Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetİYS (İleti Yönetim Sistemi) Hakkında
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İYS (İleti Yönetim Sistemi) Hakkında  (Okunma Sayısı 4458 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 12, 2021, 00:06:02 ÖÖ »

Arkadaşlar selam;

İşim gereği geçen yıldan bu yana bilgi sahibi olduğum konu hakkında sizlere de bilgi aktarmak istedim.

İYS (İleti Yönetim Sistemi) ticaret bakanlığı tarafından yetkilendirilen bir işletme
Bu işletme kuruluş amacı gereği Pazarlama amaçlı iletişimlerin denetim alt yapısını yönetmekle yükümlü

Firmaların bizlerin telefonlarına gönderdikleri pazarlama mesajları ve aramaları için izin yönetimi kayıtlarını tutan bir veritabanını yönetir durumdalar.

Ticari işletmelerden büyük olanlar 31.12.2020 tarihinde kayıtlarında bulunan izinli numara ve email adreslerini bu kuruma bildirdiler,
Küçük işletmeler de bu ayın sonuna kadar bildirmekle yükümlüler.

Vatandaş olarak bu bizim ne işimize yarıyor derseniz.

iys.org.tr adresinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz
iys.org.tr de Vatandaş Girişi diyerek telefon numaranızı yazıyorsunuz
sistem telefonunuza bir sms gönderiyor giriş kodu olarak
girişi yaptığınızda hangi işletmelerin sizi izinli olarak kayda aldığını görebiliyor
ve sms ve arama iznini ayrı ayrı red edebiliyorsunuz yada red verdiyseniz daha sonra tekrar izin de verebiliyorsunuz

15 Temmuz a kadar bu sistem üzerinden herhangi bir işlem yapılmadığında bu izinleriniz geçerli sayılacak o tarih sonrasında da burada yer alan izin durumunuz dikkate alınacak

31.05.2021 tarihi sonrasında bu sisteme girerek izinlerinizi kontrol etmenizi tavsiye ederim, sonrasında da bu sistem üzerinden izin yönetimi yapabilirsiniz

Operatörler her hangi bir firma size mesaj gönderirken öncelikle bu veritabanında izin kontrolü yapacaklar eğer izin yok ise gönderimi engelleyecekler

Sistem aslında güzel ve faydalı oldu aslında, çoğu kişinin bu sistemden haberi yok
Vatandaşlara kısıtlı bir bilgilendirme yapıldı, muhtemelen bu ayın sonrasında daha fazla duyulacaktır

Sisteme girip izinlerinizi kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2021, 00:17:02 ÖÖ »

@evreno
"31.05.2021 tarihi sonrasında bu sisteme girerek izinlerinizi kontrol etmenizi tavsiye ederim" demişsiniz, neden 31.05.2021 sonrası??

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2021, 00:26:49 ÖÖ »

Selamlar;
şuan da giriş yaparak mevcut izinleri yönetebilirsiniz
fakat küçük işletmelerden bir çoğu henüz bu bildirimleri kuruma yapmadılar
31.05.2021 tarihi küçük işletmeler için de son tarih
bu tarih sonrasında sistemi kontrol ederseniz onlarla birlikte görmüş olacaksınız onun için bu tarihi verdim

31.05.2021 tarihinden sonra da bir firmanın sizi izinli listesine alması durumunda burada o kayıtları da görebileceksiniz ve yönetebileceksiniz
yani bundan sonra ara ara bu sisteme girip beni kimler kayda almış bakabilirsiniz, izniniz dışında bir kayıt oluşturulmuşsa şikayet edebilirsiniz, iznimiz dışında size gelen bir sms ve arama için de yine bu sistem üzerinden şikayet edebilir olacağız
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2021, 00:42:25 ÖÖ »

@evreno

Bilgilendirme için teşekkürler, faydalı bir bilgi.

Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 12, 2021, 00:56:36 ÖÖ »

@evreno

Tamamdır, bilgilendirme için teşekkürler.

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 12, 2021, 01:00:15 ÖÖ »

Teşekkürler evreno.

ZeldaZonk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2021, 02:04:35 ÖÖ »

Keşke bir de adam gibi iş yapsalarmış Kahkaha SMS kodu gelmedi. Çin merkezli firmalarda dahi saniyeler içinde ulaşırken Türkiye için bir sms atmayı becerememişler Kahkaha Leş gibi sistem kurmuşlar
« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2021, 02:07:14 ÖÖ Gönderen: ZeldaZonk » Logged
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2021, 09:41:41 ÖÖ »

Rica ederim
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2021, 10:32:34 ÖÖ »

Birkaç ay önce ben bu sisteme girip tüm mesaj yollayan firmaların işaretli kutucuğunu kaldırdım.Bir azalma olsada halen reklam içerikli mesaj geliyor özelliklede Cuma günleri.Bence tam performansla çalışmıyor.

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 12, 2021, 11:04:51 ÖÖ »

Operatörlerin kontrolleri de başladı aslında
İptal bildirdiğiniz firmadan iptal bildiriminizden 3 gün geçtiyse
Size mesaj göndermemesi gerekiyor
Sistem yeni olduğu için bazı aksamalar oluyor olabilir
Firmalar da yeni yeni bu süreçleri uyguluyorlar işletmelerinde çünkü
Birkaç ay içerisinde sistem sağlıklı olarak işlemeye başlayacaktır
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mayıs 12, 2021, 11:33:19 ÖÖ »

Mesaj sisteminden çok, arayanları engelleyen bir sisteme ihtiyaç var. SMS atmıyorlar ama zamanlı, zamansız telefonla arayıp, ürün, hizmet pazarlamaya çalışıyorlar. SMS geldiğinde çok dert etmiyorum ama telefon çaldığında her seferinde, hemen cevap vermek gerekiyor gibi hamle yapıp, sonunda interneti ayağınıza getirdik ya da benzeriyle karşılaşmak sinir ediyor.

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 12, 2021, 12:37:06 ÖS »

Küçük bir tavsiye.

Arandığınızda genellikle adınızı da söylüyorlar. Öncelikle nereden aradıklarını söylüyorlarsa işiniz daha kolay ama söylemezlerse şunu yapın.

Örnek;

"Oğuzhan Bey Merhaba nasılsınız?"

sanki duymamış gibi yapın ve "Nereden arıyorsunuz duyamadım" deyin.

Şuradan arıyoruz dediğinde tekrar isminizi zikretmezse "kimi aramıştınız" deyin.

İsminizi söylediğinde de "Yanlış numara" deyin.

Sistemden silip bir daha aramıyorlar. Çünkü hitap edecekleri isim olmuyor ellerinde.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 12, 2021, 13:39:43 ÖS »

Teşekkürler. Hemen girip baktım ve şaşırdım, telefon numarama izinli izinsiz toplam 10 tane kayıt ya var ya yok. Telefonda spam olarak kaydedip sessize aldığım 4-5 yıl boyunca birikmiş en az 40 telefon vardır, ama farketmiyor sürekli değişen numaralardan arıyorlar.

Bu noktada tuhaf bir durum var: yani sadece birkaç yüz spam arama yapmak için mi telefon hattı mı satın alıyorlar? Çünkü kaydettiğim yerlerden tekrar arama gelmiyor.

Kendileri farkındadır gerçi diye tahmin ediyorum ama eğer istanbul telekomda üst düzey amir vb tanıyanınız varsa, 0850'den gelen spam aramalar, yani telesekreter ya da canlı arayıp konuşan aramalar hep şu şekilde başlıyor: İlk başta hiç arama yok diyelim, sonra bir iki 0 212 alan kodlu arama geliyor. Açarsam çıkıp konuşan olmuyor, arama kendisi sonlanıyor -ama- kısa süre içinde 0 850'lerden aramalar gelmeye başlıyor.

Babam eski telekom amiri ben de onun olduğu ortamlarda büyüdüğüm hasebiyle bize şöyle bir senaryo çok olası gözüküyor: Birileri telekom santral sistemine uzaktan izinsiz nasıl erişeceğini biliyor olmalı. Bir yerleri araması pek mümkün olmayan numaralardan (şirket fax numarası vb) arama gösterip cevap geliyor mu bakıyorlar. Telefon numaralarını 'scan' ediyorlar yani. 'canlı' bulduları telefonları da kaydedip birilerine paslıyorlar onlar da 0 850'lerden arama yaptıranlar oluyor.

Use the brute force, Luke
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 12, 2021, 19:00:31 ÖS »

Güzel bir bilgi, paylaştığınız için teşekkürler.

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 12, 2021, 22:15:01 ÖS »

Yasalar olmasına rağmen deli gibi kişisel veri paylaşılıyor. Güya yasak, devlet mevzuatı oluşturuyor ancak şirketler bir şekilde arka kapı buluyor ve şikayet edilmediği için ceza almıyorlar. Gün aşırı rastgele numaralardan 0212, 0216 internet hattı aboneliği için aranıyorum. Blokladığım numara listesi şişti.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: