Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEskiden buralar böyle değildi... Forum Hakkında...
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Eskiden buralar böyle değildi... Forum Hakkında...  (Okunma Sayısı 8032 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mart 12, 2021, 18:42:26 ÖS »

Bu sıralar herkes COVID-19 salgını yüzünden gergindir. Lütfen, gereksiz tartışmalara girmeyelim.

Bu forumu takip etmekten zevk alıyorum ve bu forum en sık takip ettiğim forumdur. Bu forumda çok iyi insanların yanısıra az da olsa çıkarcılar da bulunabilmektedir. Özellikle, işini gördükten sonra nedensiz olarak ortalıktan kaybolan insanların olduğunu anlıyorum.

Bu forumda satılan birçok ürün, eskisine oranla daha pahalı satılmaktadır. Bu nedenle, retroculuğa giriş yapacak olan insanlar için bir engel teşkil etmektedir. Forumlar, bilgi paylaşma amaçlıdır. Ek olarak, alışveriş bölümleri olsa da bu bölümün çok suistimal edildiğini görüyorum. Başkalarının sorunlarını çözmeyi düşünmeyen insanlar için forumun nimetlerinden pek faydalanmaması gerektiğini düşünüyorum.

Bir öneri olarak, forumda katı kuralların olması gerekebilir. Örneğin, belli bir mesaj sayısına ulaşmayan veya belli çıktılar üretmeyen üyeler için alım, satım ve hediye bölümlerinin kapatılması gerekecektir. Bu sayede, birçok çıkarcının üye olması engellenmiş olacaktır.
modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart 12, 2021, 18:44:23 ÖS »

Alıntı
40 yaş ve üstündeki, 80-90 dönemlerini yaşamış birçok insan o dönemin kültürü ile büyüdü.Bu sadece bilgisayar kültürü değil, her alanda.Paylaşmayı biliyorduk.Lise kantinine gittiğimiz zaman arkadaşımızın gözüne bakarak tost ayran yemezdik.Üç kuruş paramız vardı ama paylaşırdık.Nesil kötüleşti demek istemiyorum ama anlayışlar değişti.Herşey farklılaştı.Maddiyat birinci plana geldi.İnsanlar 1 kuruşun hesabını yapar oldu.Bunda insanların kabahati yok.Ülke bu duruma getirildi.Eskiden veresiye vardı bakkallarda.Şimdi 1 TL kalsa adam düşünüyor poşeti versem mi vermesem mi diye.Otobüse, minibüse binerdik bir yaşlı amca ya da teyze girse içeri millet yer vermeye
katılıyorum
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mart 12, 2021, 19:03:00 ÖS »

Yeni nesil kötülenmemelidir. Benim nesilden itibaren başlanarak en son nesil hep kötülenmektedir.

Bizim nesillerin eskide kalmış öğütleri ve vaatleri hiç takmıyoruz. Çünkü, bu öğütlerin ve bu vaatlerin hepsi boşa çıkıyor ve çıkmaktadır.

Günümüz gençleri iş çok, ancak işlere giremiyor. Birçok işveren az elemanla çok iş yaptırsın diye çok şey istiyor.

Bir de gençlerin çoğu evlenemiyor. Sadece günümüz nesli değil, eski nesillerde de erkeklerin çoğu fuhuş peşindeler. Günümüz kadınların çoğu ise akıllarındaki beyaz atlı prensleri bekliyorlar. Günümüz erkeklerin çoğu, sapıklık için kadınlarla çıkıyor; üstüne başka kadınlarla da sapıklık peşindeler. Günümüz kadınlarının çoğu ise narsist olabilir ve erkekleri işletip güya tecrübe kazanıyorlar. Havyan pazarından hayvan alınır gibi eş seçiliyor.

Bu kötü durumlar, eski nesillerin de sorunu olduğunu düşünüyorum.
« Son Düzenleme: Mart 12, 2021, 19:08:21 ÖS Gönderen: ercanersoy » Logged
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Mart 12, 2021, 22:20:19 ÖS »

@ercanersoy bence eskilerden kasıt. O zamanın getirdikleri. Zamanın ruhu diyelim. Yokluk nedir yaşadığımız, paylaşım nedir öğrendiğimiz zor zamanlardı aslında. Çoğu şeyi hayal etmek ya da hayal gücümüzle yapardık.

Değişen zaman insan değil yani. Bu zaman değişiminden hepimiz nasibimizi alıyoruz. İnsan her dönem iyisiyle kötüsüyle bence aynı.

Dönemin gençlerin de ya da yaşlıların da veya geçmişin gençlerinde, yaşlılarında bir sorun yok yaşam tarzı değişiyor farklı bir evreye gidiyor.

Gelecek inşallah daha iyi olacak. Çünkü bizden önceki kuşakların üzerinde sorumluluk çok fazlaydı yokluk daha derindi. Biz biraz yoklukla bolluk devri arasında kaldık.

Gelecekte kaynaklar her ne kadar tüketilse de (buna dur denileceğine inanıyorum.) daha verimli kaynak tüketimi ve daha akıllıca atılımlar yaparak. Bolluk dönemine gireceğimizi düşünüyorum. Savaşlar azalıp, yerleşik hayata geçildikçe çözüm üretmek bir o kadar daha kolaylaşıyor aslında.

Bizim çocuklarımız şuan bize göre daha doygun büyüyorlar. Tabi ki aramızda bazı farklar olacak ama bu olumsuzdur olumludur demek bence çok mantıklı değil.
« Son Düzenleme: Mart 12, 2021, 22:24:01 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mart 13, 2021, 01:44:47 ÖÖ »

Size katılıyorum Eşref Bey.
retroexpress
Üye

Hr zmn yşmnz dğştrck br krrl krş krşy klrsnz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 13, 2021, 09:42:20 ÖÖ »

Her yerde yaşanabileceği gibi bu forumda da ufak tefek hatalar illa ki olabilir ama gündemdeki Ateizm derneği gibi Atatürk'e iftira atan Sevan Nişanyan gibi birini forum adına buluşmaya davet etmez ve kabul etmezler sanırım. Sevan Nişanyan'ı korumak için "Commodore 64'ü getirdi yeğenim" diyene de susmaz ve desteklemezler sanırım. Bu arada ben Commodore'yi ülkeye ilk kez Teleteknik değil Elektrosan getirdi diye biliyorum. Harbiden Teleteknik getirdiyse Efe Aydal'ın da dediği gibi kapısının önüne Commodore 64'üm olsa "Al lan Commodore 64'ünü..." diyerek atabilirim ben.
Sevan Nişanyan'ın kendi kanalındaki bir canlı yayında Atatürk hakkındaki iftirası ile hakareti:
https://youtu.be/FyCWNHKINOE?t=2013

Katı kurallar gelsin diyen arkadaşlar var lakin bence katı kurallar gelirse forum çürüklerden bir nebze kurtulabileceği gibi bu uzun bir zaman gerektireceğinden bu forumla sınırlı kalırsa ve yeterince destek görmezse bu foruma iftira atıp forum açan bir çete olur. Zamanında b.ktan sebepleri bahane ederek yeni mekan girişimleriyle bunu gördük. 9 köyde doğrucu adamı sevmezler geri kalan 1 köyü de kötülemeye çalışırlar. Çünkü burası ortadoğu(laşan) ve burnu b.ktan çıkmayan bir ülke. Merhaba dediğin kişinin yanıtı genellikle merhaba yerine ne istiyorsun ile başlar.
« Son Düzenleme: Mart 14, 2021, 00:13:31 ÖÖ Gönderen: retroexpress » Logged
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 13, 2021, 10:03:42 ÖÖ »

Bir de şunu kabul etmek lazım, hepimiz hata yapabiliriz, bazen de istemediğimiz pozisyonlara düşebiliriz, her şey ak ve kara değil. Çok da abartmamak lazım bazı şeyleri, bilhassa internet ortamında. Bir kenara yazıp, pusuya yatıp fırsatını bulunca vurduğumuzda elimize bir şey de geçmiyor aslında. Saygıyı kaybetmemek lazım.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: