Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 1084s monitör sorunu  (Okunma Sayısı 18854 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bazak
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Haziran 08, 2021, 15:56:48 ÖS »

Bu aralar en büyük sorun EHT trafo bulmaktan ziyade düzgün usta bulmak. İstanbul kadıköyde oturuyorum, çevrede tüplü tv tamiri yapan kimse kalmadı. Mecbur kendim yapacağım...

Commodore 64/128 ve Amiga 600/1000/1200
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Haziran 08, 2021, 18:45:36 ÖS »

Bu aralar en büyük sorun EHT trafo bulmaktan ziyade düzgün usta bulmak. İstanbul kadıköyde oturuyorum, çevrede tüplü tv tamiri yapan kimse kalmadı. Mecbur kendim yapacağım...
Evet bu konuda uzmanlaşmış insanların yaşları oldukça ileri. Çoğu mesleği bırakmış olabiliyor. Ama aramak lazım. Bulunabilir. Ben bugün bir yerle görüştüm. Yapmak istemediler önce. Sonra biraz bu hobi işinden bahsettim rica ettim. Biraz konuşunca yardımcı olalım gelin dediler. Aramak lazım yani benim de bir sürü crtm var ve açıkçası çabuk bozuluyorlar. Alması dert kargosu dert O yüzden bir tamirci bulmaya karar verdim bende. İnşallah bulurum.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
buraksoner34
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Haziran 08, 2021, 19:09:48 ÖS »

Bakalım artık şuan verdiğim kişi televizyoncu ve daha önce yuva girişleri ve power tuşlarımı tamir etmişti.inşallah bunuda halleder olmassa başka birilerine bakıcam artık anlaşılan böyle çözücez bu işi
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Haziran 09, 2021, 17:55:35 ÖS »

ben çok değil bundan bir kaç sene evvel selanik pasajında görmüştrüm trafo hala satılmadıysa bakmakta fayda var derim
misket
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Haziran 10, 2021, 10:50:53 ÖÖ »

Ben istanbul da usta bulamadığımdan Çanakkaleye götürdüm (oraya zaten sık sık gidiyordum, yanımda götürdüm) Çok daha fazla tv tamircisi var. Bakan arkadaş trafo gitmiş dedi. Bir siteden trafo aldım, ispanyadan gelmesini bekledik. Şimdi trafoyu gittiğimde çanakkaleye götüreceğim. Bakalım.

Koleksiyon profilim: Save All / misket
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Haziran 10, 2021, 11:08:28 ÖÖ »

Ben istanbul da usta bulamadığımdan Çanakkaleye götürdüm (oraya zaten sık sık gidiyordum, yanımda götürdüm) Çok daha fazla tv tamircisi var. Bakan arkadaş trafo gitmiş dedi. Bir siteden trafo aldım, ispanyadan gelmesini bekledik. Şimdi trafoyu gittiğimde çanakkaleye götüreceğim. Bakalım.

trafo ve tamir toplam kaça mal olacak? Tamirden sonra o konuda bilgi verirseniz sevinirim, belki başka arkadaşların da ihtiyacı olabilir.

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Haziran 10, 2021, 15:11:23 ÖS »

şifa oradaysa oraya götureceğiz yapacak birşey yok Kahkaha

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Haziran 10, 2021, 16:06:16 ÖS »

Bildiğim kadarıyla İstanbul'da televizyon tamirinin merkezi Kadırga. En azından bana öyle söylemişlerdi. TV'yi götürdüğümden beri yıllar geçti belki değişmiştir. O zamanlar cadde sağlı sollu TV tamircileriyle doluydu. Tabi hala oradalar mıdır, CRT ile uğraşırlar mı bilemiyorum.

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Haziran 10, 2021, 16:32:06 ÖS »

Çanakkale'ye benim de yolum düşüyor, kimdir bu usta ve nerededir acaba?

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Haziran 10, 2021, 17:28:00 ÖS »

Bildiğim kadarıyla İstanbul'da televizyon tamirinin merkezi Kadırga. En azından bana öyle söylemişlerdi. TV'yi götürdüğümden beri yıllar geçti belki değişmiştir. O zamanlar cadde sağlı sollu TV tamircileriyle doluydu. Tabi hala oradalar mıdır, CRT ile uğraşırlar mı bilemiyorum.
Pek ilgilenmek istemiyorlar biraz muhabbet rica birazda bu olaya düşkünlük önemli bence. Ben yapmayan bir ustayı ikna ettim ama ay sonu gel dedi belkide beni salladı Kahkaha

PROTEUS1968
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Haziran 10, 2021, 23:33:24 ÖS »

Kafama  taş geldi eşrefcim monitör tamircilerinin yaşları ileri demek 15 yıl evvel monitör tamiri yapıyorduk aslında çoğu elektronikçi flyback trafosu değiştirebilir hatta onada gerek yok eli havya tutan herkes değiştirebilir. Önemli olan arızalı malzemeyi temin etmek ama maalesef crt monitör yada tvlerin malzemeleri kalmadı yada üretilmiyor artık elinde kalanlar  yada eskiden stok yapanlardan bulmak  gerekiyor.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Haziran 11, 2021, 13:49:07 ÖS »

Uğraşmak istememelerini anlıyorum ve hak veriyorum. Televizyon tamiri kendine has süreçleri olan bir sektör haline dönüşmüş. Belki de hep öyleydi. Benim götürdüğüm TV'nin güç kartı arızalıymış. Usta arıza tespitini yaptıktan sonra, tedarikçisini arayıp teyit aldı. Benim kartı söktü. Yarım saat sonra tedarikçiden yeni (tamir edilmiş) kart geldi. Onu taktı ve işi halletti. Benim kart da ileride başka müşteriye takılmak üzere tamire gitti.

Bu şekilde çalışan bir dükkan tabi ki, 30 yıllık flyback trafoyla uğraşmak istemeyecektir. Bir trafoyu tamir edene kadar, 10 tane LCD TV rahat yapar herhalde. Diğer taraftan eski cihaz uğraşıp trafoyu düzelttiğinde başka yerden tamir edilemeyecek şekilde bir arıza verse. Trafonun işçiliğini alamayacak. Ben illa emeğimin karşılığını isterim dese müşteriyle tatsızlık yaşayacak. En iyi maceraya girmemek diyordur.

CRT konusunda meraklı veya özelleşmiş birine denk gelmek/bulmak lazım.

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Haziran 11, 2021, 14:16:28 ÖS »

@PROTEUS1968 Amigacılar yaşlanmıyor abi Onlar istisna.

@wizofwor aynen. Tutku lazım biraz. Para kazanmak için lcd tv tamir ederken. tanıdık tutkulu bir crtci bulmak gerekiyor halinden anlayacak. Olmadı Çanakkale Kahkaha

PROTEUS1968
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Haziran 11, 2021, 22:10:28 ÖS »

Eşrefcim 2002 de Betamonitör olarak ayda  yaklaşık 600 civari crt ekran tamiri yapiyorduk lg monitör servisi idik ufotek'e bağlıydık sonra lcd ler çoğalmaya başlayınca tamir ucretleri o kadar düştüki yani bu zamanın 20 30 tl gibi fiyatlara kadar indik aldığımız ücretler eleman parasına bile yetmiyordu o kadar koşuşturma çaba ortada birsey yok bir gün hic unutmam 2008 yilinda 12 liraya  cihaz yapiyoruz bize bir bayimiz  8.5 tl den yaparsan yaptırırız  dedi  o gün monitör tamirinden para kazanamıyoruz  diye vazgeçtik şimdi yıllarca emek vermiş az çok işi ôğrenmiş bir usta bu zamanın ayda 2000 yada 3000 tl kazanınca gücüne gidiyor o yüzden elektronikçiler elini ayağını çekiyor crt monitôr yada tvlerden buna bende  dahil
« Son Düzenleme: Haziran 11, 2021, 22:33:05 ÖS Gönderen: PROTEUS1968 » Logged
misket
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Haziran 12, 2021, 00:10:36 ÖÖ »

En son Büyükçekmece'de Disney TV yi hatır gönülle çok zor yaptırmıştım. Güç kaynağı değişti, düzeldi cihaz.
Çanakkaledeki ustaya epeydir gidemedim, gidince belki de 1084 ü çöpe atmış şekilde bulacağım, bilemiyorum O da çok gönüllü değildi, eski bu cihaz, yenisini al diyip durmuştu

« Son Düzenleme: Haziran 12, 2021, 00:12:50 ÖÖ Gönderen: misket » Logged

Koleksiyon profilim: Save All / misket
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: