver eski bildirimi verince bende goexperience programı yükleyip driverı güncellemiştim. ilk başta sorun yoktu driver günceldi. hatta ara ara go experience programı kendi kendine güncellemeleri yapıyordu ancak nisan ortası gibi tekrar nvidia denetim masası görünmez oldu ve aygıt yöneticisinde kart görünmez oldu.

dedimki tekrar başamı sardık. bu sefer hiç uğraşmadım ve windows 10 temiz başlangıç yaptım. ancak sonuç değişmedi. bu sefer windowsu ingilizce olarak seçtim başlangıçta, dedimki belkide windowsu türkçe kullandığım için driver çakışıyordur belki.

ama ne yaptıysam sonuç alamadım. bende umudu kesmiştim 1 ay kadar.
hatta ilk fırsatta tamirciye götürecektim, reballing yapılsın diye.

ancak şimdi yine bir güncelleme geldi ve yeniden başlattım.
her güncelemeden sonra yaptığım gibi yine aygıt yöneticisine baktım.
3D VIDEO CONTROLLER ifadesi gelmiş ve ünlem işareti var.
sonra üzerine gelip driver güncelle dedim. kart tekrar görünür oldu.
az öncede tekrar go experience yükledim ve drive son sürüme ulaştı.
bakalım ne kadar daha gidecek...

bu yaygın durumu başka yaşayan varmı?
sizin de tecrübeleriniz varmı bu konuda?

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mayıs 14, 2021, 22:20:00 ÖS »

Windows 10 Geforce bilmemkaçlı masaüstü Pc de Güç yönetiminde ayarlı süre sonunda monitor kapanıp açılmasıyla ilgili bir sıkıntı var bende.

Monitor kapandı diyelim, mouse yada klavyeye basınca pc artık geri döndürülemez bir kilitlenmeye giriyor, ne monitor açılıyor ne güç düğmesi yanıt veriyor, güç düğmesine basınca kapat şeklinde ayarlı olduğu halde.

Ama monitor kapandı diyelim, monitordaki stadby düğmesi ile monitoru açıp mouse yada klavye ile oynayınca açılıyor, eskiden böyle değildi Windows 10 güncellemeleri ve driverlar arasında sıkıntı oluyor sanırım.
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mayıs 15, 2021, 00:04:57 ÖÖ »

Monitor kapandı diyelim, mouse yada klavyeye basınca pc artık geri döndürülemez bir kilitlenmeye giriyor, ne monitor açılıyor ne güç düğmesi yanıt veriyor, güç düğmesine basınca kapat şeklinde ayarlı olduğu halde.

nasıl yani ? güç düğmesine 5-10 saniye kadar basılı tutunca pc kapanması lazım, hiç denedin mi? yoksa güç düğmesine sadece bas-çek mi yapıyorsun?

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Mayıs 15, 2021, 01:11:38 ÖÖ »

microsoft nvidia yı satın almak istiyor sanırım 

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Mayıs 15, 2021, 17:39:09 ÖS »

nasıl yani ? güç düğmesine 5-10 saniye kadar basılı tutunca pc kapanması lazım, hiç denedin mi? yoksa güç düğmesine sadece bas-çek mi yapıyorsun?

Bas çek ile kapanmıyor, hani belki monitor açılmıyordur da arka planda Windows çalışıyordur diye açık olan şeyleri kapatmak için Alt+F4 Alt+F4 tekrar tekrar basıp en son Enter yapar "Kapat"ı yakalarım diye ama o bile bir işe yaramıyor.

El mahkum yaptığım şey basılı tutarak kapatmak yada fişi çekmek.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: