Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTurkler bilgisayarlarini kotu mu kullaniyor?
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Turkler bilgisayarlarini kotu mu kullaniyor?  (Okunma Sayısı 29664 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Nisan 03, 2008, 21:33:32 ÖS »

alcofribaş hocam nasılsın....easl-amswordprocessor hiç duydunmu...nedir o cpc464 uzmanlık alanın....

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Nisan 03, 2008, 21:38:04 ÖS »

Sağolasın....

O dediğin kelime işlem programı.

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Nisan 03, 2008, 22:33:50 ÖS »

Bu arada elinde "Kilavuz ve Yardimci Kaset" olan var mı? Ayrıca spectrum türkçe manuali de. Kitabı olan en azından scan ederse, (ya da bana gönderirse ben scan edip iade edebilirim) faydalı olurdu.

Ben sana kaseti scan edeyim de elimin pası gitsin biraz...

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Nisan 03, 2008, 22:50:13 ÖS »

bende var ama durumu pek iyi değil, çocukluk işte, kasetin üzerine koli bandı yapıştırmışım, kimbilir hangi sebepten. İçinde de bir ses seviyesi düşüyor, durumu iyi değil. Uğraşıp yükledim PC üzerinde, soundforge ile datayı elimle düzelttiğim yerler dahi oldu.

Bunları hemen arşivleyeceğim, speccy.gen.tr için. kaseti de TZX haline getirirsen iyi olur. Benim kasetin son 30-40 byte'ı eksik (düşük ses seviyesi), tap yine de çalışıyor sadece maze oyununun bazı UDG grafikleri boş oluyor (yanıp sönüyor).

Hem türkçesini WOS'a eklemiş oluruz:
http://www.worldofspectrum.org/infoseekid.cgi?id=0009292

kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Nisan 04, 2008, 00:49:15 ÖÖ »

bendede var hheheheheh..saoll alcofribaş heheheh...yaya ya şaşa şa alcoalco çok yaşa....her ikisi mevcut o kaset ne işeyaradığını bilmedim cpc464 epeydir çalıştırmadım ilk fırsatta bakayım bayağı zaman geçmiş...
atari amstrad a ile başladığından kasetler karışmış onlarıda ayırayım....bu arada sinclairin hakkettende o kaseti orjinal kutuda kitapçıklarıyla duruyor...onuda yakından inceleyeimmm işten güçten vakit olmuyor...
bende var diye yazmadım sayın arkadaşlar bilmemek değil öğrenmemek ayıp....
tekrar teşekkürler arda ve alcofribaş hocama saygılar ellerinden öpüyom...bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum misali yetenekli ve bilgili arkadaşlar ulu manitu ve konfiçyuz demiş yazsa
denize gir kışsa sobanın başında sinclair oyna hhehehehehyazıyom olay şöyle gelişir ceryan eder.........

asıl ders........konfiçyüz demişş...

bilgi edinmeye istekli olmayanlara bi şey anlatamam.Kendini göstermeyen kişilere yardım edemem.Bir kimseye bilgimin bir bölümü öğrettiğimde
o kimse bunun öteki üç bölümünü öğrenemezse,dersimi bir kez daha
yinelemem.

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Nisan 04, 2008, 02:45:47 ÖÖ »

Arda, elimdeki tek orijinal Sinclair kaseti bu (goruludugu gibi "elimde")  Bir de Horizons vardi bir yerlerde ama kim bilir nerede. Bir 128+ bulunca bunu yukleyecegim ve saatlerce oynayacagim..

* miAA.jpg (70.98 KB, 800x600 - Görüntüleme: 1802 kez.)
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2008, 02:59:27 ÖÖ Gönderen: memrah » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Nisan 04, 2008, 09:01:24 ÖÖ »

speccy.gen.tr'ye katkısı olacak bişeyler bende de var.. Mesela Türkçe eğitim setleri Bir toplanamadık ki (ahh demo partiler) şöyle karşılıklı sohbet edip, geyik yapsak

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Nisan 05, 2008, 20:38:10 ÖS »

Bu Kilavuz ve Yardimci Kaset Horizons'un Turkcesi mi ?
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Nisan 05, 2008, 22:06:17 ÖS »

hayır, horizons 16K speccy ile verilmeye başlayan (sonra kauçuk tuşlu 48k ile verilen), psion yapımı kaset. "Kilavuz ve yardimci kaset" DKsoft tarafından yazılmış ve (sert tuşlu) 48+ ile dağıtılan kaset.

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Nisan 05, 2008, 22:45:47 ÖS »

Sanirim Turkcesini de Ingilizler hazirlamis. Kullanim talimatlari biraz Ingiliz Turkcesi gibi geldi bana.
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Nisan 05, 2008, 22:57:48 ÖS »

http://img185.imageshack.us/my.php?image=klavuzveyardmckaset02ng4.jpg bu resimdeki 3. başlıkta, Ğ yerine o üzerine konmuş yumuşatma işaretinden anlaşılıyor bu açıkça

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: