Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore YazılımKasetten emulatörün alayabileceği bir dosya türüne dönüştürme.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kasetten emulatörün alayabileceği bir dosya türüne dönüştürme.  (Okunma Sayısı 4665 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CenkMiri
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 30, 2008, 01:36:03 ÖÖ »

Herşeyden önce forumu hazırlayanlara emeği geçenlere çok teşekürler. Takip etmesi çok zevkli bir forum....
  Benim şöyle bir sorum olacak: Elimde yaklaşık 9 sene önce basicte yazdığım bir program var ve bu programı emülatörde çalıştırmak istiyorum. Sanırım kaseti bilgisayara Wav olarak kaydedip Tap haline dönüştürmem gerekiyor. Daha önce bu sitede adı geçen bir programla denemiştim (adını şimdi hatırlayamıyorum başka bir bilgisayarda denemiştim) ccs64 hiç bişey açamamıştı. Bu işin incelikleri nedir? Yoksa commodore da açıp tek tek satırları emülatöre girmek dahamı kolay olucak ? Bu arada program da bir metin işlem programıydı bazı peek ve poke komutlarını saymassak tamamen basicte yazmıştım. Çok zevk aldığım ve kendi kendime sürekli geliştirdiğim bişeydi o yüzden kaybetmek istemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim ...

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2008, 19:33:31 ÖS »

Wav olarak aktarırsanız ses kayıpları yüzünden bunu emulator çalıştıramayacaktır.En güzeli dosyayı c64'te çalıştırıp 1541'de diske yazdırmak.Oradanda 64hdd ile Pc'ye atmak.Ben 80'lerden kalan Türk Boulderdashlarını bu şekilde Pc'ye atıp emulatorde çalıştırmıştım.
CenkMiri
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 01, 2008, 12:57:38 ÖS »

Teşekürler cevabınız için. Ama 1541, 64hdd gbi donanımlara ulaşmam benim için biraz zor. Tek tek TV den okuyarak emülataöre yazmak daha kolay olacak.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: